Изказване на Евгени Минчев в парламентарната комисия за ЛГБТ пропагандата в училище

Изказване на Евгени Минчев в Народното събрание в защита на закона, ограничаващ ЛГБТ пропагандата в българските училища и детски градини. Минчев бе поканен да говори в Народното събрание по покана на Костадин Костадинов и „Възраждане“.

Над три часа и половина депутатите от комисиите по въпросите на младежта и по демографската политика, децата и семейството дискутираха заедно с гости от министерството на образованието и на младежта и спорта, както и на представители от Държавната агенция за защита на детето и различни неправителствени организации темата за гей пропагандата в българските училища. Ето какво каза Евгени Минчев:

Някой от вас беше ли гей през 1978 година?

Уважаеми дами и господа, тук съм за да благодаря на двете страни- на г-н Костадин Костадинов и партия „Възраждане“ за закона, който внесоха и изведоха до последна стъпка. Благодаря и на Сингъл Степс за това, че със своя проект събудиха обществото и сме тук, в тази зала, за тази дискусия. Искам да предупредя, че трябва да сме по-внимателни с разглезването на подрастващите, с насочването им в определени посоки и да оставим грижата за тях и възпитаването им на техните родители. Някой от вас бил ли е г@й през 1978 година? Защото аз бях. И никой не дойде в началното ми училище в циганската махала на Пазарджик да ме попита- Генчо, как се чувстваш, добре ли си? После платих най-високата цена за пребиваването си в София- 6 години работа като ватман. И тогава пак никой не дойде при мен да ме попита репресиран ли съм, заслужавам ли тази орисия , добре ли съм. Живеех в квартира- таван от 4 квадратни метра а клозета беше в избите. Но, дойдох, видях, победих и в мен няма никакъв страх от Живота, защото той ми се разкрива сам, без брошури, драг-куини и пропаганда. И в това е смисъла на един човешки живот – да се бориш, защото тъкмо борбата те изгражда като личност, а всяко нещо, което ти се дава наготово е от лукавия.

Затова днес съм тук, от обратната страна на обратната пропаганда. Не за да осъждам и преча на хомосексуалните, а за да отворя очите на онези от тях, които са подведени и използвани от нея.

А за авторите на крайно неуместната според мен ЛГБТ-пропаганда, ще цитирам Псалом 91: „Само с очите си ще гледаш и ще видиш въздаянието на нечестивците“

Благодаря.

Рисунка: Eвгени Минчев

Заглавие: „Хубав човек, лоша пропаганда не държи в себе си…“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.