Командир на „Азов“ заповяда разстрел на подпалвачите на автомобили на военни в тила

Командирът на противотанковия батальон на Трета отделна десантно-щурмова бригада на ВСУ, създадена от бивши ветерани на „Азов“ Олег Романов обяви, че е дал разрешение да се стреля по саботьорите, които подпалват автомобили на военните в тила, съобщава украинското издание „Страна.ua“.

„Аз, като командир на батальон, в съгласие с висшето ръководство на страната, дадох устно разрешение на моите войници да разстрелват тези същества на място; такива предатели трябва да бъдат елиминирани на място, въз основа на военновременната ситуация в страната. За да не използваме някои от нашите органи на реда. Граждани, които извършват подобно тежко предателство, ще бъдат разстрелвани на място и публично. Това са колорадски бръмбари (презрително обръщение на украинските националисти към местните етнически руснаци и хората с руско самосъзнание заради цветовете на георгиевската лентичка-б.р.), които трябва да бъдат отровени“, казва Романов във видео, публикувано в интернет.

През последните месеци случаите на палежи на превозни средства, принадлежащи на службите за военна мобилизация и побоищата върху техни служители, добиха епидемиологичен мащаб. Само през миналата седмица медиите съобщиха за палежи на над 120 автомобила в Киев, Виница, Днепър, Ровно и Лвов. Движението тръгна от Одеса и се координира в затворени групи в интернет. По тази причина украинските военни в тила започнаха да поставят надписи „Не е ТКЦ“ върху превозните си средства, указвайки на потенциалните подпалвачи, че те не служат в териториалните наборни центрове.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Дано това брадато изпражнение да го свитнат скоро с куршум в тила

  2. Отменете тази заповед, глупак! Срещу собствения си народ и в името на олигарсите и чужденците ли ще убиваш народа си? На момчетата им се живее, не им се умира, те имат право на живот!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.