Евакуираха aмepикaнeцa Keнeт M., шпиoниpaл за Pycия, от Углeдap

Американски гражданин, който е шпионирал в Украйна в полза на Русия, е бил евакуиран от село Богоявленка край Угледар, съобщиха за ТАСС от щаба на отбраната на ДНР.

„Руските спецслужби заедно с подразделение от Източният военен окръг на Министерството на отбраната на Русия проведоха операция по евакуация на ценен оперативен кадър – гражданин на САЩ, който много помогна за превземането на Угледар, а впоследствие изигра ключова роля в подготовката на щурма на село Богоявленка в Угледарско направление“, съобщиха от щаба.

Оттам уточниха, че Кенет М. (името е променено) е бил на територията на Украйна в продължение на последните две години по време на специалната военна операция и е предоставял на Русия ценна разузнавателна информация, която е позволила да се нанесат високоточни удари срещу противника, минимизирайки щетите по гражданската инфраструктура и цивилните.

„Евакуирахме го и вече нищо не заплашва живота на спасения американец. В момента се решава въпросът по предоставяне на политическо убежище и придобиване на руско гражданство“, подчертаха от щаба на отбраната на ДНР.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.