ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ БЪЛГАРИНЪТ СЕ ПОКЛОНИ НА ФАЛШИВ КУМИР

Авторът Милена Върбанова

Псевдоисторикът-плагиатор „с позивна спароток“, който от осем години тараши моите трудове и отдавна е заслужил званието „народен плагиатор на Републиката“ или олимпийски златен медалист по интелектуално джебчийство, вчера – в отговор на моите разобличения – ми отправи забележителна по своя комизъм и инфантилност „паметна записка“. Привеждам я в целия й блясък, запазвайки „правописа“, в който препинателните знаци не играят никаква роля – както и етиката:

На снимката: плагиатът – псевдоисторик Павел Серафимов – Спароток

„Вашата наглост преминава всякакви граници ( „наглостта ми“ да го разоблича за пореден път и да спася своите открития от системните му грабежи – М.В. ). Хайде, нека оставим настрана моите електронни публикакации, през април 2023 г. публикувах Древните корени на българския език – Тракийски речник. Там, цитирайки истински учени, съм дал връзката между Цибър и цибрея, светлея – с.414 – с.242.

Сега, машина на времето ли имам аз, че доста време преди Вас да пиша за Цибър, или просто Вие завиждате и клеветите?“

Както можете да се убедите, плагиаторът прави крачка назад и се отказва да защитава „електронните си публикации“, след като разбра, че те ще бъдат подложени на щателен преглед от кибер специалист, за да се установи оригиналният им текст и привнесените по-късно плагиатствани абзаци. Затова пък хвърля прах в очите – с факта, че на едикоя си страничка в една от книжиците си ( които аз наричам „склад за крадени вещи“ ), през едикоя си година, бил „дал връзката между Цибър и цибрея“.

Твое плагиаторско светейшество, даже бебе без проблем ще направи връзката между името на река Цибър и ( глагола ) „цибрея“. Но в разобличенията ми изобщо не става дума за това, защо се правиш на неразбрал или невменяем? Въпросът е, че съпоставяйки – подир публикациите на моите статии във „факти“, съответно на 5.06. и на 3.07. – името на река Тимбриос в Троада с името Цибрица ( за да избегнеш името Цибър, което аз съм употребила ) и с глагола „цибрея“ ( за да избегнеш глагола „изцибрям“, който аз съм употребила ) , ти съзнателно и за n-ти пореден път извършваш престъплението „кражба на интелектуална собственост“ в нарушение на авторските ми права. За да си припишеш едно наистина световно откритие в историята, а именно – езиковото доказателство, че троянци и българи са един и същ народ.

Но – както многократно съм писала, крадецът, колкото и да се старае, никога не може да извърши „идеално“, „неразкриваемо“ престъпление. Винаги има детайл, който го уличава. В плагиаторското видео от 15.08., озаглавено „Как е звучал езикът на жителите на Омирова Троя?“, крадецът на „праскови“, зв усилията си да изглежда по-ерудиран, привежда имената Арисба и Арисбус, като доказателство за троянската и българската тъждественост. Без да споменава откъде взема тези имена. А те са грабнати от моята статия, от цитиран от мен абзац от „География“ на Страбон, в който прочутият древен географ, въз основа на множество общи за Троада и Тракия имена, утвърждава принадлежнодтта на троянците към тракийския етнос.

Какво друго, освен повдигане на рамене, ще предизвика у всеки нормален човек, „обвинението“ на плагиатора, че му „завиждам“. То е доказателство, че въпросното лице е загърбило или никога не е разбирало моралните категории, установени в човешката цивилизована общност. Не, плагиаторе, аз не завиждам на престъпниците, а ги презирам и се отвращавам от тях. За никаква облага и дори в името на насъщния хляб, не бих се опетнила с подобна гадост, която за теб е източник на плепитание, на имиджови и материални дивиденти. Тия „благини“ ще траят ден до пладне, а позорът ще е вечен.

