Захарова: Предупреждаваме безотговорните политици от ЕС и НАТО, че при нова терористична атака от Киев ще отговорим незабавно и лично на поръчителите

Предупреждаваме страните от НАТО, че при нова терористична атака от страна на Киев като онази от 1 и 2 септември, Русия ще отговори, незабавно, изключително болезнено и лично на поръчителите. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова на брифинг в кулоарите на Източния икономически форум, предаде ТАСС.

„Те (политиците от ЕС – бел. ТАСС) постепенно губят чувството си за реалност и вече изобщо не мислят за рисковете от по-нататъшна ескалация на конфликта, дори в контекста на собствените си интереси“, каза дипломатът. „Бихме искали да предупредим онези безотговорни управляващи в страните от ЕС, НАТО и САЩ, че при нова терористична атака от страна на Киев като онази от 1 и 2 септември, Русия ще отговори, незабавно, изключително болезнено и лично на поръчителите.. Отговорът ни от вчера е само намек, заявка за това какво можем да направим в действителност, каза тя, визирайки взривените с руска ракета над 300 украински военни и западни инструктори в центъра за обучение на военни специалисти в гр.. Полтава. (Там под ръководството на чуждестранни инструктори се е провеждала подготовка на специалисти по комуникация, радиоелектронна борба от всички съединения и военни части на украинските въоръжени сили. Обучавали са се и оператори на безпилотни летателни апарати, участващи в нанасянето на удари по граждански обекти на територията на Руската федерация -б.р.). Знайте, че истинският отговор ще бъде много болезнен“, подчерта Захарова. Тя посочи, че след като виждат, че вече са загубили сблъсъка с Русия, на европейските политици „сега им е останал само един от така наречените западни наративи, който те формулират като „да нанесем стратегическо поражение на Русия“. „Вече не говорят за никакво население, за никаква свобода и демокрация в Украйна“, заключи Захарова.

Киевският режим умишлено избра Деня на знанието – този светъл руски празник, за да нанесе масирана атака срещу руските региони, тъй като на този ден под ударите могат да попаднат много ученици, коментира дипломатът. Тя припомни, че на 1 септември киевският режим предприе опит за масирана атака срещу 15 руски региона, а на 2 септември нанесе удар по детска градина в Белгород.

Говорителката на руското външно министерство коментира пред ТАСС оставката на украинския външен министър Дмитрий Кулеба с думите „украинска есен, листопад, оголват се клоните – нормално“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Пратете малко от този ляк и в нашето „нар събрание“ и „президентство“,та да ни прочистите от насъбралите се там миазми!Молим Ви се от сърце и душа!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.