Киевски политолог: Украйна се разпада! Страната ни върви към неофеодализъм и това не е руска пропаганда (С ВИДЕО)

Украйна се разпада. В страната ни вече доминира не производственият индустриален, финансов и търговски, а паразитният капитал. Населението е сковано от страх, коментира Андрей Ермолаев.

Мутациите, които се случват в момента в украинското общество, което се превръща в класово, ще доведат до създаването на такъв феодален хибрид, че в Украйна само управляващите ще могат да живеят комфортно. И това, което ви казвам не е руска информационно-психологическа операция или пропаганда. 

Това заяви украинският политолог Андрей Ермолаев пред канала Politekspert. 

„Войната ни показа, че не живеем в демократично общество на граждани с равни права, а в структурирано класово общество. И ако в началото изглеждаше, че това твърдение е вражеска попаганда, на третата година от войната – вече не журналисти и анализатори, а преките участници в бойните действия и обикновените граждани разбраха, че обществото ни е разделено на касти – има малцинство на свръхпривилегированите, на които са им позволени много неща, недостъпни за обикновения украинец. Останалите са изпращани на фронта, често насилствено, облагани са с непосилни данъци и глоба. Докато представителите на привилегированата каста с лекота заобикалят мобилизацията, пътуват по света, по някакъв странен начин получават допълнителни разрешителни и така нататък“, коментира Ермолаев. 

„Оказва се, че за някои съсловия дори нарушенията, свързани със сигурността, са класови. Защото в същото време обикновените хора са подложени на тормоза на патрулите, издирващи подлежащи на мобилизация, на строг паспортен контрол. И цялата система за външен контрол не важи за един немалък процент от населението“, разяснява Ермолаев. 

Според него след войната нещата няма да се оправят. 

„Всичко това показва, че гражданската система на Украйна е напълно разрушена и е заменена от класово-феодална… Мутацията, която започна, ще доведе до формирането на такъв следвоенен хибрид, от който хората ще бягат с още по-голяма сила, отколкото в момента“, прогнозира той. 

„Украинците няма да искат да живеят след войната в условията на неофеодализъм, в полицейска държава, ръководена от негодници! Те няма да останат да живеят в общество, което се управлява по феодален модел. Следователно след войната ни очаква друга метаморфоза. Външният геополитически фактор, който отговаря за Украйна е решил тези, които сега държат властта у нас, да останат да управляват, затова сега има такава интрига около нея“, предупреди политологът. 

ВИЖ ВИДЕОТО:

В Украйна няма да остане класа на предприемачите, която в момента е изтласквана от паразитиращи временни бюрократи, които разрушават, като скакалци разнищват и изяждат основата на националната ни икономика, прогнозира Ермолаев. 

„Забележете потока на предприемаческата класа в тази част [на тези, които напускат Украйна]. Тези, които изнасят продукцията и бизнеса си, съхраняват капитала си и го изнасят понякога просто в чанти и куфарчета. Напуска ни най-активната част от обществото, тази, която е способна да се организира, която е носител на икономически опит и има много връзки – това е и най-важната част от социалния капитал“, изтъкна политологът. 

„Остават само онези, които са обвързани с държавата. Къде в Украйна можете да правите пари сега? Само ако работите по държавни поръчки. Предприемаческа бюрокрация – само тя прави пари. Но тези сфери са пряко свързани с паразитирането върху публичните финанси. Те не са на пазарен принцип и целта им е просто да усвоят едни готови пари от чужбина чрез договори с държавата, програми, поръчки“, обясни Ермолаев. 

„Това е кастата на временните паразити, това е паразитен подход към капитала, те не произвеждат, а преразпределят. Това е хранителна площадка за корумпирани служители. Трагичната страна е, че в Украйна доминира не производственият индустриален, финансов и търговски, а паразитният капитал“, коментира той. 

„Някои факти за този паразитен капитал вече са известни – как в условията на война можете да печелите милиони и да развивате различни производствени направления. Това руши здравата структура на националната икономика“, оплака се Ермолаев. 

Той добави, че когато казват, че след войната всичко в Украйна ще бъде възстановено, възниква въпросът: на какви сили ще се базира това възстановяване? 

„Къде са тези прогресивни, честни възстановители – мениджъри, финансисти, инвеститори, които ще осигурят ефективно, без кражби и прогресивно като подходи възстановяване на страната? Половината население вече напусна Украйна без изгледи да се върне някога в страната. А останалите тук – ако си бил на фронта и си извадил късмета да останеш жив, ти си затваряш очите за паразитната класа, която вече веднъж е показала властта си към теб като те е пратила на фронта и става все по-силна, по-влиятелна и по-богата, защото докато ти си воювал, тя се е настанила на всички хранилки в системата на изпълнителната власт“, ​​подчерта политологът. 

Можете да говорите колкото искате за ужасите на руската „окупация“ в Донбас, Запорожие и Херсон, но там няма потоци от напускащи тези територии хора. За разлика от Украйна, хората си стоят там и участват във възстановяването на градовете си, коментира Ермолаев. 

„Към Русия се присъединяват не само територии, но милиони нови участници в политиката на Руския свят. Като нови съставни образувания на Руската федерация, те стават част от нейната икономика, от нейния културен и идеологически живот. И не виждам голям поток от хора, които са променили решението си и се връщат в Украйна – нито от Донбас, нито от Крим. Там живеят милиони бивши граждани на Украйна, които нямат намерение да се преместят при нас. Да не споменавам за милионите украински граждани, които се преместиха да живеят в Руската федерация още в началото на войната“, отбеляза Ермолаев. 

Той добави, че хвърлянето на вината за това, че Украйна се е превърнала във феодална държава, върху „руската окупация“ не е вариант. В Украйна се е възцарил страх и той не е толкова от руснаците, колкото от военните комисариати и от мобилизацията. В цяла Украйна вече цари страх”, обобщи политологът Андрей Ермолаев. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.