Игор Кимаковски: Украинските войски разстреляха група бежанци по време на евакуация от Торецк

Украинските войски разстреляха група бежанци, които се опитаха да се евакуират от гр. Торецк (бивш Дзержинск) към ДНР. Това каза за ТАСС съветникът на ръководителя на региона Игор Кимаковски.

Игор Кимаковски

„Това беше поредната група бежанци, които се опитаха да се евакуират от Торецк, където се водят ожесточени боеве към съседната Горловка, която е под контрола на ДНР. Бежанците бяха разстреляни в гръб от украинската армия, загинаха седем цивилни“, каза Кимаковски.

Град Торецк се намира на около 7 км северозападно от Горловка и там се водят тежки боеве. По-рано Игор Кимаковски, съветник на ръководителя на ДНР, каза пред ТАСС, че руските военни са спасили група цивилни от това населено място. „Успяхме да изведем първата група жители на Торецк в нашия тил. Хората са живи, получават цялата необходима помощ“, каза Кимаковски.

Снимка: Официален канал в Телеграм на ръководителя на градския район Горловка Иван Приходко

Група от десет жители на Торецк (бивш Дзержинск) от окупираната от Украйна част на Донецката народна република (ДНР) бяха евакуирани в Горловка. Ще им бъде помогнато с получаването на руски паспорти и социални помощи, съобщи вчера ръководителят на градския район Горловка Иван Приходко.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Докато еврейските демони контролират Усрайна – ше става все по-зле. Целта на чифутите е ликвидирането на бялата раса. Сатанинските хазарски свине дрогират усраинскаата армия, и на солдатите не им пука кого разстрелват. Отврат.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.