Захарова: Предупреждаваме САЩ, ЕС и контролирания от тях Киев, че си играят с огъня

Във връзка с терористичните атаки на украинските въоръжени сили Русия предупреждава САЩ и ЕС, както и контролирания от тях Киев, че си играят с огъня, Москва няма да остави без отговор посегателствата на нейна територия. Това се казва в коментар на официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова, съобщава ТАСС.

„На 16 и 17 май киевският неонацистки режим направи опит за поредна масирана атака с помощта на безпилотни летателни апарати от авиационен тип и безпилотни катери срещу Крим, Краснодарския край и други руски региони.(…) Още веднъж искаме недвусмислено да предупредим Вашингтон, Лондон, Брюксел, други западни столици, както и Киев, който те контролират, че си играят с огъня. Русия няма да остави без отговор подобни посегателства на своя територия“, каза дипломатът.

Захарова подчерта, че зад тези варварски атаки със западно оръжие ясно се очертава профилът на американските и британските куратори на режима на украинския президент Володимир Зеленски.

„Те не само му доставят все по-далекобойни ракети и тежки оръжия, но също така дават зелена светлина за тяхното използване срещу Русия, като по този начин допринасят за по-нататъшното ескалиране на конфликта. Изглежда, че Бандеровската клика е повярвала в своята безнаказаност на фона на неотдавнашното увеличаване на пътуванията на западни емисари до Киев“, каза Мария Захарова.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Остава да цитирате имената на няколкото х@зарски фамилии, които стоят зад Фащ и Невеликобритания.
    Разбираемо е, че от дипломатическа гледна точка няма как да го направите.
    За знаещите хора с критично мислене е ясно кой стои зад световния тероризъм:)
    Тези двайсетина фамилии, стоящи зад фед, отдавна са изброени в някои сайтове и са известни:)
    Успех, братушки!
    Вие се борите за целия свят и човечеството!
    Независимо дали го осъзнават:)
    Бог с вас!
    Амин!

  2. Изчезвай завинаги от сайта, защото си играеш с огъня. Знам кой си.

  3. IP, ние простосмъртните не знаем ти кой си.Не ти е тук мястото, бягай във форума на Жабешките новини. Там се събират най умните евроатлантици.Тука можеш да получиш не само плесник о други неща.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.