Димитър Ганчев: Лъжата, в която живеем е безпрецедентна! През комунизма ни забраняваха, но не ни лъжеха. Сега директно подменят реалността

Чували ли сте за „вътрешна емиграция“? Не вътрешна миграция, а именно емиграция?

Така в последните години на социализма наричаха отчуждението от държавата и обществения живот, главно на хора от средите на т.нар. художествено-творческа интелигенция. Не можеш да приемаш случващото се, но и не можеш нищо да направиш. Дръпваш се встрани и започваш да се занимаваш с някакви си твои лични битови неща.

Започвам много добре да ги разбирам. Намираме се в период, когато населяваната от нас територия е качена на влак за някъде, а ние сме се разделили на агитки, които възхваляват или критикуват това „някъде“, без, обаче, който и да е от нас да има контрол върху процеса. Има недоволни и доволни, но и двете групи са пасивни наблюдатели насред мъглата (макар доволните оптимистично да смятат, че допринасят с нещо). За мен е еднакво унизително, накъдето и да ме возят, щом не зная нито посоката, нито крайната спирка. Все по-трудно ми става да обяснявам, че като не ти казват накъде отиваш, да те возят във втора класа е също толкова унизително, колкото да те возят в трета. И в първа е унизително.

Лъжата, в която сега живеем, е безпрецедентна. Някои казват, че било като през комунизма. Напротив – тогава нямаше лъжа. Тогава ние не сме имали никак грешна представа за това какво е от другата страна. Имахме само наложена задължителна негативна оценка и някоя друга забрана, но всъщност знаехме всичко много добре. Никой не ни е заблуждавал за икономическите взаимоотношения, примерно, само трябваше да оценяваме негативно „експлоатацията на човек от човека“. Но знаехме как работи системата на капитализма и че тя към онзи момент беше ефективна именно заради възможността да спечелиш много от личната си инициатива. Знаехме го прекрасно, само бяхме длъжни да имаме негативна оценка, понеже печалбата за един е изработена от друг. Да, поради липса на частна инициатива, ние се развиваме по-бавно и създавахме по-малко лъскави неща от бита, но пък имахме по-справедливо общество. Факт. Това обаче не беше лъжа. Може да са ни забранявали някои работи, но не подменяха истината.

Докато сега все повече живеем в пълна лъжа. Сега никой не си прави труда да ти внушава оценка. Директно са ти подменили реалността с виртуална такава.

Кой и как ви убеди, например, че въглеродният двуокис в атмосферата е вреден? За кого е вреден? Та вие го издишвате – ако беше отровен, щяхте да се задушете от собственото си издихание. Никога в историята CO2 не е бил по-малко, отколкото е в момента. Никога. През повечето време е бил 20-30 пъти повече и природата е процъфтявала, а в нея и животните. Буквално. Растенията обичат CO2 – те се хранят с него. Тревопасните обичат растения. Хищниците обичат тревопасните. Природата обича CO2. Същият е спаднал в атмосферата по случайно стечение на обстоятелствата – преди около 300 милиона години многото дъждове и многото C02 в атмосферата са довели до такова буйно развитие на растителността, че растенията са растяли по-бързо, отколкото са изгнивали. Гъбите вече са се били появили, но още не са били заели всички ниши и умрелите растения са се затрупвали от нови, преди да им бъде разградена целулозата. Така въглеродният двуокис от атмосферата се е превърнал във въглища и нефт и… бурното развитие на природата е приключило.

Природата ще ни е благодарна, ако поправим грешката, като извадим въглищата и нефта и ги върнем в атмосферата. Те са грешка на кръговрата, наистина, но мястото им е във въздуха, не под земята. От гледна точка на природата е правилно да се върнат обратно. Тя страда от недостиг на въглероден двуокис.

