Защо Русия евакуира населението от Херсон!

Публикуваха карта, която отбелязва щетите върху Херсонска област ако се скъса язовирната стена при Каховската водноелектрическа централа

Изявлението на генерал Суровикин, че украинските войски се готвят да разбият с ракети стената на Каховското водохранилище на Днепър с цел да предизвикат техногенна катастрофа, обяснява защо се наложи спешното евакуиране на част от населението в Херсонска област и най-вече от селищата в близост до река Днепър. Ако ВСУ успее да взриви стената на язовира, размерът на бедствието ще е крайно ужасяващ и смъртоносен за цивилното население в областта.

Скъсването на язовирната стена, оказва се, е изчислено от съветски учени през 1985 г. Данните обаче веднага са били класифицирани /засекретени/, за да не плашат хората.

Сега тази информация стана известна.

В случай на взрив на язовирната стена, вълна с височина 5 метра ще се спусне по Днепър със скорост 25 км / ч! Тя ще отнесе всички крайбрежни селища.

След 2 часа това цунами ще се стовари и върху град Херсон.

Водата ще се покачва за около 14 часа, наводнявайки огромни площи и много населени места.

Наводнението ще продължи 3 дни, след което водата ще започне да намалява.

Ясно е, че при такъв грандиозен воден апокалипсис малко хора от областта ще оцелеят.

Но украинския режим изглежда не се интересува от стотиците хиляди хора, живеещи в Херсон и по бреговете на Днепър. Че защо да им пука, че ще се издавят, след като болшинството от тях гласуваха за присъединяване към Русия?!

Защо им е на украинците да взривяват стената на Каховския язовир? ВСУ готви мащабно настъпление към Херсон и взривяването на стената на язовира обслужва военният им план: Отприщилият се воден порой ще направи Днепър непристъпен и руската военна групировка на левия му бряг ще остане изолирана и без снабдяване – т.е. лесна мишена за украинската армия.

Иван Грачев

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. НАТО ЕС САЩ СОРОС БАЙДЪН ЗЕЛЕНСКИ В АДА ДА ГОРИТЕ И ВСИЧКИ КОИТО ВИ ПОДКРЕПЯТ ЗАЕДНО С ПОТОМСТВАТА ВИ

  2. ТЕ,ВЕЧЕ ГОРЯТ !ЩЕ ВИДЯТ СОЛНЦЕПЕК НА ЖИВО!ДАВАЙ ВОВА,МАЧКАЙ НАРЕД!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.