ГЕРБ НЕ Е МАФИЯ, А МНОГО ПО-ПРЕСТЪПЕН ТУМОР ОТ ТЪРГАШИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ

Автор: Милена Върбанова

Малкото независими български медии често сравняват италианската мафия и специално Коза Ностра – сицилианската организация – с нашите компрадорски грабителски властови върхушки и най-вече – с най-дълго управлявалата от тях ГЕРБ. В този текст ще изложа няколко пункта, които доказват, че подобно сравнение не е точно – и за българските „мафиоти“ звучи като незаслужен комплимент.

1. Сицилианската мафия се създава като тайна организация за борба на изконното сикулско  население с нашествениците гърци в епохата на гръцката колонизация на острова. Повсеместно е разпространена легендата, че мафията се е зародила като ядро за борба с французите в краткия период на владичеството на Анжуйската династия през 1266 – 1282 г., но това съвсем не е така. За древния произход на мафията свидетелства – освен всичко друго – и старинното й название, което изясних преди пет години  – в кн. „Връх България“( 2016 ) и „Атланти и чудовища“ ( 2018 ). Измисляни са всякакви версии за произхода и значението на словото „мафия“, които неминуемо се провалят, защото нямат нищо общо с истината. Просто доскоро никому не бе хрумвало да се зарови в “ Историческа библиотека“ на Диодор Сикул ( Сицилийски ) и да прочете, че подир Троянската война, група критяни акостират на острова и създават при р.Енгией едноименен град, в който построяват храм на най-почитаните критски божества – Майките – Матья. Храм, който става средоточие на местното население. В течение на времето, произношението на думата „майки – матья “ леко е изопачено и се превръща в “ мафия“. Така бива наречена и нелегалната организация за борба с първите нашественици – гърците, която по-късно се превръща в организация срещу всякакви завоеватели. А  такива не са липсвали – араби, нормани, шваби, французи, испанци. За нашественици сицилианците смятат и дошлите „от континента“ италианци.

Следователно в своите начала мафията е организация на коренните жители срещу нашествениците. Това дава отражение върху цялостния й профил.

2. Сицилианската  Коза Ностра, както калабрийската Ндрангета и неаполитанската Камора ( в по- малка степен ), имат Кодекс на честта – прословутото Codice d’onore. То включва не само омертата, но и уважение към по-възрастните членове и изобщо към старите хора, абсолютно подчинение на Capo ( Don, Padrigno ), безусловна субординация, растеж в организацията само въз основа на личните качества, абсолютна забрана на предателството под страх от избиване на цялото семейство, без жените и децата – „le donne e i bambini non si toccano“ – принцип, нарушен от Тото Риина и Джовани Бруска, с което те си навлякоха гнева на всички мафиоти.

Следователно в мафията не са влизали случайни елементи, крадци, убийци, фалшификатори и изобщо типове с лоша репутация. Тя не е организация за мародерство, не е разбойническа банда. Мафиотът задължително трябва да е известен в обществото като почтен. Извършването на убийство може да бъде наредено на мафиотския „войник“ ( soldato ) само от висшестоящ мафиот, който приема заповеди от Дона ( Кръстника).

3.Мафията не управлява директно. Тя подкупва политици, които работят в неин интерес.

4. Мафиотите – дори и най-издигнатите, дори и самият Дон или Capo dei tutti Capi – нямат право да парадират с богатство. Напротив, до края на Втората световна война те не са били богати хора. Удивителен пример за такава въздържаност, която стига до аскетизъм, е Бернардо Провенцано, шеф на клана на корлеонезите, а след мафиотската война, достигнал до заветната титла Capo dei tutti capi. Провенцано бе арестуван през 2006 г. в една землянка в района на Корлеоне, където бе прекарал десетилетия наред ( вярно, че се е крил от издайници ), в крайно оскъдна, спартанска обстановка. Обзавеждането се е състояло от нар и подобие на маса. Хранил се е с мляко, сирене и селски хляб, носени му от верни овчари, на които е давал кратки бележки, написани на листчета – така е управлявал империята си. Поразена бях от факта, че Провенцано не се е разделял с Библията си, четял я всяка нощ и е написал дълги разсъждения върху нея. Това явно говори за съвест и угризения.

