Захарова: Сорос е плащал милиони на журналисти – демокрацията в САЩ отива на боклука на историята

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова смята, че ако се потвърди фактът, че медиите в Съединените щати са получили пари, за да коригират информацията, която публикуват в съответствие с неолибералните догми, то това значи, че отдавна демокрацията в тази държава „е изхвърлена на бунището на историята“.

Дипломатът вниманието в канала си в Telegram в петък върху информация от американския телевизионен канал Fox News, който твърди, че финансистът Джордж Сорос „в продължение на много години е плащал на 54 влиятелни медийни фигури, включително журналисти, репортери, телевизионни водещи и шефове на телевизии като CNN, NBC, CBS, Bloomberg, NPR и Washington Post.

„Според разследване на „MRC Business“ Сорос е похарчил най-малко 131 милиона долара, за да гарантира, че 253 американски глобални медии отразяват световните събития по начина, по който той иска“, каза Захарова.

„За Съединените щати подобно изявление е ядрен взрив. Ако се докаже, че водещите американски медии са получавали пари за манипулиране на информации, тогава цялата демокрация в Щатите може да бъде опакована в конституцията им и изхвърлена на боклука на историята“, пише дипломатът.

„Вашингтон винаги е парадирал и повтарял като мантра с това, че свободата и безпристрастността на медиите са в основата на демократичното устройство на една държава“.

Fox News твърди, че неолибералният глобалист – милиардерът Джордж Сорос е свързан с някои от най-влиятелните медийни фигури в САЩ и в чужбина чрез парични средства, които предоставя на свързани с тях медийни групи.

„Над 32 млрд. долара, които неолибералният милиардер Джордж Сорос е налял в своите организации, за да разпространява и налага радикалната си токсична идеология за „отвореното общество“ по отношение на абортите, глобализираната икономика, борба с религиите и държавата като структура, обезкървяването на полицията, екологичния екстремизъм и ЛГБТ фанатизма по света, са му донесли дивиденти“, пишат анализаторите от MRC Business Джоузеф Васкес и Даниел Шнайдер.

„Всъщност финансирането му е насочено към някои от най-известните медийни личности в САЩ и в чужбина, които работят за ежедневното индоктриниране на милиони хора с неговите възгледи. MRC Business откри поне 54 видни медийни фигури, които са свързани със Сорос чрез лични връзки с милиардера или с НПО-организациите, които той щедро финансира“, продължават Васкес и Шнайдер.

„Сред тях са личности като водещия на „NBC Nightly News“ Лестър Холт и изпълнителния директор на „The Washington Post“ Сали Бъзби.

„Тази мрежа от медийни връзки позволява на Сорос да има значително влияние върху историите, които медиите отразяват, как отразяват тези истории и какви истории не отразяват“, пишат Васкес и Шнайдер.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Аз като един „соросоид“, за какъвто а ме кръстили многоуважаемите хунвейбини, ще коментирам темата така: Другарят Сорос, виден спекулант, цял живот е печелил от информация и явно не са го хванали или ако са го хванали се е измъкнал. На него, както и на госпожа Захарова им е напълно ясно, че масата се управлява чрез нея. Значи ако платиш правилната информация да стигне до овцете, те ще я блеят помежду си в геометрична прогресия. Съответно плаща част от парите, които и така не му трябват за да прокарва собствените си идеи. Това се прави от всички, но Сорос е пример, защото е най-нагъл, което е характерно и за маджарите и за евреите. Симонян, Соловьов и прочие не са по-различни от онези журналисти в САЩ, такава им е професията. „Голямата“ журналистика няма шанс да е независима, кой журналист има собствена медия със световно влияние? Честните журналисти са или убити или мъждукат някъде, където им е оставено кислород, колкото да не умрат, за да има опозиция, все пак „живеем в свободна страна“. Системата е такава и правилата които са наложили тези, които я управляват са такива. Нашата не беше различна, но не беше толкова комерсиално, а свързано с други облаги. Хайде, носете ми наградата „заслужил соросоид“, но без келепир, няма да я приема!

    • Ше има „келипир“ не бой се. Като доди Видов ден всеки сорсоид ще си плаща за греховете спрямо християните.

  2. За купуването на американските медии, че и тези на „демокрции“ като в нашата колония говори открито Пол Грек Робърт. Ми такава информация не се допуска до народа. Обикновения трудов човек освен липса на политически интереси,няма и време.Нека не сме жестоки в оценките си, всичко зависи от нашата интелигенция, която се е кротнала сладко по диваните и си преживя щастливо.

    • Няма как аз примерно да очаквам някаква си интелигенция да мисли вместо мен. Истината никой не я е крил. Има си я и всеки би трябвало да я търси и намира, вместо да разчита на чужди мантри, в купени от ЦРУ медии. Не е лек процес и се изисква малко четене и мисъл, но пък е полезен. Поне за мен е така, но всеки сам си избира съдбата.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.