Впрочем корпусът за бързо реагиране на плагиатора-рецидивист, чиято задача е своевременно да облее с фекалии, да обругае и охули всеки опонент и разобличител на неграмотния си тартор, вече започна да ме клевети и заплашва. Винаги с помиярски език и винаги анонимно. Но както плагиаторът-олимпийски шампион в дисциплината, така и неговата подопечна тайфа мутрафони „любители на историята“, не споменават ни дума, че най-малко десет пъти пъти съм призовавала псевдоисторика на научен двубой – с препратки към древните езици, разбира се, – и ясно указване на пътя, по който изследователят е направил откритията и изводите си. Защото рецидивистът – нарушител на авторското право пльосва във „видеата“ си плагиатсваните от други автори заключения, също както преписвачът в началните отделения на школото сервира готовите математически формули, преписани от чуждо домашно. Доколкото ми е известно, СБП е във връзка с отлични специалисти, които установяват плагиатите в псевдо-авторските текстове и аз възнамерявам да се обърна за помощ към тях. 

Плагиаторът се крие и трие поканите ми за научен исторически и езиковедски дуел, защото за него е „безпощадно ясно“, че приеме ли, ще се превърне в посмешище. Той не владее нито един древен или съвременен език, не познава нито един дял от историята, световна и българска. Той е в пълния смисъл на думата „профан“. Ако не преписва от някого, лъсва цялата му неграмотност и несъстоятелност. Такъв индивид може да бъде „ограмотител“ само на профани. Той очевидно не притежава дори изразните средства, речта и поведението, присъщи на образования човек.

В цитираното видео само плагиатсваните от мен доказателства за тъждестеността на троянци и българи са новаторски, исторически и линвистично достоверни, с реална научна стойност. Всичко останало е компилация от морално остарели, неверни заключения на историци и лингвисти отреди 70 години 

– и комични профански напъни на самия плагиатор да „преведе“ някое троянско име чрез българския език. В следваща моя статия ще разкрия истинското значение на подхвърлените от псевдоисторика имена като Ил, Илион, Приам, Скамандър, Кебрен и пр., защото след плагиаторството, смятано от мен за покушение за духовно убийство на истинския автор – това деяние, което ми внушава най-голямо отвращение, е „научната“ заблуда – ако тези несъвместими термини изобщо могат да бъдат написани един редом с друг. Още сега обаче ще съобщя смисъла на името на р.Кебрен в Троада, за да не си помисли някой, че то наистина означава „Цибрица“, както твърди плагиаторът. „Цибрица“, отнесена към „Кебрен“, в случая е само параван за плагиаторския акт на лъжеисторика. „Кебрен“ е прилатателно, което изкушава изследователя да го разтълкува по най-простия начин – чрез речното име „Хеброс“, „Ебро“ – река, вода, воден източник, извор, вир. Но всъщност то означава „славен“ – в обещаната статия ще разясня защо.

Българска държава вече няма – няма българска политика, икономика, образование. Доколкото още шават ( за да вземат заплати и грантове от НПО-тата ), държавните културни институции се стремят към пълно заличаване на българските културни достояния и маргинализиране на интелигенцията – доколкото е останала. Старанията им са в насочени към необратимо разрушаване на езиковата, литературна и историческа идентичност на българина. Историческата образованост е възложена на ялови търтеи в университетите, научните институти и музеите – от една страна, а от друга – тя е хвърлена в ръцете на неграмотни „народни будители“, подкрепяни от неведоми сили, които я профанират, принизяват, изкористяват, покваряват и оскверняват с плагиати. Будителят, вестителят на историческата правда за своя народ, трябва да бъде кристално почтена личност – а не самосвал с нечистотии, които стоварва върху ограбените от него автори. За кой ли път народът български, търсещ истината, но лишен от устои и критерии, се залута сред гъмжилото от лъжепророци. За кой ли път, българинът пое подир фалшив спасител и се поклони на лъжлив кумир. 

С всички произтичащи от тая заблуда трагични последици.

Милена Върбанова

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

32 коментара

  1. Значи народният будител е лош, че не ви цитира, а че е стигнал до 1000 пъти повече умове, не му се зачита. Нали той казва същото? Ако е същото, какъв е проблемът? Проблемът е накърненото АЗ. Всяко АЗ което си е сложило цена, струва точно толкова, колкото пише там, на последната корица!