5. Мафиотите не се занимават с наркотици ( поне доскоро тоя вид търговия е била напълно забранена от организацията ).

Днес повечето от тези закони са престъпени  от новите мафиоти. В света вилнее безобразна, неистова, престъпност, човешките ценности се отричат с нагъл  присмех, потъпкват се с брутално насилие. Всяка организация, създадена някога с чиста цел, е изродена в своя антипод. Но мафията в Италия и Сицилия не заема първо място нито в грабежите, нито в убийствата, нито в предателствата и цинизма. Българските лумпенски върхушки, които продадоха Отечеството и излочиха неговата кръв, са несравнимо по-престъпни от нея.

Не, те не могат да бъдат наречени „мафия“, защото представляват шайка пладнешки разбойници, които без капка угризение продават и „майки“ и деца. Те никога не са имали идеал. Те никога не са имали идеология, идеологическа доктрина. Те са лишени от всякакво подобие на чест. Понятието Родина им е напълно чуждо. Те са формирани от външния враг на България като престъпен сговор с цел грабеж и унищожение на държавата.

И нищо друго.

Автор: Милена Върбанова

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

18 коментара

  1. Мила Милена,
    Работил съм не малко години с хора, които са били извън закона и винаги съм смятал, че в съвременна България на тази тема пишат единствено хора, които не са и помирисвали „университета“ . Твоята статия е едно откровение , една демонстрация на свръх разбиране и тя ще остане в редицата на правдивите, истинските свидетелства за този значим социален проблем. Това което е тук в България в своето обичайно състояние не е мафия а престъпност – често организирана. Но тези хора също имат свой кодекс на честта и малцина знаят, че повечето от тях са и изключително интелигентни. Познавам някои от тях които са вече успешни бизнесмени – не тук в България а в Италия,Франция и Германия. Те не са мафиоти. А тези които се кичат незаслужено с такова звание са просто човешка измет мястото на която не е само в затвора. Имам молба към теб. Моля се да прочетеш нещо написано от мен, което е все още неиздадено. Мисля, че само ти имаш правото да чуеш първа моите разсъждения за „Продадената демокрация“. Много хора ме познават и лесно би стигнала при твое желание до контакт с мен.

  2. Автор: bdenkov Категория: История
    Прочетен: 361 Коментари: 0 Гласове: 1

    Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Какво открих в Чехия !!! Премиерът на България, Г-н Бойко Борисов е лежал в затвора Панкрац в Чешката република през 1990 г.

    Прекарал е в този пандиз 8 месеца по обвинение, че е участвал в организирана престъпна група за кражби на автомобили!

    Борисов е бил съпроцесник с Иво Карамански и още 6 лица от шайката му автоджамбази. След като търкал 8 месеца наровете в затвора в Панкрац, Борисов с цялата банда е екстрадиран със самолет в България, за да бъде съден у нас.

    В България случаят е покрит по заповед на генерал Гоцев от Държавна сигурност, който изпълнява заръката на Луканов. Но процес срещу Борисов и останалите автоджамбази няма. На никой от тях не е образувано съдебно дело.

    След като става Главен секретар на МВР, първото пътуване на Бойко Борисов е до Чешката република, където натиска и успява да издейства досието му да бъде заличено. И успява да издейства унищожаването на данните за престъпното му минало от архива на чешкото МВР.

    Но сега се оказа, че записките от затвора в Панкрац, където е лежал, са останали. Миналата седмица архивът на втория най-голям пандиз в Чехия беше разсекретен и информацията за хиляди източноевропейски бандити, сред които и любимият на мнозина българи банкянски премиер, изтече като поток.

    Skandalno.net припомня, че информацията за автоджамбазките и пандизчийски приключения на Бойко Борисов в Чехия не е някаква новост. Мнозина преки и косвени свидетели на тази история проговаряха през годините за нея. И до един скоропостижно замлъкваха- вероятно след натиск от службите. Сред споменатите лица е и популярна в близкото минало журналистка, близка приятелка на съпругата на Иво Карамански, която лично пред автора на тази статия, при изключен диктофон е разказвала същата история. Разликата с тогава е, че днес вече имаме черно на бяло факти, доказателства и документи за престъпното минало на Борисов в Чехия.

