Зеленски назначи Нацистки Главорез за Губернатор на Одеса! Задачата му е да Окървави проруския град!

Зеленски реши да изпрати за губернатор в Одеса Максим Марченко, който преди това придоби зловеща известност в Донбас като командир на батальона от неонацисти „Айдар“. В Русия са образувани наказателни дела срещу Марченко за една дузина военни престъпления. Открай време Одеса се смята за един от най-проруските градове в Украйна. Какъв сигнал изпраща Киев на обикновените одесисти с такова демонстративно назначение?

Президентът на Украйна Владимир Зеленски назначи в сряда за губернатор на Одеска област Максим Марченко, който преди това командва скандално известния щурмови батальон “Айдар”. В Русия Марченко е обвинен в зловещи престъпления – масови убийства, изнасилвания и мъчения на цивилни в Донбас. Батальонът „Айдар“ участва в няколко кървави военни операции в Донбас. Финансиран е от олигарха Игор Коломойски, срещу когото също е образувано наказателно дело в Русия.

Известно е, че след службата си в “Айдар” Марченко е повишен – през 2017 г. става заместник-командир на 92-ра механизирана бригада, а след това – командир на 28-ма механизирана бригада. Що се отнася до бившия вече губернатор на Одеска област Сергей Гриневецки, неговите действия по време на първия руски щурм миналата седмица бяха счетени в Киев за неквалифицирани, а освен това беше и заподозрян в лоялност към Москва.

Одеска област вече е основна опорна точка на украинската фронтова линия, след като град Херсон премина под пълния контрол на руската армия в сряда сутринта. Сега пътят към Одеса е отворен за руската армия, казва по този повод военният експерт Андрей Прокаев. „В отбраната на черноморското крайбрежие град Николаев вече е най-важната точка. И когато бъде превзет от руската армия, тя ще стартира военна операция в посока Одеса. Там е напълно възможно да се извърши морски десант с подкрепата на сили от Николаев “, предполага бившият началник-щаб на Черноморския флот вицеадмирал Пьотр Святашов.,

Теренът в района на Одеса е подходящ за десантна операция, обяснява експертът. „В този случай специални задачи ще бъдат възложени не само на сухопътните войски, но и на силите на ВМС и морската пехота“, предполага вицеадмиралът.

Според адм. Святашов във водите на Одеса не трябва да се очаква сериозна съпротива от украинските ВМС. Както знаете, след присъединяването на Крим към Русия, Одеса стана основната база на украинския флот, или по-скоро “Южната” военноморска база там.

„От 16 украински съда, шест вече са потопени, а останалите са повредени“, разясни той. Що се отнася до флагманския кораб на ВМС на Украйна, фрегата „Хетман Сагадични“, към момента на започване на руската операция е на ремонт в Николаев. Според редица източници съдът вече е потопен по решение на собствения си екипаж.

Определена опасност по време на операцията за превземане на Одеса могат да представляват само наземните украински части, останали в града, предупреждава Святашов. „Разбира се, първоначално силите на въоръжените сили на Украйна в Одеса ще се опитат да се противопоставят“, прогнозира събеседникът. „Но се надявам, че това няма да продължи дълго, вероятно ще проявят достатъчно здрав разум да се предадат навреме, за да не се пролее кръв.

Новината за назначаването на бившия командир на нацисткия батальон „Айдар“ за губернатор обаче предизвиква тревога, признава бившият депутат от Одеския градски съвет историкът Александър Василиев. „Айдар“ е може би най-омразната от големите военни части на Украйна. Батальонът си спечели славата на най-бруталния, а действията им са окачествени като поредица от масови военни престъпления, за които писа дори недружелюбната към Русия преса, тъй като те просто не можеха да се скрият “, подчерта Василев. Назначаването на Марченко заплашва да превърне превземането на Одеса в кървава баня с огромно количество цивилни жертви, смята източникът.

Вярно е, че има надежда, че настоящият кмет Генадий Труханов (етнически руснак) „ще направи всичко по силите си“, за да предотврати масови жертви и разрушения, тъй като това е в интерес на жителите на града и в личен интерес на Труханов, добавя депутатът от Държавната дума на Русия Анатолий Васерман – родом от Одеса.

