Дебатът в ЕП за върховенството на закона в България! ГЛЕДАЙ НА ЗАПИС:

Започна дебатът в Европейския парламент за общия механизъм за върховенството на правото и демократичните принципи в ЕС. В по-голямата си част този дебат е посветен на Българи. Споделяме видео на живо с превод на български от страницата на Европейския парламент. Депутатите в ЕП обсъждат тази вечер кризата с върховенството на закона и грубите нарушения на основни човешки и граждански права в България, протестите в страната и обвиненията за корупция. Резолюция по темата ще бъде гласувана в четвъртък.

Комисарите Дидие Рейндърс и Вера Йоурова представят позицията на Еврокомисията от миналата седмица по повод проведения тогава друг дебат за Българя – този в Европарламента. От страна на германското председателство и държавите членки ще участва германският министър по европейските въпроси Михаел Рот.

Припомняме, че миналата седмица ЕК публикува първите доклади за върховенството на закона във всички държави-членки. Няколко дни след това Комисията по граждански свободи LIBE написа резолюция, в която се говори „за значително влошаване на принципите на правовата държава, демокрацията и основните човешки и граждански права, включително независимостта на съдебната власт, разделението на властите, борбата с корупцията и свободата на медиите“ в България.

Ще последва ли оставка на правителството вследствие на този дебат. Вижте на живо:

След 19:45 ч. членовете на ЕП ще обсъдят върховенството на закона и ситуацията в България. Гледайте на запис дебатите Тук:

ГЛЕДАЙ НА ЗАПИС:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Колко пъти до сега е имало проблем със микрофоните във Европейският парламент. Много ми е чудно как така веднага след като започна дебата за България изведнъж микрофоните се повредиха ???? Дали наистина е някаква случайност или…..

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.