Западът потъна в Средновековие и устрои мрачна Инквизиция за собствените си народи! А какво да очакваме ние?!

Най-богатите държави в света се оказаха такива само на хартия. Под напора на една зловещо преекспонирана коронавирусна епидемия, за която и децата вече научиха, че не е по-заразна и смъртоносна от обикновения сезонен грип, САЩ и ЕС се върнаха в Средновековието. И въпреки натоварването на болниците им с едва + 6 %, здравните им системи са на път да рухнат. Така стана безпощадно ясно, че в „клуба на богатите“ няма нито добро медицинско обслужване, нито какъвто и да е морал. Болниците в САЩ, Великобритания, Италия, Испания, Белгия, и пр. масово изоставят възрастните си пациенти да мрат сами по домовете си, като ги лишават от достъп до здравната система изцяло по дискриминационни причини.

Причината десетки хиляди жители на най- богатите страни в света да се търкалят по коридорите на болниците, а по-възрастните дори да нямат шанс и достъп дори до коридора., е в т. нар. здравни неолиберални „реформи“, които текат от десетилетия там. Във Великобритания и Италия, две от най- засегнатите страни в Европа, от 30 години насам непрекъснато се редуцира легловия капацитет, въпреки постоянно нарастващото население на Албиона и Апенините.

Възрастни пациенти биват принуждавани да се отказват доброволно от реанимация и от ползване на респиратори. А в Каталуня даже е забраниха достъпа на хора над 80- годишна възраст до жизненоважната техника, защото била дефицитна. На САЩ пък им се наложи да си купят респиратори от геополитическия им враг Русия, която доскоро клеймяха като най-бедна и нещастна.

Само за един месец в условията на фиктивна пандемия, западните икономически експерти ревнаха с цяло гърло как икономиките им загивали и нямали резерви.

Нормално е да се запита човек как тези опоскани днес държави отделяха и все още отделят десетки милиарди, за издръжката на мигранти от Афганистан, Сирия, Ирак и пр. Но пък нямат дори елементарна медицинска техника за данъкоплатците си. В същото време продължават да мрънкат, че им се налагало да внасят лекарства, санитарни материали и техника от Русия и Китай. А защо сами не си ги произвеждат?

Швеция пък избра различен път за справяне с епидемията от „китайска кашлица“ и тръгна да гради групов имунитет сред населението. Което на практика означава, естествен подбор. Стокхолм така и не прие мерки за затваряне на заведения, изолация и пр., но пък заразените и починалите и към днешна дата като процент от населението са сред най-ниските в Европа. Великобритания също първоначално реши да тръгне по този път, но се отказа под напора на обществения натиск.

Проблемът очевидно не е в болестта, която продължава да е с по- ниска смъртност от сезонния грип. Проблемът е вътре в самите държави, в начина, по който работят здравните им системи. Реално, т.нар. , най- богати в света, нямат никаква здравна система, защото не могат да се справят с неособено опасен и смъртоносен вирус, какъвто е Ковид-19. Ами ако беше не вирус, а война?

Едно е сигурно – България не може да очаква нищо добро и смислено от западните си съюзници, които днес оставят дори собствените си граждани да умират в нечовешки условия… в името на икономическото си оцеляване. Те по тази причина разкостиха и нас! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. Изхвърлянето на възрастните за лечение от западните здравни системи ми напомня времето за газовите камери но сега по-хуманно ги остават да умират по домовете си

