Денис Пушилин: Пленените чуждестранни наемници ще бъдат РАЗСТРЕЛЯНИ! Готвим още над 100 Смъртни Присъди за военнопрестъпници от „Азов“!

Чуждестранните наемници, осъдени на смърт в Донецката народна република ще бъдат разстреляни, ако жалбите им бъдат отхвърлени от съда в Донецк, заяви в сряда ръководителят на ДНР Денис Пушилин. 

„Всички чужденци в момента обжалват смъртните си присъди и чакаме съдебното заседание. Ако съдът счете това наказание за подходящо, делата им ще бъдат предадени на службата за изпълнение на присъдите. Смъртното наказание в ДНР се предвижда чрез разстрел. Не публично“, каза той по телевизионния канал Solovyov.Live.

Пушилин съобщи още, че Прокуратурата на ДНР е събрала доказателства и е повдигнала обвинения на над 100 бойци от украинския националистически батальон „Азов“ и техните дела ще бъдат изпратени в съда. По всички тези дела прокуратурата на ДНР ще настоява за смъртни наказания. Както по-рано съобщи Юрий Сироватко, ръководител на Министерството на правосъдието на ДНР, те са обвинени основно в терористични акции и масови убийства на цивилни. „Вече са събрани доказателства за престъпленията на 100 души от Азов – техните случаи са доказани. Те вече са преместени от местата, където са били държани като затворници, в център за задържане. За тях се подготвят всички по-нататъшни стъпки – в някои от тези случаи ще има пряк съдебен процес, а в други – трибунал. Тези 100 души са само първата партида, за която прокуратурата е събрала най-бързи и безкомпромисни доказателства, че са извършвали военни престъпления. Предстоят съдебни дела срещу още много от пленените украински бойци“, обясни той.

По-рано Сироватко заяви, че жалбите на тримата чуждестранни наемници, осъдени на смърт в Донецката народна република, ще бъдат разгледани до края на месеца.

На 9 юни съдът на ДНР осъди на смърт Шон Пинер, Ейдън Аслин и Брахим Саадун по обвинение в участие в бойни операции като наемници в украински въоръжени формирования. Те са били заловени в Донбас. Генералната прокуратура на Донецката народна република съобщи, че получените показания са помогнали да се установи участието им в извършването и на военни престъпления по част 2 от член 34, член 323 и член 430 „Наемническа дейност“ и „убийства на цивилни“ от Наказателния кодекс на Донецката народна република.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ПОЗДРАВЛЕНИЯ БРАТСКИ РУСКИ ДОНБАС РАЗСТРЕЛЯЙТЕ И БЪЛГАРСКИТЕ НАЕМНИЦИ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СМЕ ВЪЗМУТЕНИ ЖЕЛАЕМ ЖИВИ ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ В БЪЛГАРИЯ

  2. Ако някой българин вдигне ръка срещу братска Русия, ръката му ще изсъхне!

  3. Ех,що не важи и тук смъртната присъда?Леле,какъв разстрел ще има!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.