Захарова: Решението на България за руските дипломати ще има последици за целия ЕС

Москва може да вземе мерки срещу целия Европейски съюз в отговор на решението на България да изгони 70 руски дипломати, заяви днес руското външно министерство.

Според говорителката Мария Захарова „политизираното решение на София да съкрати неоснователно руския дипломатически персонал в България със сигурност няма да остане без отговор“.

Захарова отбеляза, че експулсирането от България надхвърля „далече дипроматическата практика“ и призова нашата страна и Европейския съюз да помислят върху принципа на реципрочност, върху който се основават дипломатическите отношения.

Европейската дипломация „трябва да разбере, че необмислената подкрепа за антируски действия на различни държави-членки на ЕС хвърля отговорността за последиците върху целия Съюз, включително по отношение на ответни мерки от наша страна“, заяви Мария Захарова.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Правилно. Отговорът трябва да бъде суров и за всички които ръкопляскат на такива като Киро и Зеленски.

  2. Първи сме във всяка форма на кретенизъм и не от вчера. Да напомним с каква увереност обявихме война на Антантата,което доведе до бомбения килим над София. Сега дадохме отново на цяла Европа пример колко сме смели и не само се лишихме от руския газ и петрол, лишаваме се и от ядрените си централи. Ако и това не е малоумие, крещящо малоумие, подкрепено от всичките ни политически партии здраве му кажи. Как се нарича човек, който методично повтаря едни и същи грешки, така се нарича и един народ.

  3. Време е Софиянци и Западноевропейските граждани да минат на отопление с дърва ние в Кърджали и РОДОПИТЕ как оцеляваме.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.