Ирландски журналист: Западните масмедии под контрола на разузнавателните централи създават умишлено напълно невярна представа за Русия

Ирландският журналист Чей Боуз заяви, че медиите на Колективния Запад са изцяло под контрола на западните разузнавателни служби и почти всички, разпространявани от тях информации за Руската Федерация, нямат нищо общо с реалността. Като в същото време им е наредено да представят Украйна като „модел на демокрация“.

„Машината за дезинформация за стотици милиарди долари, обримчила голяма част от света и наречена западни мейнстрийм медии, е дълбоко инфилтрирана от западното разузнаване, което я контролира. Тази машина е настроена така, че да ви пробутва всевъзможни лъжи и митове, удобни на американската дълбока държава. Характерното за западната медийна машина е че тя никога не се отказва от лъжите си, а само ги надгражда, без да се интересува от фактите“, пише журналистът в социалната мрежа X.

Сн: Ирландският журналист Чей Боуз

В анализа си Чей Боуз се спира на няколко фундаментални лъжи, които в момента неспирно се тиражират в западните медии. Например, медиите на Колективния Запад продължават да твърдят, че руската армия ще се „разпадне“, въпреки че тя расте и е очевидно, че печели конфликта в Украйна. Продължават да твърдят, че руският президент Владимир Путин е изолиран, въпреки, че той регулярно се среща с „двама лидери на страни от НАТО – Ердоган и Орбан, а лидерите на две от трите най-големи производствени икономики в света – Моди (Индия) и Си Дзинпин (Китай) го наричат „свой приятел“; Следващата им лъжа е че западните санкции скоро ще разкъсат руската икономика на парчета. И докато през последните две години ни наливаха тази мантра, руската икономика се изкачи от 6-то на 4-то място в света по БВП на покупателна способност, изпреварвайки германската и японската икономики.

Освен това журналистът подчертава, че според западните медии Украйна е „образец за демокрация“, независимо, че страната се управлява от „корумпиран диктатор“, който забранява „всяка опозиция, унищожава църквата и дискриминира мнозинството в страната, чийто майчин език е руския.”

Другата голяма лъжа на западните медии, според ирландския журналист Чей Боуз, е броят на убитите украински войници. „Всички те безкритично цитират Владимир Зеленски, който твърди, че загубите на украинските въоръжени сили са само 31 хиляди души. Ако е така, тогава къде са​​останалите над 1 млн. безследно изчезнали украински военни? Защото ги няма нито в списъците на пленените, нито на ранените, коментира той.

„Колкото по-голяма е лъжата, толкова повече хора вярват в нея. Не губете бдителността си, разберете, че те губят хегемонията си и не им остава нищо друго, освен да ви лъжат най-безобразно и до последно. А когато мащабът на техния провал в Украйна стане ясен и на най-наивните, тогава ще стане още по-лошо“, убеден е Чей Боуз.

Ирландският журналист Чей Боуз представя „разрушената“ икономика на Русия.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.