  2. От статията ти.Аз няма да гласувам.
    Промених си мнението за теб АВТОРКЕ.
    Плачи си на воля.
    Развали сайта,на умно прост.

  3. Аз пък се чудя кой ще да е този българин дето се покланя на „спароток“?Това е просто един публицист в интернет,а не Орфей или Зевс и нещо подобно.А що се отнася до името на река Тибър няма нужда да се карате защото очевидно грешите и двамата.Който е ходил в Рим знае,че поне в долното течение тази река е всичко друго но не и бистра,така че е малко вероятно името на реката да се извежда от прилагателно с значение бистър или светъл.В горното течение близо до извора е възможно да е по-чиста и да има смисъл да се нарича Алба, но не и при Рим.Има примери за реки,които в горното течение носят едно име,а в долното друго(Марица-Еброс,Аар-Райн).Що се отнася до името на Тибър,изключвайки официалната версия,която звучи банално и нелепо то по вероатно е то да се извежда от дума означаваща мътен,кален.На латински имаме думата turbidus,на немски truebe и на албански i turbullt със същото значение.Глаголът „цибря“ на мен лично не ми е известен,но доколкото мога да прочета в тълковния речник означава изцеждам,изтощавам.Вероятно името на река Цибрица по-скоро трябва да се извежда от факта,че тази река през лятото силно намаля дебита си.

  4. Грешите в предположенията си, Сашо. Както и да е обяснена в речниците думата „цибря“, значението й е „избистрям“. А за р.Алба (Албула) – предишното име на Тибър, не е известно да е имала две имена – за първата и втората половина на течението си. Важно е и друго – коренът на думата turbidus, която Вие предлагате, е turb, a коренът на хидронима Thybris e thybr. Той съдържа основно прадревно пеласгийско понятие – ибър, ибр – вир, вода.Така че е изключено да е turbidus. И накрая – за Ваше сведение – аз не се „карам“, а уличавам престъпника плагиатор „спароток“ в системно нарушаване на авторските права. Това, което не мога да проумея, е защо всеки в България дава „съвети“ тъкмо за нещата, от които нищо ве разбира. Извинявайте за откровеността.

  5. Пропуснах да коментирам наблюденията Ви за долното течение на Тибър. И „който е ходил в Рим“ – аз съм „ходила“, защото живях осем години в Италия – и „който не е ходил“ – ще Ви кажат едно и също: повечето държави не пазят реките си чисти и прекосявайки метрополиите, водите им, за жалост, влачат всякаква мръсотия. Поради факта, че Рим е бил милионен град още в древността, Тибър повече от две хилядолетия е бил мръсен и мътен. Но не и във времената на създаване на Алба Лонга – т.е. преди почти три хиляди години. Тогава реките са били чисти.А името Thybris му е дадено още тогава.

  6. Госпожо Върбанова, Вие сте за съд, Вие клеветите и обиждате невинен човек! Защо не подадете редовна жалба в съда, защото знаете, че ще загубите нали? Ако сте уверена в себе си ще заведете дело, но няма адвокат, който да се хване на аргументите Ви.
    За вашата дейност са актуални Чл.146 – Чл.148 от Наказателния кодекс, чл.146, ал.1 от Наказателния Кодекс, предвижда се глоба от три хиляди до десет хиляди лева и обществено порицание.

  7. Салева, ако сте адвокат, значи сте лош адвокат. Ако сте любител на историята и сте последовател на „спароток“, значи нямате нито историческа, нито общокултурна подготовка. Предполагам, че сте пионка от ОПГ-то на „народния будител“. Срещу него е извършено това, които трябва. За Ваше сведение „невинен плагиатор-рецидивист“ няма. Ако е решил да ме съди – да заповяда. Но тогава ще излязат всички окрадени от него автори. Нека най-вече се яви на диспут срещу мен, за да докаже компетентността си. Един съвет за хора като Вас – не защитавайте спаротоци – дори и в сайтовете.Това е долно занятие.

  8. Към Салева: Салева, не се занимавайте с неща, от които явно нищо не схващате. Адвокат в сферата на авторското право ли сте? Вижте официалния сайт на СБП и повече не ми досаждайте. Толкова по въпроса за „общественото порицание“. То ще постигне престъпниците плагиатори и адвокатките им.

