Катастрофа за Макрон, триумф за Льо Пен и Бардела̀ на изборите във Франция

Партията на Марин Льо Пен Национално обединение печели 34% на предварителните избори във Франция и изпреварва лявата коалиция Нов народен фронт с 28,1%, докато президентския неолиберален лагер на Макрон остава с 20,3% на първия тур на парламентарните избори, сочат предварителните резултати от вота. Тази първоначална оценка на Ipsos Talan за France Télévisions, Radio France, France24/RFI и LCP Assemblée Nationale вероятно ще претърпи леки корекции в хода на вечерта. Това сочат първите екзитполове непосредствено след края на изборния ден в проценти, но е твърде рано да се прогнозира броят на местата в бъдещото Национално събрание, съобщи в. „Монд“.

Според социологическата агенция Elabe след втория тур Национално обединение на Марин Льо Пен може да получи между 260 и 310 места в Националното събрание (долната камара на френския парламент), Новият народен фронт, който се състои от също толкова евроскептични комунистически и социалистически партии взима между 115 и 145 места, а евроатлантическият неолиберален блок на Макрон „Заедно за републиката“ взима между 90 и 120 места. 

Френските гласоподаватели се стекоха към урните в неделя на първия тур на извънредните парламентарни избори, които могат да доведат до първото евроскептично правителство в страната след Втората световна война, което е потенциална промяна в сърцето на Европейския съюз.

Президентът Еманюел Макрон изненадващо свика вота, след като неолибералния му алианс беше разбит на европейските избори този месец от Национално обединение на Марин льо Пен. Нейната евроскептична, антиимигрантска и анти-НАТО партия дълго време беше втора политическа сила в страната, но сега е по-близо до властта, отколкото някога е била.

Избирателната активност беше висока, което показва как разразилата се политическа криза във Франция е активизирала избирателите. Към 14 часа днес избирателната активност беше почти 60 % в сравнение с 39,42 % преди две години – най-високите съпоставими стойности от парламентарния вот през 1986 г. насам, заяви директорът на изследователската служба на Ipsos France Матийо Галард, цитиран от Ройтерс.

Заради особености в избирателната система на Франция в момента трудно може да се направи точна оценка на разпределението на местата в 577-местното Национално събрание, а окончателният резултат няма да стане известен преди края на втория тур на гласуването на 7 юли.

„Ние ще спечелим абсолютно мнозинство“, заяви Льо Пен в интервю за вестник в сряда, като прогнозира, че нейният кандидат, 28-годишният Жордан Бардела, ще бъде премиер.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. Еврейските сатанисти заедно с чифутския Макарон са в паника.
    Пропадналата Франция са я налазили 600’000 еврейски паразити, които я контролират на почти 100%. Дори Льо Пен няма да успее да направи кой зна какви положителни промени, докато има евреи в държаваа им. Централната им банка също е еврейска сананинска собственост на Ротшилд. Чифутите могат да подкупят почти всеки гой.

  2. То и Мануел Макрон-Ротшилд и чичо му Бриджит Макрон-Ротшилд, за когото е женен са хазари-евреи-ционисти. Тези дегенерати си разиграват цирк и театър
    пред очите на заспалите Гои-французи.
    Сценария по-целия свят е един и същи-разделяй и владей!

  3. Хайде пак започнахме с мрънканиците и черните прокоби. То така било, ама не така. Тръгна ли промяна във Франция? Тръгна! Как? С ПОВИШЕНА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ!!! Активност трябва господа и дами, а не мрънкане, опяване и предварителни съмнения, комбинирани с фантазии и страхове.

    • До Иван:
      Когато гласуваш се признаваш за роб на системата. С гласуване не става, защото всички държави са частни корпорации. Който гласува се определя като част от фирмата и повече няма права, защото е роб.Нещата стават когато хората се осъзнаят и обявят за суверен и почнат да излизат от матрицата с волеизявления за живи мъже/жени, а не както сега ги наричат граждани,персони, физически лица и т.н. и почват като суверен да дават заповеди на нискостоящите под тях-правителство, президент, министри и всички служители в корпорацията. Не можеш да победиш системата с избори, протести, стачки,митинги, референдуми и т.н.
      Когато действаш с методите и правилата на играта, която са измислили власт имащите-сатанисти няма как да станат нещата. Това е все едно да се молиш на палача да не те убива.

      • Значи не молиш палача, а започваш да му даваш заповеди и той тутакси хвърля брадвата, застава мирно и докладва за обстановката? Не мога и за хумореска да го приема! Това, че някой, някъде си регистрирал държавата като корпорация, ми е на педя от пъпа посока юг. Тези същите и Луната парцелираха, но за да предявят правата си трябва да го направят със сила, а точно тя им свършва. Изобщо, юридическите тъпотии си ги пазете за вас, възвишените.

  4. Когато се водиш гражданин всички институции, които се правят на държавни а не са държавни, а са частни, почват да те играят, както си искат, когато си искат и както си пожелаят. Виж, че всички закони важат за гражданите-балъци-роби.Тези закони, които са написани важат само за недееспособните граждани, персони, физически и юридически лица. Много просто ще ти обясня. Цялата държава ни е частна американска корпорация/ фирма. Всяка фирма си има устав и закони. И така, с твойто доброволно съгласие, ти учиш, работиш и живееш във фирмата (матрицата) но с твойто незнание те те цакат със закони, които са написали за тези, които са недееспособни граждани-балъци, и трябва да плащаш глоби, такси, данъци и т.н. Аз,ти и всички българи се водим мъртви по техните морски закони.Когато се осъзнаеш, че не си никакъв гражданин, персона, лице и т.н. тези закони, коите те са ги написали за мъртвата фикция не важат за теб живият и осъзнат мъж. Целият свят живе в една илюзия, защото ние сме кредиторите, а властимащите са длъжниците. А тези тарикати са обърнали пирамидата надолу и сега ние всички сме длъжници, а власт имащите са кредиторите.Ако имаш интерес ще ти напиша името на една книга да си я изтеглиш и прочетеш. Когато я прочетеш, ще се събудиш, в каква измама и илюзия живеем.

    • Започвай с книгата, дано тя успее да ме „събуди“! Дано не е на някой виден юрист или икономист, че тях изначално ги недолюбвам.

  5. Така: „Сламеният човек“ и „Как унизих институциите“
    Препоръчвам също 20-ет минутен документален филм:“Ти си мъртав и не го знаеш“
    За да изтеглите двете книги влезнете в сайта-Jivite com.
    В сайта Jivite com. ще видите и чуете много друга интересна информация, в която ще Ви се отвори мирогледа. Ще разберете от къде тръгва измамата и лъжата, в която с нашето съгласие са ни вкарали.
    Дано съм помогнал с още един човек да види и чуе истината, в която живеем.
    Приятно четене, гледане и слушане!

    • Това сериозно ли го прокламирате? Ще се опитам да прочета книгите, макар с очакваните от мен автори, но този сайт вече ми създаде общ образ. Гуру Любо се опитва да бъде гуру на нова РЕЛИГИОЗНА СЕКТА. Съжалявам, оставам си „сляп“!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.