Ген. Ерих Вад: Операцията срещу Курска област цели само да отклони вниманието на украинското население и Запада от катастрофата на ВСУ в Донбас… от краха на Украйна! (С ВИДЕО)

От военна гледна точка нападението на Киев срещу Курск е напълно безмислено, но то може да доведе до голяма война в Европа, смята немския генерал Ерих Вад

От военна гледна точка атаката на украинските въоръжени сили в Курска област няма никакъв смисъл, заяви бившият бригаден генерал от Бундесвера и екс военен съветник на Ангела Меркел – Ерих Вад. В интервю за YouTube канала „Westend Verlag“ ген. Вад сравнява новото настъпление на украинските въоръжени сили (в Курска област) с „пролетно-лятното им настъпление от 2023 г. в Запорожка област“ и прогнозира същите катастрофални резултати: Както тогава, и сега всички завзети от украинската армия територии Русия отново ще си ги възвърне. Той счита още, че единствената цел на днешната Курска операция е да отклони вниманието на украинското население от катастрофата в Донбас и да покаже на западните съюзници на Киев, че режимът е все още боеспособен и че респективно Западът няма да сгреши ако му прати още оръжие.

Сн: Немският Канцлер Ангела Меркел с военния си съветник ген. Ерих Вад

Ген. ЕРИХ ВАД: Фронтът е дълъг 1200 км. – от Харков до Херсон. А в тази погранична настъпателна операция в Курска област, самият град Курск е разположен по-дълбоко. Украинците искат да покажат, че може да не са толкова боеспособни, както миналата година, но все още са в състояние да нанасят бързи и успешни удари в някои недобре охранявани от руснаците региони, като постигнат временно превъзходство на силите и ударят изненадващо с помощта на данните от западното разузнаване. Но нито един от тези техни „успехи“ не е и не може да бъде устойчив.

Тоест миналата година украинската контраофанзива беше представяна в западните медии като „исторически успех“ и се създаде впечатлението, че украинците са на път да победят, че могат да победят руснаците.

Но всичко това беше далеч от военната реалност — това бяха само целенасочени, пространствено и регионално ограничени успехи.

Точно такава е ситуацията и сега в Курска област.

От военна гледна точка нападението на ВСУ в Курска област няма никакъв смисъл. Във военно отношение то няма да получи развитие, тъй като руснаците вече укрепиха стените на пробива. Там на украинците във военен план ще им е възможно единствено да се окопаят и да се отбраняват не повече от 2-3 седмици, след което ще ги смелят. Всичко това ще го видим в близките няколко седмици. Нищо, че медиите ни в момента говорят друго. Курската офанзива просто разпъна линията на фронта, а той без Курска област е 1200 км. и това изобщо не е в полза на украинските въоръжени сили, които са значително по-малочислени от руските.

Тази операция няма военна, но има символична, политическа и медийна ценност. Защото сега всички говорят за тази операция на украинците в Курска област, а не за катастрофалното положение на фронта в Донбас, където руснаците настъпват и превземат ли набраздения и укрепен като цитадела Донбас, ще излязат на оперативен простор в полетата, които се простират чак до река Днепър. А там, повярвайте ми, няма кой да спре руските танкове.

За Зеленски Курското настъпление е мотивирано политически и медийно. В това число, за да се покаже, че има смисъл Западът да продължи да му доставя оръжия. Предполага се, че в Курск са задействани немски оръжейни системи.

Така че това е само политически сигнал. В действителност там на преден план е политико-медийният аспект и в никакъв случай военният.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.