„Ясно е: дори ако Труханов получи директна заповед да започне да мобилизира населението за отбрана, той ще се опита да забави тази заповед“, смята политикът. Бившият одесит споделя опасенията на онези, които вярват, че украинското командване ще се опита да превърне Одеса в същата обсадена крепост като руския Харков. Освен това Васерман се опасява, че бившият „Айдар“ може да организира масови убийства в града срещу онези, които са заподозрени в симпатии към Русия. Както знаете, проруските настроения винаги са били силни сред жителите на Одеса, а опожареният Дом на профсъюзите заедно с 48 души вътре през май 2014 г. се превърна в символ на съпротива срещу киевския националистически режим.

„Теоретично Марченко има време да организира прочистване в града от най-изявените руснаци, но се надявам, че тези действия скоро ще бъдат спрени от частите на руските въоръжени сили, които вече се приближават към града“, каза Васерман.

„Вярвам, че Марченко няма да може да се защитава дълго време. Когато нашите войски стигнат до Одеса, едва ли ще има кой да окаже сериозна съпротива, просто защото повечето от боеспособните украински войски останаха в югоизточната част на Украйна. Киев съсредоточи половината си военни ресурси близо до границите на републиките на Донбас, защото преди Русия да нападне, самият той се готвеше за масирано настъпление. Това личи от факта, че сега тези терористи продължават да обстрелват народните републики. Но са затворени там в „чувал“ в близост до Донецк и Луганск и просто от отчаяние стрелят по хората”, възмущава се събеседникът.

„Марченко няма да се занимава със спасяването на одеситите, с тяхната евакуация. Вместо това той явно ще се опита да нанесе максимални щети на руските войски, а преди да напусне, ще унищожи индустриалния потенциал на града, например пристанищните му съоръжения. Следователно там ще има сложна ситуация“, смята още Константин Сивков, вицепрезидент на Руската академия на ракетните и артилерийски науки. „За да не застрашаваме жителите на града, предвид факта, че Одеса има висока гъстота на населението, а самият град е значителен по площ, най-вероятно нашите военни ще изберат друга тактика, различна от тази в Херсон“, смята експертът. .

Възможно е нашето командване да вземе решение да се обгради Одеса и да се остави „в това състояние“ за относително дълго време, смята Сивков. „Поделенията на въоръжените сили на Украйна, разположени в града, нямат сериозни оръжия, така че Одеса ще бъде затворена без възможност за измъкване. И ще продължим по-нататък, може би към Приднестровието“, прогнозира експертът. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. А ДАНО АМИН ПРОДЪЛЖЕТЕ ДО БЪЛГАРИЯ БРАТУШКИ С РАДОСТ ЩЕ ВИ ПОСРЕЩНЕМ ОБИЧАМЕ ВИ РУСКИ БРАТЯ ВИЕ СТЕ НАШАТА НАДЕЖДА ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ

  2. От източник – 100% проверен .
    , , , ,
    Укрите в градовете – разполагат танкове в приземния етаж

    (партера), на втория етаж задържат руснаци за заложници

    (жив щит) и нагоре по етажите неонацисти от

    националистическите батальони .
    , , , ,
    Най-кръвожадни са есесовците от ултранационалистическия

    полк Азов .
    , , , ,
    Това е тактика на нацистите от втората световна война !

  3. Депутатът от Върховната Рада на Украйна Илья Кива :
    . . . . .
    Президента Владимир Зеленски сега се намира в Полша !
    . . . .
    Днес – 04.03.2022 Зеленски е пресякал украинско-полската граница и сега се намира в безопасност в американското посолство .

  4. Одеса деградирана със своите губернатори, като се започне от Граф Решельо 1803 -1814, велик френски реформатор, по-късно президент на Франция, мине се през Саакашвили – бивш премиер на Грузия, изгонен от народа си и намерил топло местенце при Порошенко, който го назначил за губернатор на Одеса, сега пък този Марченко недобит нацист.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.