КИТАЙ СЕ ОЗЪБИ НА САЩ: Спрете конфронтацията с Русия! Вие сте Опасност № 1 за Света! Виж Тук:

Министърът на външните работи на Китай Ван И в своето изказване пред Мюнхенската конференция по сигурността, проведена от 17 до 19 февруари 2017 г., заяви пред целия свят, че Съединените щати трябва веднъж завинаги да се откажат от политиката на конфронтация с Русия.

Ван И отбеляза, че Китай изключително много цени приятелските отношения с Руската федерация, които според него, са надеждна опора за глобалната стабилност в света.

Нещо повече: Китайският външен министър отбеляза, че „Поднебесната“ ще е готова да си сътрудничи със САЩ едва тогава, когато Щатите прекратят конфронтацията с Русия. Защото ескалацията на напрежение, което САЩ предизвикват спрямо РФ и спрямо други държави по света, според Ван И, поражда нестабилност и опасности за развитието на цялата човешка цивилизация.

Какво означава на практика това изказване на китайския външен министър?

Най-напред изявлението на официалния представител на Китайската държава обявява САЩ за „опасност № 1“  на пътя на  световния мир и прогрес.

Знаем, че китайците са много пестеливи на думи. И когато кажат нещо, то е пряко свързано с реалностите в международната обстановка и яко тежи на мястото си.

И действително, от 90-те години на миналия век „кучетата на войната“ в САЩ сякаш полудяха. И лошото е, че те никак не са малко. В тази „кохорта“ на ястребите са Пентагонът, ръководен в момента от Джеймс Матис, когото в Щатите наричат „бясното куче“. Там са и ЦРУ, отделни части от ФБР, целият военно-промишлен комплекс, уолстрийтовските банкстери. А да не забравяме и НАТО, чиито западноевропейски клон напоследък така се активизира, че започна бясно превъоръжаване и увеличаване на своите „армии“. Уж за да се защитял Евросъюза. От кого, обаче, изобщо не става ясно. С тези „бесовски“ сили явно не може да се справи и самият Доналд  Тръмп.

Същите войнолюбци въвлякоха САЩ и света в серия от конфликти и войни. Войните в Афганистан, Ирак, Либия, Сирия. Египетската „пролет“, Украинския майдан и т.н.

Мисълта ми е, че думите на китайският дипломат удрят точно в десетката. Те разкриват кой на практика пали войни в целия свят. И кой отново е тръгнал на поход срещу Русия, която в момента е единствената пречка пред световното господство на САЩ и Запада и мракобесният им план за установяване на световна глобална диктатура.

Заявлението на Китай разкрива и още нещо: То ясно и категорично показва, че стратегическият съюз между КНР и РФ не може да бъде поставян под съмнение от никого. И че той е изключително важен и за двете страни. Дотолкова важен, че Китайският дракон е готов да се озъби на САЩ. И да помогне на Русия, ако се наложи и с военна сила.

Някои веднага ще ни контрират, че никъде в думите на Ван И не се споменава „военна помощ“. Да, това е вярно. Но дипломатическият език по начало е особен. А далекоизточният дипломатически език на Китай е свързан с още по-големи условности. Те никога няма да кажат нещо в прав текст. Такава е източно китайската философия, която ги  учи да не говорят много. И да не назовават нещата с истинските им имена. Според тях умният човек ще се досети и от малко. А на глупеца и хиляди думи да му кажеш, пак няма да те разбере.

Ето защо напълно спокойно можем да направим извода, че щом Китай е решил да изпрати вербално предупреждение към САЩ, то държавата им е готова да защити думите си и с военна сила. Защото кой ще дръзне да плаши янките, ако думите му не са подплатени с достатъчна военна мощ?

Ако продължим тези разсъждения, ще видим, че Китай предупреждава САЩ и в икономически план. Ван И заявява твърдо, че страната му ще бъде готова да си сътрудничи с янките едва тогава, когато те сложат край на конфронтацията. Конфронтацията както с Русия, така и със самия Китай. И с другите държави по света.

„Поднебесната империя“ тук намеква за катастрофалното състояние на долара. Американската икономика  е обременена тежко от 60 трилионен държавен дълг, който едва ли някога ще може да изплати. Нещо повече: Китай и Русия са изкупили голяма част от този дълг. И ако в един момент си поискат тяхната част от дълга, САЩ няма да могат да платят задълженията си към тях и икономиката им ще рухне като картонена кула. Тоест, Щатите ще трябва да обявят фалит! И държавните им богатства ще започнат да се разпродават за жълти стотинки на кредиторите. Тогава не само Китай и Русия, но и всички други кредитори ще се нахвърлят върху янките, защото всеки ще иска да си получи поне част от кредита. И САЩ ще се превърнат в държава – колония на кредиторите си. Като Гърция. Дори армията няма да им помогне. Защото за война също трябват пари. И то много. Да не говорим, че едновременна война срещу съюзниците Русия и Китай си е обречена работа.

Има и още една заплаха за икономиката на САЩ.  Това е възможността Русия, Китай, Индия и други държави да започнат разплащания по техните си сделки не в долари, а в националните си валути. Това ще предизвика незабавен крах на долара като световна платежна единица. И крах на САЩ като държава. Понеже сега янките потребяват половината от произведеното в света, плащайки с долари, които са само хартийки, необезпечени с реална икономика. Поради простата причина, че икономика, която има 60 трилиона дълг не може да е реална. Тя е по-скоро виртуална.

Следователно думите на китайския външен министър, макар и кратки, и спазващи добрия тон, съдържат в себе си огромна заплаха. За САЩ!

И ако Съединените щати отново се направят, че не ги чуват, за последен път ще съжаляват за своята арогантност. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Нещо което се публикува без да има дата на публикацията, колкото и стойностно да е олеква най-малко на половина. Просто е несериозно.

  2. Най-накрая Сащ може да си намерят майстора.Обединение между Русия,Индия и Китай може да промени света.Надявам се към по-добро и дано спрът войните по света.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.