Командирът на корветата „Резкий“ докладва на Путин за готовност да изпълняват бойни задачи край Хаваите

Корветата от руския Тихоокеански флот „Резкий“ е готова за изпълнение на поставените задачи в района на Хавайските острови. Командирът на корветата Евгений Ковальов съобщи това на руския президент Владимир Путин.

„Корабът е предназначен за водене на бойни действия както самостоятелно, така и в състава на тактическа група в близката морска зона и е готов да изпълнява поставените задачи в далечната морска зона на Хавайските острови“, каза командирът на корветата.

„Резкий“ е четвъртият от серията многоцелеви патрулни кораби (корвети) от проект 20380, построени в Амурската корабостроителница специално за Тихоокеанския флот. През 2021 г. корабът пристигна във Владивосток, за да премине тестова програма и през септември миналата година влезе в състава на Тихоокеанския флот.

Корветата е предназначена за операции в близката морска зона и борба с надводни кораби и подводници на противника, както и за артилерийска поддръжка на десантни сили по време на десантни операции. Корветата е въоръжена с противокорабна ракетна система „Уран“ и система за противовъздушна отбрана „Редут“, торпеда и мощен арсенал от радарно и радиоелектронно оборудване, 100-милиметрова артилерийска установка АК-190, установки за едрокалибрени картечници и гранатомети, уточнява ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Целият този арсенал трябва да влезе в действие -ЗА НАЗИДАНИЕ НА СВЕТОВНИТЕ ГРОБАРИ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.