Командващият ВВС на Украйна: Всеки украински самолет се атакува едновременно от 9 руски веднага след излитане. Нямаме противодействие на руските ракети

Украинските самолети са под заплаха от атака веднага след излитане от летищата, заяви командващият Военновъздушните сили (ВВС) на Украйна ген. Микола Олешчук. По думите му, всеки украински самолет бива прихващан и атакуван едновременно от до 9 руски още в момента на излитане от пистата.

Шефът на ВВС на Украйна ген. Микола Олешчук

Олешчук се оплака, че обсегът на поразяване на руските самолети е над 200 километра. „Изтребителите на врага поразяват нашите самолети от над 200 км. разстояние, докато нашите самолети могат да изстрелват ракети с далекобойност от едва 20 километра. Така че, щом излетят от базите си, нашият самолет вече е в зоната на поразяване на вражеската авиация. Искам да информирам обществеността, че когато ни доставят самолетите F-16, и те ще бъдат атакувани и сваляни. Причината е че нямаме надеждно ПВО“, заяви ген. Олешчук.

Видео от изказването на ген. Олешчук Виж Тук

Подобни признания на високопоставени украински военни ръководители пред украинските медии зачестяват.

„За украинските войски става все по-трудно да прихващат и свалят руски ракети и дронове“, заяви преди дни и говорителят на Военновъздушните сили (ВВС) на Украйна Юрий Игнат пред радио „Свобода“. „Ракетите, изстреляни от силите на Москва, променят курса и траекторията по която летят на всеки няколко секунди, като по този начин са буквално „невидими“ за противовъздушната отбрана на Украйна, призна той.

Ракетите им „постоянно променят курса си“, обясни Игнат и добави, че украински военнослужещ от противовъздушната отбрана, който има за задача да прихване траекторията на идващата ракета, едва успява да „напише три думи“ и… ракетата вече е променила курса си. „След това отново променя посоката си, и отново, и отново“, каза той.

При едно от масираните нападения руските „умни“ ракети прелетяха по този начин през цяла Украйна до най-западната й част – Лвовска област, след което изненадващо се върнаха и удариха военно летище в Хмелницка област в центъра на страната. Освен това руснаците имат технология, която позволява техни ракети „да изчезват от радарите и да стават невидими за радиолокаторите за определен период от време“, посочи той.

Според говорителя на ВВС на Украйна руснаците от известно време прилагат тактика, според която дроновете им „се въртят в кръг“, за да накарат украинската противовъздушна отбрана да загуби следите им.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.