Захарова: Западът е полудял, въобще не осъзнава заплахата за себе си от доставките на оръжия за Киев

Западните страни не разбират заплахите, свързани с доставката на оръжия за режима в Киев, които се използват срещу атомни електроцентрали. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в интервю за журналиста от ВГТРК Павел Зарубин за предаването „Москва. Кремъл, Путин“. Откъс от него беше публикуван в канала на Зарубин в Telegram.

„Има един израз – слабоумие и смелост, това е всичко, което Западът ни демонстрира днес. Въпросът наистина не е в прословутите червени линии или други цветни линии, въпросът е в здравия разум. От чисто прагматична гледна точка е много трудно да разберем какво мислят тези хора, какво им е в главите. Виждат, че въоръжението, което доставят на киевския режим, се използва и срещу атомни електроцентрали…и нехаят за това. Радиацията няма граници, тя не кандидатства за виза, не й трябва паспорт, на нея ѝ е все едно кого ще порази. Тя отива там, накъдето я отвее вятърът и накъдето тече водата“, каза дипломатът.

„Хората на Запад са загубили способността си да мислят, да анализират. Откъде тогава да очакваме от тях да изпитват страх? Те дори не осъзнават заплахата, която сами си причиняват“, добави Захарова.

Представителят на руското дипломатическо ведомство обърна внимание и на факта, че огромна част от оръжията, доставени на Киев, са продадени от режима на черния пазар и са се разпространили из цяла Европа, а също и в региона на Близкия изток. „В края на краищата тези оръжия и тези екстремистки елементи, които вече стрелят по кандидатите за президент на САЩ, в някакъв момент ще се върнат при тях. Много от наемниците им в Украйна вече се връщат и не се връщат с празни ръце, а със собствени западни оръжия и с боен опит. Но кой да мисли за тези работи“, подчерта Захарова. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. АКО USA ТОЛКОВА ПРЕДИЗВИКА РУСИЯ И ЗАПОЧНЕ ЯДРЕНА ВОЙНА КОЯТО РУСИЯ ДА ЗАГУБИ , ТО ЦЯЛАТА ЗЕМЯ ЩЕ СТАНЕ РАДИОАКТИВНАИ ЖИВОТ НЯМА ДА ИМА !!!!!! ТИЯ БОЛНИ ЕВРЕЙСКИ ГЛАВИ НЕ СЕ ЛИ ЗАМИСЛЯТ ЗА ТОВА НЕЩО ????

  2. Какво пишат доказани с годините сайтове.“US Now Wants to Shift the Burden of Ukraine Onto Its European Colonies. Allies or “Veiled Enemies”? Сега СаЩ искат да прехвърлят тежестта на войната в Украина върху своите европейски КОЛОНИИ. И ние сме жалка колония бе хора, щом пропаднахме, хора като Борисов и Пеевски да ни водят към финала.

  3. Четете бе хора „La faillite morale de l’Occident“ Моралният фалит на ЗАПАДА. 22 septembre 2024 Този запад, към когото нашите политически мижитурки ни обвързаха години наред, довели до пълното скапване на държавата ни.

  4. Дааааа Запада е не само полудял,той е в найголямата си рецесия от 2свСЛАДКИЯТ И ПРОСПЕРИРАЩ ЖИВОТ КОЙТО ИМ УСИГУРЯВАШЕ РУСИЯ СВЪРШИ.
    НЯМА ЕФТИНА ГАС,УРАН ТИТАН ЗЛАТО, СКЪПОЦЕННОСТИ НЕФТ И КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ.
    ФАЛИРАЛИ ОБЕДНЕЛИ ХОДЯТ С ИЗПОКЪСАНИ ДРЕХИ И ТАКА НАТАТЪК.
    ЖАЛКА КАРТИНКА.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.