  3. No mafia под рисунка на Тото Рина в Корлеоне, няма мафия и под Етна казват сичилианци и съветват да платиш на паркинга на черния нов италианец. Навярно мафията вече не участва в оборота на международните пари. Вероятно ОП организирана престъпност я сменила, и силата и и неподсъдността и в България са проблем, и как ще продължи, държава никоя престъпност не може победи, а съвместен живот с ОП, брак по италиански, невъзможен. ОП оказва корупционно влияние на българските власти правителство, парламент, съдебна система, владее основни политически партии, областни и градски власти, не получава американска виза от списъка в консулския отдел

  4. ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ СА ОТ БИВШАТА БКП.
    ПО УСТАВ НА БКП ЗА ДА СТАНЕШ ЧЛЕН ,ТРЯБВА ДА ПОЛОЖИШ КЛЕТВА ПОД УСТАВА НА БКП.
    ПО УСТАВ БКП Е МАСОНСКА ОРГАНИЗАЦИЯ.
    ВСИЧКИ БИВШИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА БКП В МОМЕНТА СА МАСОНИ.
    ПО УСТАВ ТЕ НЕ ПОЛАГАТ КЛЕТВА ЗА ЗАЩИТА НА ДЪРЖАВАТА А САМО НА ПАРТИЯТА.
    ЗАТОВА НЕ СЕ УЧУДВАЙТЕ ЧЕ НИ УПРАВЛЯВАТ МАСОНИ И И БИВШИ ОТ БКП.
    ЗАЩОТО ЕДИНСТВЕНО В БЪЛГАРИЯ НЯМАШЕ ЗАКОН ПРЕДИ 34 Г. ЗА ЛУСТРАЦИЯТА.

  5. Това са откровени лъжи, гледах няколко документални филма в Германия за италианската мафия, българите са малки деца в сравнение с тяхната изключително страшна и всеобхватна италианска мафия, която ги е задушила тотално и дори не се свени да използва и деца в престъпната си дейност, нещата там са ужасни за местното население и хората се страхуват!

  6. Това не отговаря на истината, нашите „мафиози“ са малки дечица в сравнение с италианската мафия от която не само местните, а и всички се страхуват!

  7. Мислех изобщо да не отговарям на подобни „ризобличения в лъжа“, но ще отговоря с въпрос: откъде се пръкнахте, бе? Какъв е тоя нагон да отричате всичко? Чакате някой да напише нещо, за да опошлите и принизите всичко. Хайде, напишете нещо ваше. Боже, каъв ураган от злоба вилнее в душата на българина, който някога е крачил след плега и е имал достоен, смислен живот. А сега лае и плюе, плюе и лае – анонимно, иззад компютъра. Скоро нама да имате компютри и интернет,дано се очовечите и отново да се плевърнете в мъже.

  8. „разобличения в лъжа“,“плуг“ и „превърнете“ исках да напиша. Извинявам се за печатните грешки.

    Иван ли си, какъв си – не те знам, но не коментирай текстовете ми, защото всяка нописана от теб дума, крещи, че нищо не си разбрал. „Откровени лъжи“. „Той бил гледал филм“. „Изключително страшна и всеобхватна мафия“. Няма по-голяма мафия от илюминатите, масоните, „демократите“, сатанистите – соросоиди, евроатлантици и техните гъзолизци в отделните страни. Те са най-страшни, защото не Коза Ностра, а „демокрацията“ на финансовите демони, зад които стои т.нар. „световно правителство“, погуби света.

    • Иван и „хабер си найн“, макар да прочетох текста, който пак клони към лингвистика и история на древните, незапомнени времена, за които и да спорим или да не спорим, нито ще се върнат, нито ще ни стоплят, не съм коментирал. Ако за да се чувствате още по-велика, ви е нужен враг, нека да е Иван. Бойко няма да защитавам, дори да го видя в редиците на ангелите, когато слязат.

