Гръцки медии: САЩ доставят Военно оборудване в Александруполис за МАЩАБНИ ВОЕННИ УЧЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ!

В гръцкото пристанище Александруполис пристига транспортен кораб с американско военно оборудване. Според 902.gr то принадлежи на НАТО и ще бъде транспортирано до България и Румъния, където в близко бъдеще ще се проведат големи военни учения.

Американският транспортен кораб Liberty Pride е доставил военно оборудване в пристанището на Александруполис, Северна Гърция.

По информация  на гръцкия ляв информационен портал 902.gr. разтовареното в Александруполис военно оборудване принадлежи на НАТО и ще бъде прехвърлено в България и Румъния, където в близко бъдеще ще се проведат големите военни учения на алианса Atlantic Resolve 23 и Defender Europe. Всичко това, както отбелязва изданието, въвлича Гърция в опасните планове на САЩ в региона.

200-метровият товарен кораб акостира в неделя сутринта и започна да разтоварва военно оборудване. Той пристигна в Александруполис от американското пристанище Чарлстън и ще отплава в средата на следващата седмица. Американският товарен кораб е водещото звено във веригата за снабдяване на войските на НАТО в Югоизточна Европа и се очаква процесът да продължи до края на август. Преди няколко дни в Александруполис пристигнаха повече от 200 офицери и цивилни служители на американската армия, за да транспортират военно оборудване, което Liberty Pride разтоварва, отбелязва порталът.

От своя страна новинарският портал in.gr отбелязва, че през следващите дни в пристанището на Александруполис се очакват огромни транспортни кораби за разтоварване на военно оборудване, което ще бъде транспортирано до Северна Европа, страните от НАТО, до Балтика и най-вече до страните, граничещи с Русия. „Пристанището ще се напълни с бойни хеликоптери, танкове, оръдия, ракети, многоцелеви ракетни установки, всичко, което може да предложи най-модерната военна индустрия“, се казва в доклада.

„Американците вече наричат Александруполис „Суда Север“. [американците имат база Суда на остров Крит] по простата причина, че им е по-лесно да достигнат до която и да е част на Европа (заобикаляйки Дарданелите), като пренасят оръжия през него, тъй като градът разполага с прилична железопътна и пътна мрежа и, разбира се, със свое пристанище. Ротационните бригади пристигат в Гърция с оборудването си за деветмесечен престой в Европа и след това се връщат у дома“, се отбелязва в публикацията на портала.

Източници: ТАСС, in.gr,  902.gr

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Дали е в течение на тази мащабна подготовка за ОКУПАЦИЯ на България наш Руменчо Радев.Сигурно е дал горещото си съгласие като НАТОвски офицер,а дотогава ще се прави на Кремълски лакей.Нещата не вървят никак на добре с новия посланик от Хаити с плановете на Щатите, най-малко да се настанят трайно в нашата територия.Руменчо могат винаги да го импийчнат, важното е да се бетонират у нас и да цъфтят в Черно море като наши спасители.Още по- бързо ще направят правителството у нас, може и ГНОМа да стане премиер. Добре се копаха с Бондстиил в Косово,окопават се и у нас.

    • Новият закон за армията ни главнокомандващ на окупационната армия е натовски генерал. За сега Италия ще командва силите на НАТО в България, готови да влязат в битка.
      Всички оперативни и тренировъчни дейности, се разпореждат от Италия/НАТО и съгласно директивите, дадени от Оперативното командване на срещата на върха на съвместните сили.Т.е вече България няма собствена армия. Тези башибозуци няма да се поколебаят да влизат в къщите на хората и насила да извличат българите или да ги застрелват за „измяна“ към САТАНАТА.

      • Вече ще говоря директно-ситуацията е зле.
        Не се знае кога,в кой ден ще отвлекат булгара, ще му връчат оръжие и ще го хвърлят в окопите.
        Глупостите с „фалшивите“ призовки бяха за подгряване.

    • Спи.
      Брутално спи.
      Стоят и раздават листовки на сектанти.Говорят ми за Вселената и дрън-дрън.
      Положението е зле.Много зле.

  2. Просто не е за вярване?!Гробовно мълчание,усмихнати тв водещи и НИЩО,АМА НИЩО! ЗА НАРОДА,ДА НЕ ГОВОРИМ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.