Джон Миършаймър: Американските Ф-16 ще бъдат разбити на парчета от руснаците (С ВИДЕО)

Всички оръжия, доставени на Украйна, своевременно се неутрализират и унищожават от руската армия, заяви американският политически анализатор Джон Миършаймър в интервю за канала на Даниел Дейвис в YouTube.

„Ние доставяме на Украйна големи количества сложни съвременни оръжия, в отговор на което руснаците своевременно ги неутрализират и унищожават“, каза експертът.

Според Миършаймър тази ситуация, която за две години война се превърна в закономерност, ще се повтори и с американските изтребители Ф-16. Той отбеляза, че доставянето на тези самолети на Киев в каквито и да е количества няма да промени по никакъв начин ситуацията на бойното поле – заради липсата на квалифицирани пилоти и мощната противовъздушна отбрана на руската армия.

„Ако тези изтребители се доближат до руската противовъздушна отбрана – а тук става дума за най-мощната наземна противовъздушна отбрана в света – тези двадесет Ф-16 ще бъдат разбити на парчета“, добави политическият анализатор.

По-рано американският държавен секретар Антъни Блинкен заяви, че САЩ и съюзниците им „в момента“ подготвят за изпращане на Украйна изтребители Ф-16, които ще бъдат доставени на Киев това лято. От своя страна руският външен министър Сергей Лавров заяви, че САЩ и техните сателити от НАТО създават рискове от пряк въоръжен сблъсък с Русия, който може да има катастрофални последици. Според него фактът, че Киев ще разполага с изтребители Ф-16, способни да носят ядрени оръжия, ще се разглежда от Москва като ядрена заплаха на Запада към територията на Русия.

Русия смята, че западните доставки на оръжие за Украйна възпрепятстват уреждането на конфликта, пряко въвличат страните от НАТО в него и са „игра с огъня“. Руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа оръжие, предназначено за Украйна, е легитимна военна цел за Русия. Той заяви, че САЩ и НАТО са преки участници в конфликта заради това, че доставят оръжия, обучават украински войници на своя територия и самите те изпращат на терен натовски войници, дегизирани като доброволци или наемници. Такива страни са Великобритания, Германия, Италия и други. Кремъл заяви, че изпращането на оръжия в Украйна от Запада не благоприятства преговорите и ще има отрицателен ефект.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Източник: Риа Новости

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Какво напомнят два руски политически колоса за нас българите.“АЛЕКСАНДР ДУГИН к Болгарам: СЛАВЯНЕ попали в ПЛЕН западных ИДЕОЛОГИЙ// Нас многое связывает! 2022 г. АНДРЕЙ ФУРСОВ: Конец капитализма, мировое правительство, будущее России и мира / РАЗГОВОРЫ О БУДУЩЕМ На кого да вярваме бе хора, на тези интелектуални колоси ли, или на такива ПИГМЕИ като Огнянчо Стефанов от жабешките новини.“Миротворецът Румен Радев в море от 207 „военнолюбиви“ нации в Париж. Макрон пуснал ръка на Десислава Радева…“

  2. Най-големият страх за световния хегемон не е Украина, там провалът им е категоричен.Най-големият им страх е рухването на долара като международна валута, не утре, но в близкото бъдеще.При този огромен дълг от 35 трильона долара, при тези два фронта, където трябва да изпращат пари, сриването на долара ще бъде катастрофално за САЩ, че и за света.“Les BRICS annoncent officiellement un système financier comparable à SWIFT“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.