Зеленски упрекна Запада за отказа му Украйна да използва негови оръжия с голям обсег срещу Русия

Украинският президент Владимир Зеленски се оплака, че Западът фактически се е отказал от удари дълбоко в територията на Русия с далекобойни оръжия.

„Ако Западът ни беше разрешил да използваме подходящи оръжия, тогава щяхте да видите резултата им срещу вражеските цели. Към днешна няма особени резултати, защото не ни се разрешава да използваме подходящи оръжия. Западът отмени ограниченията си да използваме някои негови далекобойни оръжия, но това са все оръжия, за които не ни е предоставил ракети и за които твърди, че няма повече ракети. Това не е отменяне на ограниченията. Това е друг техен начин да не ни дадат разрешение да използваме техните далекобойни оръжия“. Така Владимир Зеленски коментира днес пред агенция УНИАН. фактическият отказ на САЩ и Великобритания да дадат разрешение на Украйна за обстрел с техни далекобойни ракети дълбоко в територията на Русия.

Британският в. „Гардиън“ вчера цитира свои източници, според които Обединеното кралство уж било дало зелена светлина на Киев да използва британските ракети с голям обсег „Сторм Шадоу“ дълбоко в руската територия. Според изданието Лондон нямало да прави публични изявления по този въпрос. Вчера държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви на съвместна пресконференция в Киев с британския министър на външните работи Дейвид Лами и украинския външен министър Андрий Сибига, че „Вашингтон отчита фактор за възможна ескалация на конфликта поради обсъждането с киевските власти на възможност за нанасяне на удари със западни оръжия дълбоко в руската територия“.

На свой ред говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви в отговор на въпрос на ТАСС, че Западът вече е взел решение относно ударите на Киев по руска територия с ракети с далечен обсег, като отказа да коментира дали решението е утвърдително или забраняващо.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Хазарският Швейк добпе изгрева да наблюдава, явили се от Запад, комедия финита

  2. Шибаното еврейче осъзнава ли, че след първият удар по Руска територия Киев и специално правителствените сгради и бункери ще бъдат изтрити от лицето на Земята. Никой няма да може да се скрие от Руските „Кинжали“ и „Искандери“.
    На запад на никого не му пука за бившата украйна. Те просто са пушечно месо и територия, която е изкупена от западните и американски мошеници и робовладелци, с надеждата да бъде заселена с чифути.
    Наистина ли това наркоманче не осъзнава на какъв КУРск се натъкна, когато повярва на господарите си и започна да лае срещу Русия?!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.