Грушко: България е върху костите на руски войници и не е заплашена

Увеличаването на силите на НАТО в района на Черно море не е оправдано, твърди още водачът на руската делегация в преговорите с алианса в Брюксел

България не се нуждае от някаква „допълнителна защита от НАТО“ срещу Русия – това заяви днес руският зам.-министър на външните работи Александър Грушко в интервю за всекидневника „Комерсант“. 

Според  Грушко увеличаването на силите на НАТО в района на Черно море не е оправдано от гледна точка на реалните потребности на гарантирането на сигурността в района.

“Казват, че Румъния и България трябва да бъдат защитени, защото са членки на алианса. От кого да бъде защитавана България? От Русия ли? България стои върху костите на руските войници, пожертвали живота си за нейното освобождаване”, заявява Грушко, който беше начело на руската делегация по време на преговорите с НАТО миналата седмица в Брюксел.

По думите му през последните 30 години след края на Студената война НАТО не спира да си измисля противници, за да оправдае не само разширяването си, но и самото си съществуване като военна организация.

Попитан какви ще са военно-техническите мерки, които ще предприеме Москва, както заяви Путин, след като се очаква тези дни Съединените щати и НАТО да отхвърлят исканията на Русия и в писмена форма, Грушко отговаря: “Тези мерки вече не са от компетенцията на дипломацията, а на военните. Тяхна ще е думата“. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД МЕЧТАЕМ ПО БЪРЗО ДА СМЕ ЗАВИНАГИ С ВАС СКЪПИ РУСКИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ СВЕТОВНИ МИРОТВОРЦИ ОБИЧАМЕ ВИ БРАТУШКИ СПАСЕТЕ НИ ОТ НАТО ЕС САЩ СОРОС НИКОГА НЕ СМЕ ГИ ИСКАЛИ НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ВИ ЗАМЕНИМ СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ НАВЕКИ

  2. РУСНАКЪТ Е КАЗАЛ НЕЩО МНОГО ВАЖНО, НО ВОЙНИЦИ НА САЩ В ЧЕТИРИ БАЗИ С НЕ ЗНАЕМ КАКВИ ОРЪЖИЯ В СЛУЧАЙ НА КОНФЛИКТ СА ОПАСНО УЯЗВИМИ !

    БЪЛГАРСКИТЕ ДЪРОЖАВНИ ГЛАВИ, ТРЯБВА ДА РЕШАТ НЕЩО – „ВЪН БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО И НЕ НА САЩ БАЗИ В БЪЛГАРИЯ“

    НЕУТРАЛИТЕТ !

    СТЕФАНЪ Д-РА ДИМИТРОВЪ ЧОЛАКОВЪ
    ПО БОГОЯВЛЕНИЕ ОТ СТАРОКАЛЕНДАРИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.