Кадиров: Бойци от полка „Ахмат-Чечня“ унищожиха конвой с техника на ВСУ в Курска област, получиха трофейна техника на НАТО

Военнослужещи от полка „Ахмат-Чечня“ унищожиха колона от украински военни в Курска област, за които се предполага, че са пренасяли боеприпаси за укрепване на позициите. Това съобщи в канала си в Telegram ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров.

„Курска област. Военнослужещи от полка „Ахмат-Чечня“ на Министерството на отбраната на Руската федерация, под ръководството на скъпия брат Асламбек Салиев, заедно с 810-та отделна гвардейска бригада на морската пехота унищожиха колона от укронатовска техника заедно с личен състав“. Съдейки по всичко, бойците са се опитвали да организират доставката на боеприпаси и въоръжение, за да се закрепят окончателно на своите позиции“, пише Кадиров. По думите му, бойците от полка „Ахмат-Чечня“ са получили трофейно въоръжение и различни образци на техника на НАТО.

„Оцелелите бяха блокирани недалеч от мястото на бойно съприкосновение. Мисля, че всички украински окупатори вече разбират по-нататъшната си съдба. Естеството на боеприпасите и въоръженията им доказват, че към този диверсионен план имат пряко отношение натовските сили. ВСУ са се готвили за дълъг престой на територията на Руската федерация. Вече е очевидно, че са сбъркали“, добави Кадиров.

Чеченската република изпрати около 20 тона хранителна помощ в Курска област и обяви готовност, ако е необходимо, да приеме жители на граничните райони, които бяха принудени да се евакуират заради атаки от Украйна, съобщи още Рамзан Кадиров в „Телеграм“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.