Илон Мъск: Украйна ще загуби още повече територии, ако контраофанзивата й се провали

Главният изпълнителен директор на „Тесла“ Илон Мъск смята, че неуспехът на контраофанзивата на украинските въоръжени сили (ВСУ) ще доведе до загубата на още голямо количество територии от страна на Киев. Той изрази това мнение в понеделник в Twitter, пише ТАСС.

„Ако украинската контраофанзива се провали и претърпи тежки загуби, руските сили ще тръгнат в атака и ще завоюват още много територии“, твърди Мъск. Според него именно по тази причина ВСУ не предприема по- мащабна контраофанзива. Той добавя, че в същото време Русия би спечелила войната на изтощение, поради голямото си военно превъзходство.

Руското военно министерство съобщи, че украинските войски правят неуспешни опити за настъпление от 4 юни насам, припомня ТАСС.

На 22 юни секретарят на Съвета за сигурност на Руската Федерация Николай Патрушев заяви, че загубите на личен състав в украинската армия от началото на контраофанзивата са надхвърлили 13 000 души. Руският президент Владимир Путин подчерта, че украинските въоръжени сили не са успели да извършат пробив в нито едно направление.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Това нашите ПОДЛОГИ не го ли знаят,не го ли виждат,само Илон Мъск ли го е съобщил досега.Защо продължава тази лакейска лудост,която иска да скъса за винаги историческата ни връзка с Русия. ТОВА СА АБСОЛЮТНИ ПРЕСТЪПНИЦИ, КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ НЕЗАБАВНО ИЗРИТАНИ ОТ ВЛАСТТА, не само катилчето Кирчо,и всички останали.

    • Дано не се разминат само с изритването.
      33 г. все с изритване се разминават и ……

  2. Хегемонът си отива, нашите политици досущ като афганистанските лакей си мислят, че ще им се размине, народният съд.

  3. Вече не знам в каква степен трябва да е нашето парламентарно роболепие, начело с банкянския ТУЛУП,за да се гласува приемането на Украина в НАТО, след като Щатите и Германия предлагат то да бъде отложено. Цялата тази дандания става изключително под диктата на посола, само и само да се откъснем от „руското влияние“ и да заслужим тяхното дълбоко презрение, нищо друго.“Билд”: САЩ и Германия блокират членството на Украйна в НАТО“ Къде си бе банкяски мъдрецо, къде сте бе ПП подлоги.Не ви ли стигна изгонването на руските дипломати, изпращането на снаряди за да бъдат избивани руснаци, какво още искате от бедния ни народ. В България животът за много хора става невъзможен.

  4. Напомням забравеното. На 13 декември 1941 година в остра фаза на ВСВ България обявява война на САЩ и Великобритания. Това го правят пронацисткото българско правителство и парламент / същите като днешните боклуци/, които не осъзнават последствията, въпреки, че са в пъти по-умни и по-образовани от днешната шлака. И тогава е имало единици публични фигури, които са се противопоставяли на това безумие, но политическият слугинаж и тогава надделява над всичко и всички.
    В България винаги са се отглеждат такива паразитни видове, които да бъдат ползвани срещу Род и Родина, независимо от световните политически кризи. Последствията от обявяването на тази война знаете ли? Осем огромни планини от трупове в София, направени от телата на мъже, жени и деца. И пълно унищожение на огромна градска инфраструктура. С опция за заличаване на цялата държава и нация!!!
    И тогава, както и сега продажните депутати и министри са били убедени, че няма да има никакви последствия за държавата и народа, но дълбоко са грешали. Както грешат и днешните политически боклуци, които искрено вярвам, че ще понесат отговорността на техните предшественици.
    Български политици няма, приятели мои! Но българоубийци има в излишък.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.