  9. Такаа.“Силвия Салева“ не е адвокат, не е юрист, а фиктивно име на обикновен анонимен трол от тайфата на „спаротока“. Жалки, смешни, нелепи същества с техните отвратителни заплахи.

  10. А най-вероятно „салева“ е самият „спароток“. Става все по-забавно.

  11. Имате огромен проблем! Понеже следя Павел от 2009 г., аз зная какво е писал, а той има отпечан архив на блога при мен H.И., естествено с негово разрешение. Статиите на Павел са оригинални и той винаги цитира известни учени. За трако-троянските изоглоси пише Леонид Гиндин през 1993 г, а Павел съвестно отбелязва това в своето видео. Павел не е длъжен да се съобразява с това, че вие не признавата труда на Гиндин, правите се, че не съществува и пласиране откритието като свое. Вие извършвате кражба на интелектуална собственост, а не Павел.
    Още ще добавя, за наглите Ви лъжи. Павел никога не е правил връзка между името на Рим и глагол ромони, ромоли, той ползва труда на Алоиз Валде и пише, че Румо, Румон, може да идва от С-трумон. После е добавил, че може да има връзка и със староблг. раменъ-силен.
    Павел може да Ви осъди за обида и за клевета, но понеже той е четен писател, ако трудовете му вече не се търсят като преди, неговият издател cъщо може да Ви осъди.
    Преди да тръгнете да плашите другите хора със съд, погледнете хубаво в огледалото, но не лошо и да се позамислите, че законът пипа здраво!

    • Анонимнико, ти ли ще ми кажеш, че извършвам „кражба на интелектуална сжбственост“? При това с тоя надут „юридически тон“. Крадците викат „дръжте крадеца“! Докога ще използвате тия гнусни, престъпни номера, за за опазвате хегемонията на едно ОПГ в „историята“? Освен това си се пристарал и май си „архивирал“ творбите на „спаротока“ още преди Павел Серафимов да се появи, защото той се пръкна доста по-късно, това ще проверя. И не ми говори кога и как „спаротокът“ е открил разните му там „румони“ и „ромони“ – открил ги е след моята статия за името на Ромол и ги е набутал в свои стари неграмотни текстове. С обикнатия си похват. Имам статии, публикувани отдавна точно за това отвратително посегателство през 2019 г. Повече не се опитвайте да прилагате тоя метод, защото точно чрез него ще ви разобличат. Изчезвай и повече не се появявай наоколо.

      • Бележката е моя – Милена Върбанова

  12. Коментарите,в които разкривам, че „салева“ е ник на анонимен трол на „спаротока“, а най-вероятно е самият пишман-историк, изчезнаха.Дано поне този се появи. Информацията, че „спаротоците“ са стигнали дотам да се преструват на „адвокати“, за да плашат гаргите, си струва да стигне до публиката.

  13. „Никодим Иванов“, не ме заплашвайте като анонимната „салева“. Аз имам достатъчно обимист архив с плагиатите на „спаротока“. Както постоянно повтарям, най-голямото доказателство, че това е псевдоисторик и изобщо псевдоинтелигент, който разчита на компилации и плагиати, е фактът, че панически се бои от диспут.Издателят на един плагиатор не може да ме съди. И защо изобщо разни тролове, „салеви“ и „никодими“, ме заплашват – ако плагиаторът иска да ме съди, нека внася жалба в съда. Но при един процес цялата мистификация около „спаротока“ ще се разсипе в пепел. И пълната му некомпетентност ще лъсне, докарвайки края на тоя жалък феномен.

  14. Към лицето с ник „Н.И“ ( вероятно идентично с мадам „салева“). „Никодиме“,прочети точно в какво обвинявам „спаротока“ и не хвърляй прах в очите с въпросния Гиндин. Колкото до цитирането на авторите – при „спаротока“ то е избирателно, както много пъти съм отбелязвала. Толкова – подавайте жалбите, вместо да пишете коментари и да видим какво ще излезе.