  9. аз съм петков!!!Срещал съм се ЛИЧНо с Калабрийската Мафия На ЖИВО В Италия!!!БЕШЕ ВЕЛИКО!!!!ДЕВЕТ ДУШИ в ЧЕРНО СЛЯЗОХА ОТ ТРИ ЧЕРНИ МЕРЦЕДЕСА ЕДНОВРЕМЕННО!!!ТЕ ДОЙДОХА И НИ „освободиха“ от бЪлгарка-МАФИОТКА,КОЯТО НИ ОГРАБВАШЕ ВСЕКИ РАБОТЕН ДЕН ТАМ В Калабрия!!!ТОВА БЕШЕ ПЪРВОТО МИ ГОЛЯМО РАЗОЧАРОВАНИЕ ОТ италия!!ИНАЧЕ ИТАЛИАНКИТЕ(КАТО ВСИЧКИ ЖЕНИ ПО СВЕТА) са ПРЕКРАСНИ!!!ТЕ ,САМО ТЕ НИ ПОМАГАХА когато „закъсвахме“ВЕЛИКИ СА!!!!НИКОГА НЯМА ДА ГИ ЗАБРАВЯ!!!

  10. Милена, всичко тече, всичко се променя, мафията също. От семейственост премина към етност, после към международна организирана престъпвост, част от която са белите якички. В началния период мафията търсеше близост с и установяваше зависимост над участници във властта, след това реши,че по-добре да бъде самата власт и някъде успя. За да задръжи властта създаде една почти ненужна група от“експерти“политолози,анализатори,социолози,културолози, антрополози, журналисти и др., чиято основна цел е да лигитимират тази власт, за да имат повече и по-качесвено ПАПКАНЕ.Зя да заздрави постамента, на който се настани мафията разреши полуофициално корупцията и далаверата, създаде супер платен персонал, обслужващ нейните нужди всякакви дори политическите-част отжурналистите, лекарите, зъболекарите, масово придобилите научни звания, модни агенции, известни готвачи, висши полицейски и военни служители. Страшно е и няма оправия! Мафията е тук и навсякъде. Много хора я подкрепят индиректно или с мълчаливото си съгласие, уви.

  11. Към Милена.Не се връзвай и не се вълнувай от някои реплики под твоите статии. Хората са различни,в частност ние българите си имаме национални недостатъци, от които оттърване няма.Аз отдавна се абстрахирам от ниската култура на съотечествениците и най-вече на тези, които се водят за лидери.Един народ, който се управлява години наред от човек с пожарникарски профил, без икономическа, езикова и обща култура,един доказан селски хитрец, няма бъдеще. „Аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме“ Някой трябва да събере всичките му простотии, и ще засенчи Бай ганя на Алеко със сигурност.Наблюдавам ежедневно човешките индивиди, които пъплят по улиците и се ужасявам. Това е резултат от многогодишната дейност на западните НПО, които умъртвиха духа ни и бъдещето на нацията.

  12. Радвай се Милена, че те публикуват в най-читавия български сайт. Нямаш място в повечето наши медийни парцали, да не ги изброявам, че ми е обидно. Не тъжи и че те блокираха в Свободното слово, и там нивото падна необратимо.

  13. Ва г-н Иванов и г-н Кънчев благодаря. Прочетох и разбрах посланието, г-н Кънчев.

  14. Както и в предишните пъти, след прочитането на статията от г-жа Милена Върбанова си обогатих общата култура и познания по редица въпроси, включително исторически, за които в масовото медийно пространство има доста гъста мъгла. Също така не мога да спомена и коментарите на г-н Кънчев и г-н Иванов, и не само на тях, и не само тук, но и под други статии, от които човек също може да научи много. Аз се радвам, че повечето пишещи тук са поне на средното ниво на интелигенст, че и над него и поради тази причина е интересно да бъдат прочетени, както статията така и коментарите под нея.
    На всички пожелавам да бъдете много здрави и поне чрез словото да се борим срещу Злото, като да убеждаваме повече хора да не се подчиняват на сатанистите и да проумеят истината! Напред! Зад нас е само Отечеството!

  15. Благодаря Ви, наистина съм трогната от думите Ви. Написах няколко изречения, в които изразявам гореща признателност към читателите, под последната си статия.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.