  2. БЕДИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧНАХА ОТ НАТО И ЕС ОТ ЧЛЕНСТВОТОВ НАТО И ЕС БЪЛГАРИЯ УМИРА ТЕ ДЪРЖЪТ ПАЛАЧА БЪЛГАРОУБИЕЦ БОРИСОВ НА ВЛАСТ БЪЛГАРИЯ ИМ Е НУЖНА ОБЕЗЛЮДЕНА ЗА ПРИЦЕЛ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ ПОДХВЪРЛЯТ ОТВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ПО НЯКОЙ МИЛИАРД КОИТО БОЙКО КРАДЕ И НИКОГА НЕ СТИГАТ ДО НАРОДА БЕДНОСТ ГЕНОЦИД И РАЗРУХА ТРИ И ПОЛОВИНА МИЛИОНА МЪЖЕ В БЪЛГАРИЯ ПУТЕШНИЦИ РЕВЪТ КАТО КУРВИ ЗА ХУЙ И ЕДИН СОЦИОПАТ ПОЖАРНИКАР ГИ РАЗИГРАВА КАТО МАЙМУНИ И ТЕ БИЛИ ПОТОМЦИ НА БОТЕВ И ЛЕВСКИ ВСЕ ОКОЛО ПОРТРЕТИТЕ ИМ СЕ СНИМАТ В БЪЛГАРИЯ ЕДИНСТВЕНИЯ МЪЖ ДОСТОЕН Е САМО ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ ОТ ОСТАНАЛИТЕ МИШКИ НИЩО НЕ СТАВА РЕВНАЛИ ОТ БОЙКО А КАТО ГО ВИДЯТ ОНЕМЯВАТ БОЙКО ВЪРТИ ВСИЧКИ НА ПРЪСТА СИ ТОЙ СИ ВЗЕМА РЕШЕНИЯТА САМО С ХЕРО МУСТАФА И МЕРКЕЛ

  3. БОЙКО ИЗНАСЯ ЗЛАТОТО НА БЪЛГАРИЯ ВНАСЯ ЗАРАЗЕНИ БОКЛУЦИ СЪС ВСЯКАКВИ БОЛЕСТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ МАЛКО ПРЕДИ КАРАНТИНАТА ИЗНЕСЕ И ПРОДАДЕ ВСИЧКИ МАСКИ СЕГА ВНАСЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ МАСКИ СЪС СЪРП И ЧУК ОТ КИТАЙ ПЛАТЕНИ С НАРОДНИ ПАРИПРИСТИГНАХА СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА СЪС НАТОВСКИ САМОЛЕТ ЗА ДА НИ ВНУШИ КАК НАТОВЦИТЕ МИЛЕЯТ ЗА НАС БРАТСКА РУСИЯ ИСКАШЕ ДА НИ ГИ ПОДАРИ БЕЗ ПАРИ СЕГА КИТАЙСКИТЕ МАСКИ ЩЕ НИ ИЗЛЯЗАТ 10 МИЛИАРДА СЪС КОВЧЕЗИТЕ И ТЕСТОВИТЕ БОЙКО ПАК ЩЕ ОТКРАДНЕ ПАРИТЕ ПРОКУДИ ДОКТОРИТЕ И МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАХА ОЩЕ НЕ СА ПОЛУЧИЛИ ОНЕЗИ 1000 ЛВ ЗА КОИТО БОЙКО ГИ ИЗЛЪГА ЗАТВОРИ БОЛНИЦИТЕ ОБЕЗЛЮДИ БЪЛГАРИЯ ЦИГАНИЗИРАЯ СТРУПА ПОЛИЦАИТЕ В ГРАДОВЕТЕ ОСТАВИ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ПО СЕЛАТА БЕЗЗАЩИТНИ НА ЦИГАНСКИТЕ НАБЕЗИ КРАЖБИ ПОБОИЩА И ИЗНАСИЛВАНИЯ ИЗБИРАТЕЛИТЕ МУ ЦИГАНИ ПОЛУЧИХА ПО ДОМОВЕТЕ КАКТО КАЗА САЧЕВА ПАРИ И ПРОДУКТИ ТОК ВОДА БЕЗ ПАРИ ВДИГНА ТОКА И ВОДАТА НА БЪЛГАРИТЕ ОСТАВИ ГИ БЕЗ РАБОТА И ХЛЯБ ЗАКЛЮЧЕНИ ПО ДОМОВЕТЕ И ПРЕПУСКА ДА СЕ ПРАВИ НА СПАСИТЕЛ БОЙКО ЮДА ИСКАРИОТСКА ЗАСЛУЖАВАШ ДА ВИСИШ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ПО ВИСОКО ОТ ВХОДНАТА МУ ВРАТА А ПРОЗОРЦИТЕ НА ПАРЛАМЕНТА ДА СЕ ПУКЛЯТ БЕЗ СТЪКЛА ВСИЧКИ ДА СА ИЗПОЧУПЕНИ И ВЪТРЕ ДА НЯМА НИКОЙ РАЙХСТАГА СЪЩОВСИЧКИ НАТОВСКИ И ЕВРОПЕЙСКИ ЗНАМЕНА ДА СЕ ГОРЯТ

