Георги Кадиев: Фандъкова Асфалтира тази Улица за 900 хил. лв., А аз преди 10 г. я Асфалтирах за 15 хил. лв.

На долната снимка е улицата, на която живея. През 2009 беше в ужасно състояние – дупка до кратер. И понеже въпреки десетките сигнали, Столична община не си мръдна пръста, с двама съседи събрахме пари и я асфалтирахме за наша сметка. Улицата е дълга 300 метра. Целия ремонт ни излезе 15 хил. лв. За 10 години асфалтът се износи заради интензивното строителство в района и най-вече заради тежките строителни машини, които минаваха по нея при строителството на „Гаритидж Парк“. В момента Столична община ремонтира същата улица срещу 901 723.52 лв. без ДДС.

Това разказва бившия ляв депутат Георги Кадиев на страницата си във фейсбук.

Ето какво пише още той:

Ремонтът на тази софийска улица ще струва близо 1 млн. лв. на данъкоплатците. Преди 10 г. Георги Кадиев е ремонтирал със свои средства същата отсечка за 15 хил. лв.

Разбирам, че ще сложат малко по-скъп и савременен асфалт от нашия навремето/вероятно ще добавят само противоизносващ слой/. Разбирам, че ще добавят тротоар с ширина 1.5 метра, макар този тротоар да обслужва изцяло „Гаритидж парк“ и би следвало те сами да си го направят. Разбирам, че за 10 години инфлацията е 70 %. Но пък улицата няма нужда от нова подземна инфраструктура, каквато веждам, че не се и канят да правят.

ГЕОРГИ КАДИЕВ

Да приемем, че сега ремонтът ще им струва 10 пъти повече, отколкото на нас навремето. Нека даже да е 15 пъти по-скъп…

Но 900 хиляди лв. за почти същия ремонт, който ние извършихме за 15 хиляди лева?

Мисля, че голяма част от тези пари ще свършат по чекмеджетата. А с тях можеха да оправят улиците в целия квартал, повечето от които изобщо не са асфалтирани. А тези с настилка, сме си ги правили сами.

И това е само една улица от 300 метра. Умножете тези 300 метра по пътните артерии на цяла София. А после и по тези в цялата страна, ведно с магистралите – доказано най-некачествените в Европа и най-скъпите в света.

Корупцията изяжда улици, изяжда места в детските градини, местата в болниците. Корупцията изяжда градинки и междублокови пространства. И още, и още, и още…

Корупцията на управляващата Хунта ГЕРБ ни убива бавно, но сигурно. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.