Но някой ни убеди в обратното. Ходят разни хора и обясняват, как трябвало да се декарбонизираме, защото щели сме да навредим на природата. Няма да й навредим. Може би ще навредим на начина, по който ние самите я използваме – ще се преместят обработваемите земи, ще се преместят пренаселените от човека крайбрежия. Ама това не е проблем на природата! За нея е важно животът да процъфтява, а той ще се развие буйно с повишаването на температурите, дъждовете и завърналия  се в атмосферата въглероден двуокис.


(на снимката: количеството въглероден двуокис в атмосферата назад във времето – в момента сме най-вдясно, а предишната аномалия преди 300 милиона години е когато са се образували въглищата)

Нас ни манипулират лицемери. Опитват се да ни убедят, че една част от нас трябва да жертват качеството си на живот, за да не се налага друга част от нашите съвременници да си променя техния начин на живот (например като изостави крайбрежието) и кръстихме това „грижа за природата“. Всъщност с ограничаването на СО2 ще забавим абсолютно неизбежен процес с едни скромни стотина години, променяйки балансите в стандарта на поколенията, които ще ги живеят. Така или иначе, температурата на планетата ще се повишава през следващите 10 000 години и на този фон 100 години повече или по-малко не променят нищо… освен за десетина големи крайбрежни града. Но онези с парите ни убедиха, че ще живеем по-добре, ако не живеем по-добре. Тази лъжа е най-унизителната от всички, защото подменя самата същност, а не просто оценката за нея.

А да беше само тя…

Даже на тази бях спрял да обръщам внимание, но ми я припомниха с поредния влак, на който ни качват, наречен „План за възстановяване“. Щях по-малко да се дразня, ако някой беше казал: „вижте какво, Ню Йорк не можем да го преместим, но нищо не е вечно и ще трябва да изчакаме крайбрежната инфраструктура сама да се разпадне и да забавим процеса на нейното потъване със стотина години, а пък и без това в тези сто години няма да можем да създадем нови енергийни съюзи, така че по спешност ще трябва малко да натиснем спирачката“. Комунистите биха направили това. По-честно е. По-достойно е да те накарат да приемеш оценката на събитията, отколкото да ти създават фалшива реалност.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

13 коментара

  1. През годините ми е омръзнало да повтарям, че докато има будали, ще се намери кой да ги излъже. Докато има кандидат роби, ще си намерят господар-робовладелец…
    Няма база за сравнение между социализма (комунизма) и либералният фашизъм в който уж живеем, колкото и да се опитват да внушават обратното.

  2. Най-после един умен човек да каже нещо за ЛЪЖАТА,която управлява повече от 30 години не само в България.Намерете поне един нормален управник в Европа,Америка и Канада и ще разберете,че ни управляват Дебили,Идиоти и Куковци -те са нашите господари.Зелен-значи Неузрял,т.е. Незнаещ,Недоучил,Нагъл Субект.

  3. Лъжата от дребно битово прегрешение в човешките взаимоотношения, през вековете на колониализма и господство на бялата раса над останалите та до наши дни се доразви и избуя до държавна политика и задушаващи глобални внушения. Раздуването на такива бездоказателствени кьорфишеци като „българите убийци на папата“, „атомната бомба на Садам, в хода на охулването му подменена (първо с химически, а после може би и биологични докато накрая напипаха всеобхватното мъгляво) оръжия за масово поразяване“ може да се разглежда като пробна заигравка и тест за податливост, преди подлудилата света ковид измислица, превърната в зомби оръжие за подчиняване на цивилизацията на хомо-сапиенса на планетата. Тази първоначално фабрикувана комерсиална измама предвидена да натъпче джобовете на едни „наши“ фармацефти, показа на всевъзможни къде явни или по-прикрити мракобесни и диктаторски режими, великолепни възможности за бетониране на властта им и оконцлагеряване на по-разсъдливите и инакомислещите сред населението. Това дотолкова им се услади, че въпреки че цялото това безочие излезе вече наяве, пак се прокрадват опити за пробутване на същата вмирисана гадост.