  4. Госпожо Колева, аз вече 16 г. живея и работя на две смени в Германия и имам що годе представа за положението. Никой не умира по улиците! Смъртноста е в нормалните грници! Защото няма епидемия! Живея в непосредствена близост, на височината над гробищният парк, а работя зад него. Погребения не съм виждал от няколко седмици. Това не значи, че няма! Но не е такава картинката която рисувате. Има ограничения, но хората са по парковете и градинките, спортуват, карат велосипеди, разхождат се свободно. Ограниченията са в банките и магазините. Посещението при личният лекар на са забранени. Всички чакат заедно в чакалнята. Почти никой не носи маска. По католическият Великден бях в Мюнхен и Регенсбург. Няма ограничения за пътуване. Има само препоръка. Никой никого не тормози. Влаковете са полупразни. Значи препоръките се спазват! Колкото до здравната система мой приятел живеещ от 30 г. тук сподели: За да влезеш в болница трябва да симулираш крайно тежък случай. Например припадък на улицата. Тогава линейката ще те откара и докато не установят какво ти е няма да те изпишат…. Хора, разберете Германия е била такава каквато сме чули от нашите дядовци два пъти в историята си. По времето на Бисмарк и по времето на Хитлер. Германия отдавна не е Германия……..

  5. и още нещо вчера 17.04. цялата сутрин (почти 4 часа)над северна Бавария беше като по време на война. За първи път го виждам! Ниско летящи бойни НАТО- вски самолети, грохот, хората недоумяват какво се случва. Ама като гледам маневрите им….си представям как руснаците ще ги размажат!

  6. и още нещо се сещам. Получавам заплата от 3000 Евро бруто . От тях ми превеждат 1900 нето. Преди месец получих от пенсионното отговор на запитване от моя страна, че ще получа 210 Евро пенсия, но от 2021 г. 16 години труд и 210 Евро пенсия! Квартирата ми е една стайчка с обща баня, тоалетна и кухня. Плащам 360 Евро месечно наем….Вече съм на 65 години…..Мислете 210 пенсия и 360 наем. Това е прехвалената Германия.
    Съвет: не напускайте България каквото и да се случва. Въоръжавайте се и чакайте……

  7. БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ ИМУНИЗАЦИИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРОУБИЙЦИ МАФИЯ ГЕРБ ПРЕДУМИШЛЕНО ОБЕЗЛЮДЯВАТ БЪЛГАРИЯ ПО НАРЕЖДАНЕ НА НАТО ЕС И САЩ САМО АКО ЛИЧНО НИ ИМУНИЗИРА БРАТСКА РУСИЯ ИМАМЕ ДОВЕРИЕ НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ

    • Нещо в материала не ми се връзва. Пандемия няма. Откъде се взеха толкова трупове??? От небето ли падат в Италия, Испания, Щатите?

      • „Да разлаем кучетата“ е един добър отговор. Хората винаги са умирали, но не са били обект на медиен интерес. Хората свикнаха да вярват на „новините“, а те не винаги са толкова чисти. От самото начало нещата намирисват, не всички участници са артисти и лошо играят. Едно е ясно, вирус има, а вече опитът ни показва, че не му са толкова черни короните.

      • Хората си умират от болестите или от старост. И ако случайно са хванали вирус,не значи, че са умрели ОТ него, а С него. Но ги таксуват всички ОТ. Явно за някои така е удобно.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.