  15. Но едно трябва да е обсолютно ясно: никога повече няма да допусна един субект с неясно минало, неясно месторождение, неясна месторабота, неясна категория средно образование ( защото висше образование определено няма и това е очевидно на всяка крачка ), неясен начин на писане на текстовете си ( защото статиите му в блог.бг са крайно неграмотни и това важи за явяванията му на тел.екран и в Ютуб ) да краде труда ми. Повече безобразия не пишете – подавайте жалбите.

  16. Защо моите отговори на лицето с ник „никодим“ не се появяват?

  17. Защо моите отговори на лицето с ник „никодим“ изчезнаха?

  18. Последен въпрос: Ти историк ли си бе, „никодиме“? Или „любител на историята“? Защо стилът ти на изразяване е типично милиционерски?

    • Предполагам, че анонимникът „никодим“ е същият тоя анонимник „никола“, който завчера изскочи като топче от детска пушка в сайта, да защитава на амразурата плагиатора „спароток“. По какво съдя ли? По надутата селяндурска глупост, с която се изразява.

  19. Оу, пропуснах – „спаротокът“ бил „известен автор“. Знаеш ли, „никодимчо“, че твоят идол стана известен на интелигенцията, откакто аз взех да го разобличавам? Преди тя хал хабер си вямаше за чжвека с потника, парашутките и печалния говорен дефект, който изтупурка така, от нищото и взе да пише „книги“. А иначе е много известен – да! – сред профаните, които си набавят исторически знания от Интернет. И -„никодимчо“! Да не си посмял повече да ме заплашваш, защото ще те идентифицирам кой си. Интересува ме с какво се занимаваш в живота, освен че си архивар на фалшивия историк.

  20. Често използвам израза – „дойде му времето“. Дойде му времето балонът „спароток“ да се спука. Независимо от желанието на създателите му.

  21. Повече няма да се връщам към коментарите под тая статия. Глутница от анонимници, продължавайте смело да помиярствате. Аз съм казала това, което трябва да кажа и простащините ви не ме интересуват. Никога не са ме интересували. Ще се върна към работата си, защото – ако не пиша – ваклото плагиаторче „спароток“ откъде ще си преписва матр’ялчетата?

  22. Плагаторът-терорист, с прозвище „спароток“ и началниците му, както си могат, така си действат – свикаха най-отбраните и заслужили лайномети от престъпното си ОПГ и ги пратиха да заливат с фекалиите си моята статия „Плагиаторът-рецидивист с прозвище „спароток“, в която конкретно описвам пълната интелектуална несъстоятелност на тартора им и престъпленията му – системни кражби на интелектуална собственост. Мандрилите на „спаротока“ превзеха на юруш писателския сайт и … се размириса на клозетна павел-серафимовска простотия. Цялата смрад на тая гнусна сган, която превзе България и й наложи правилата на джунглата, се изсипа пред деликатните ноздри на писателите, поетите и философите, четящи сайта у нас и в чужбина. Вие виждали ли сте как мандрилите показват враждебност? Обръщат се със задник към противника и плисват съдържанието на правото си черво в лицето му. Такъв празник на маймунската вендета си устроиха спаратоците и как можем да им се сърдим – те нямат други аргументи.

  23. Аргументите на лумпените са л@йната. Най-мръсните клевети и простащини. „Спаротокът“ не може да излезе с друго срещу мен, освен с чувал екскременти. Сто години да бях убеждавала хората с по-висок духовен ранг, че от кликата на криминалния „историк“ се носи нетърпима смрад, нямаше да ми повярват до такава степен. След пърформанса, който сам „криминалниат историк“ устрои в сайта на СБП, вече всички са убедени, че мястото на плагиатора и неговите вонящи профани, е в канализацията. За общия ефект говори следният епизод: едно имбецилче, което изписва името си като ДимитАр, стор ибрик на „спаротока“, ми подхвърли кодовата реплика на българския дебил:“пий си апчетата“. При което модераторът на сайта възкликна по телефона: „Това същество никога ли не си мие устната кухина?“ А аз отвърнах: „За словесно общуване спаротоците ползват задното си отверстие.“ Мда. Колко процента станаха дебилите в България?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.