  4. Психопатията на кукловодите на планетата е стигнала до там, че са измислили изкуствени дървета, които да поемат CO2 от атмосферата, без да отделят кислород.
    Искат да унищожат биологичния живот на планетата, не само човешкия вид.
    Увеличаването на СО2 е довело до увеличаване на зелената покривка на Земята- което означава повече кислород, храна, вода, живот.
    Затова се активизираха рептилиите.
    Плановете им са показани навсякъде- музика, филми, книги- за който има очи да види и уши да чуе. Те знаят как работят вселенските закони и че за да изпълнят плана си е нужно нашето съгласие. Ако не се противим- значи сме приели.
    Карат ни към кланицата, СВО им обърка плановете.

    • а те самите правят опити да живеят стотици години-чрез кръвопреливане,подмяна тъкани и лимфна течност,трасплантации,създаване на т.н.заместващи органни помпи..да,искат да живеят на марс,където доказано няма кислород и къде ли не..извратеност,болни мозъци..

      • Возят ни във влак с автопилот, управляван от сателит, а дистанционното е в ръцете на психопат садист масов убиец.
        Вече живеят по сто години, според мен повече. Фалшифицират си биографиите. Възможно е да прехвърлят съзнанието си в нови тела, кой знае…Мои размисли.

  5. Много съм зелен – т.е неучен но „зелената сделка“ не ми дава мира. Десетилетие и нещо след масовото навлизане на ветроцентралите, се оказа, че те също вредят на природата. Тихомълком започнаха да ги изграждат навътре в океаните и моретата та белким се маскира тази работа. Сега най модерна е соларната енергия – в България също. Непрекъснатото и масово отнемане на слътчевата радиация от земната повърхност безусловно ще наруши вековно образувалото се равновесие. Някой да е казал с колко градуса се намалява температурата на почвата в соларните паркове – никой. Кой може да каже и въз основа на какви научни изследвания, че това е безопасно – никой. Спират старите коли в центъра на София. Бих ръкопляскал ако онзи идиот който затвори завода за електрокари бъде набучен на кол в центъра на София. Сега щяхме да си произвеждаме сами електромобили а не да внасяме на Мъск теслите. Съгласен съм веднага да се спрат от движение всички стари коли в България но държавата да предостави финансова помощ при закупуване на нискоемисионно превозно средство – няма да стане нали! Няма и да ръкопляскам кметицата като се качва в мерцедеса.

    • Това е спекулация и част от плана им за налагането на въглероден данък и психопатския им план.

    • Аз пък доста далеч от съгласен някой да ми диктува да се возя на играчка от зрънчо с батерии, щото му внушили, че имала ниски емисии.

      • Но е факт.
        Това правят. Считам, че няма да им се получи.
        Нещо друго- доказано в историята.
        Основната маса има нужда от робство и овчар. Това не трябва да ви обезнадеждава- защото пак историята е доказала, че се движи от малцинството несъгласни с робството.
        Оставяме ги тях и продължаваме.
        Дали му беше лесен избора на Путин да вземе тежки решения?
        Не.
        Правилният избор е различен от лесния избор.

  6. Ние сме лъгани. Съществуваме в изкуствена симулация за устройството на света.
    Нямам обяснение защо изхвърлени в гори и джунгли бебета са отлгеждани от маймуни, мечки, вълци, лъвове. Защо растенията усещат енергиите и при заплаха се предупреждават с кореновата си система. Защо вълците са демонизирани, имат ли съзнание- след като е доказано, че помнят и търсят отмъщение.
    Защо има деца, отгледани от вълци, които след “цивилизоването” им признават, че предпочитат да живеят във вълча глутница?!
    Май почти нищо не знаем за устройството на вселената. За разлика от предците ни- траките.

    • Превърнати сме в аквариумни рибки, изолирани от Цялото, Бог, Вселена и който както му харесва. Заради горделивост, сребролюбие и всичките грехове.
      Мога да разкажа необясними чрез науката ситуации, но не.
      Той си знае работата.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.