Какво наистина ни отне демокрацията? ВСИЧКО!

По време на кампанията двете основни партии се заръфаха взаимно какво точно ни е отнела така наречената демокрация. И никой, ама никой не отчете, че демокрацията нищо не ни е отнела, просто защото в България няма такава.
Нито е идвала, нито се вижда на хоризонта, нито някой вече вярва, че ще дойде. В момента 27 години тъпчем по една и съща пътека, а тя е преход не към демокрацията, а към капитализма. Но към оня див капитализъм, който отдавна го няма в развитите страни, а се е вихрил в началото на миналия век и вече е останал в историята и у…нас.
Каква ти демокрация, когато хората в тази държава имат едно единствено право – да гласуват, но и то им е отнето, защото друг брои бюлетините вместо тях? И ги наглася както си поиска.

Политиците групово и солидарно мълчат, че преходът ни, оня безкраен преход, на който дори Мойсей може да завиди, не е към никаква демокрация. Защото демос – означава народ и народовластие. Властта произтича от народа и работи за народа. Парливите въпроси на обществото се решават чрез референдуми, гласуване, вслушване в гласа на народа.

Тук някой да ни брои за слива, камо ли за народ? Някой да се вслушва в думите ни? Някой да ни пита за нещо? Не. Ходим проформа на избори, а гласът народен е в партията на Светльо Витков, чиито песни прокламират единствено насилие, наглост, се*с, наркотици, а лайтмотивът им е: „Да ви е*ем майката“! Даже има песен с подобно заглавие.

Е, таковахте ни майките. Разплакахте ги, изхвърлихте ги от работа, пратих те ги в чужбина да сменят подлоги, вместо да си гледат внучетата. А някои направо ги уморихте. Уморихте нас, уморихте ни децата, превърнахте ги в консуматори и чудовища, които взаимно се убиват или на 12 години вече са наркомани, проститутки и алкохолици.

Какво ни взехте ли, господа и госпожи демократи? Или по-скоро мутрократи?
Всичко!

Взехте ни спокойствието!

Всеки ден тръпнем кой ще ни ограби, кой ще ни преметне, кой ще ни измами и кога шефът ще ни изхвърли от работа. Ако изобщо имаме работа.

Всяка вечер със страх пускаме телевизора, а оттам ни заливат новини колко старици са били пребити за два лева, колко мафиота са се избили, колко са се обесил, колко са скочили от балкона, каква глоба ни е натресъл ЕС за деня, какви санкции предстоят, с колко са се вдигнали цените и кой е поредният продукт, който ни трови и убива.

Взехте ни сигурността!

Не знаем кога ще останем на улицата, защото на работодателя му е хрумнало да ни уволни, не знаем ще получим ли заплати, дори да сме работили, не знаем ще заварим ли децата си вкъщи или ги е отвлякъл сводник, или пък са се цанили като наркодилъри на дребно. И в най-добрия случай дали не са им разбили главите в училище.

Не знаем и ще заварим ли дома си цял, или през него ще са минали поредната тумба крадци и са ни отмъкнали дори боба от хладилника.

Взехте ни здравето!

Не можем да отидем на лекар, защото няма направления. Дори да си платим с последните си пари за специалист, нямаме с какво да си купим лекарствата. Даже по милост да ни приберат в някоя болница, не сме сигурни дали ще ни излекуват, защото в разгара на лечението свършва клиничната пътека. Виждали ли сте как изваждат живи трупове от неврологията? Пациентите  са с инсулт и трябва да ги лекуват, но пътеката е 7 дни…А как ги влачат синьозелени на колички след инфаркт? За да си умрат вкъщи, а болницата да не отчита смъртност, понеже пък й се отразява на финансирането?

Още ли питате какво сме изгубили?

Взехте ни залъка от устата!

Тези, които имат някакви доходи, не са сигурни какво купуват от магазина. Колко Е-та, колко ГМО, колко СЕТА и колко боклуци. Децата стават като плондери от добавките. По-възрастните на 30 години вече са с хронични заболявания, а за щастие на НОИ, 20 процента не доживяват до пенсия.

От пилетата капе мас, сякаш са инжектирани с олио, свинското има вкус на гума, сиренето прилича на тебешир, млякото е оцветена с боя и подправена с ароматизатори вода, сладките са бъкани с маргарин, палмово масло и царевична фруктоза, а детските храни се оказаха канцерогенни. Плодовете и зеленчуците дори не миришат на истинските от детството ни. За вкуса да не говорим.

Какво ни отнехте ли?

Всичко!

И не ни заблуждавайте с някаква си там демокрация. Такава в България няма! Няма и да има.

Има зловещ капитализъм и геноцид.

Останалото са приказки за заблудени овце, все още вярващи в светлото бъдеще!

Амин!

Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. И Нинова беше права,отнеха ни всичко.Само тъпанарите не я разбраха както трябва.

  2. При социализма успяваха в живота партийните членове,днес успяват способните и работливите.За всички днес щеше да бъде по-добре,ако не бяха онези 45 години…Доказателство за това са западните държави,които привличат млади и стари от Източна Европа,Азия,Африка,Русия…Може да ти се отнеме нещо само ако си го имал,затова днес реват главно апологети на лявата идея,начело с лидерката си.

    • Нина,колко си заблудена само!Знаеш ли колко нелепо звучи изказването ти!През социализма хората са работели това,за което са се подготвяли в училище!Малоумната западна пропаганда така ви е промила мозъците,че изобщо не си правите труда да се поинтересувате какво е било в действителност!Сега успявали способните и работливите-е,това беше най-голямата смешка!В какво успяват-висшисти работят за 500лв в някой склад,ако изобщо ги вземат,защото обикновенно търсят по-простовати,които не си знаят правата!Ти имаш ли идея колко е била безработицата през социализма-николко,защото е нямало!Всеки трудоспособен българин е работил!А западните държави привличат хора от по-изостаналите страни,за да им вършат мръсната работа,както те я наричат!Сега успявят само лизачите на задници и престъпници приближени до ГЕРБ!Пробвала ли си да спечелиш обществена поръчка или да реализираш проект с европейско финансиране по някоя програма!Защото аз съм!Не ми се коментира посредственоста на хората,които правят първоначална оценка на проекта!Хабер си нямат,но когато срещу тях застане герберски гъзолизец,проектът веднага се придвижва напред!Пълна пародия!А аз достойнството не си продавам и никога няма да го направя!Според мен,по-добре да ги нямаше тези 27 години!От 9млн тогава,сега сме останали около 7,от които половината роми и турци!Сега ще си внасяме и мигранти,за да допълват генофонда!Какво по-голямо доказателство за пълното пропадане на държавата от това,че абсолютен идиот се готви да ни управлява за 3-ти път!Резил!!!

    • за социализма сте права мръсниците и прОстаците от БКП ни тормозеха но не можеха да грабят Когато се възхищавате от западните държави или нищо не знаете освен слухове или мозъка не Ви взема участие в мисленето а и то не е работа за всеки

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.