Командирът на „Ахмат“: ВСУ предприеха отчаяна масирана нощна атака в Курска област, за да излязат от обкръжението. Унищожихме ги! (С ВИДЕО)

Подразделенията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курското направление тази нощ атакуваха по целия фронт на съприкосновение, но руските сили отбиха всички атаки без да отстъпят и на милиметър и контролират ситуацията. Това заяви пред ТАСС заместник-началникът на Главното военно-политическо управление на въоръжените сили на Руската федерация и командир на специалните сили „Ахмат“ генерал-майор Апти Алаудинов.

„Обстановката при нас е под контрол. Изминалата нощ беше много тежка, имаше няколко вълни от вражески атаки. По-голямата част от противника, който настъпи, е унищожен. Унищожена е и почти цялата му атакуваща техника. Днес виждаме, че противникът се предислоцира, за да се опита да пробие отбраната ни с концентриран удар в едно място“, каза командирът на „Ахмат“.  Той отбеляза, че руските части контролират всичко и са „готови да посрещнат противника подобаващо, каквото и да направи той“.

„Тази нощ противникът се опита да пробие и района, където са разположени специалните сили на „Ахмат“. Но слава на Всевишния, че не им позволи да направят това. Момчетата се бориха достойно и унищожиха по-голямата част от атакуващите“, съобщи Алаудинов във видео, публикувано в канала му в Telegram. 

Той отбеляза, че във всички райони на нощното настъпление е унищожена много пехота на ВСУ и добави, че изгорената военна техника на противника е малко, защото той вече разполага с твърде малко такава. Алаудинов поясни, че след активирането на минните полета по границата ВСУ вече не могат да вкарват в Курска област толкова много танкове и БМП, колкото в началото. „Тази нощ (18 срещу 19 август) в участъка от Курския фронт, защитаван от „Ахмат“, унищожихме една бойна бронирана машина, един пикап, един камион, едно оръдие, унищожихме и един разчет на „Баба Яга“. Момчетата убиха един снайперист, както и много голям брой пехотинци, които се опитваха да пробият в участъка, където са нашите момчета“, уточни командирът на „Ахмат“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Който мисли и тръгва да побеждава РУСИЯ Е ПЪЛЕН ИДИОТ И САМОУБИЕЦ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.