За 24 часа руската армия освободи 10 селища в Курска област

Руска армия премина в масирано контранастъпление в Курска област, като за по-малко от ден превзе 10 населени места и завърза боеве за поне още две, пише „Рибар“.

Според информацията на специализирания военен Telegram канал, някои части на украинските въоръжени сили в района са под заплаха от обкръжение, докато авангардни групи на руските войски продължават да напредват както на юг, така и на изток.

На границата на районите Глушковски и Кореневски части на 155-та бригада на морската пехота и 51-ви гвардейски парашутен полк на ВС на РФ са преминали  в контранастъпление и буквално са помели защитната украинска линия между селата Гордеевка и Снагост.

На север от Снагост руските десантчици са напреднали значително, овладявайки и още 3 укрепени района на украинците.

В резултат на успешните действия на руските въоръжени сили съществува заплаха от обкръжаване на украинските части, разположени в Краснооктябрски район и близката гора.

Още сега командването на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е изправено пред избор – да прехвърли резерви от друго направление за задържане на позиции в Кореневски район или да изтегли войските си, за да избегне обкръжаването им.

На юг руски щурмови части са изтласкали ВСУ от село Апанасовка и нейните околности. Източниците на „Рибар“ съобщават още, че руските войски, по време на поредица от атаки, са изхвърлили ВСУ и от село Бяхово, като са взели голяма украинска част в района в полуобкръжение.

Едновременно с това части на ВС на РФ са превзели Внезапне и Гордеевка, а също така са завързали боеве за Викторовка. В последното селище към момента по информация от терена украинските сили все още поддържат формирования.

Но и тези бойци са под заплаха от обкръжение, което означава, че съвсем скоро и това село ще попадне под пълния контрол на руските въоръжени сили.

Ситуацията в Суджански район е тежка. Украинските формирования там са подложени на масиран ракетен и артилерийски обстрел. Руските сили там са предприели няколко атаки в района на Черкаса Конопелка, Камишевка, Мариевка и Борок, но няма данни за изменение на фронтовата линия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.