Залужни допусна възможността Украйна да отстъпи територии на Русия срещу мир

Въпросът за териториите не е първостепенен за Украйна в разрешаването на конфликта с Руската федерация. Това заяви украинският посланик във Великобритания Валерий Залужни, чиито изявления са цитирани от вестник The Daily Telegraph.

Според него гаранциите за сигурност са по-важни за Украйна от въпроса за териториите. „Не съм споменавал територии. Говорих за сигурност, безопасност и усещането да си в собствения си дом“, каза Залужни пред репортери след реч в лондонски аналитичен център.  – Ако живеех в къщата си и знаех, че съседът ми е присвоил част от градината ми, щях да кажа, че трябва да се заемем с този въпрос. Ако не го направим сега, то нашите деца ще трябва да го решат“.

Изданието отбелязва, че изявленията на Залужний свидетелстват за промяна в реториката на украинските власти, които преди това настояваха, че е невъзможно да се постигне мир без връщането на всички загубени територии. Украински военнослужещи, интервюирани от вестника, заявяват, че предпочитат скорошно прекратяване на конфликта заради тежките загуби и невъзможността да постигнат победа. 

В същото време източниците на The Daily Telegraph посочиха, че официални лица на Запада са заинтересовани от удължаване на боевете с надеждата да отслабят позициите на Русия през 2025-2026 г.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Крайно време е да го направите- да се спрете и да седнете на гъзовете си!Вие пропиляхте хиляди възможности за мирен живот,неблагодарници!Оттук нататък вече сте ‘лъжливото овчарче“ и никой няма да ви взема на сериозно.Спрете се ,махнете този луд ,алчен клоун,изгонете чужденците ,които ви крадат и заживейте с това което ви е останало!Не пожелавайте чуждото имане !Това е,толкова е просто!

  2. РУСИЯ ПОБЕДИ ВЕДНЪЖ ФАШИЗМА,СЕГА СЕ ВОЮВА ЗА ПОБЕДА НАД ФАШИЗМА ЗА 2 ПЪТ,
    ТРЕТИ ПЪТ ПРОСТО НЯМА ДА ИМА.ДЕЦАТА МУ ЩЕЛИ ДА ВОЮВАТ А ДАЛИ ЩЕ СА ЖИВИ
    НА ТОЗИ ВЪПРОС НЕ Е МИСЛИЛ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.