Джеймс Кардън: Киев губи войната, въпреки атаката си срещу Курск

Атаката на Украйна срещу Курска област не променя общия ход на войната, Киев губи в конфликта. Това пише в своя статия в сп. The American Conservative Джеймс Кардън, дипломат в оставка и бивш съветник на руско-американската комисия за развитие на двустранното сътрудничество към американския президент.

„Въпреки медийната пушилка около украинското настъпление в Курска област, трябва да се знае, че Украйна губи войната“, пише той. Според Кардън решението на Украйна да нахлуе в Курска област окончателно демонстрира на руското ръководство, че „то няма с кого да преговаря за разрешаването на конфликта, защото Украйна е напълно зависима и подчинена на решения, които се взимат във Вашингтон“ и „единственото, което остава на Русия е да довърши войната до пълната капитулация на Киев“. Бившият дипломат подчертава, че Украйна не би могла да атакува района на Курск без одобрението и материалната подкрепа на американските власти.

Масираната атака на украинските въоръжени сили срещу Курска област започна на 6 август. В района многократно е обявявана ракетна опасност. В резултат на нападението по последни данни са загинали 12 цивилни и са ранени 121 души, включително 10 деца. 69 пострадали са в болници, като състоянието на 17 от тях се оценява като тежко. Повече от 120 хиляди души са напуснали или са били евакуирани от граничните райони на Курска област. В района на битките там предполагаемо са останали около 2 хиляди цивилни.

По данни на руското министерство на отбраната от началото на бойните действия в Курското направление към 15 август Киев е загубил до 2300 военнослужещи, 37 танка, 92 бронетранспортьора.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.