Ген. Алаудинов: Загубите на ВСУ са рекордни. Блицкригът на Зеленски и бандата му се провали

Такъв голям брой унищожени военнослужещи от ВСУ на ден, както в Курското направление, не сме регистрирали от началото на специалната операция. Това заяви заместник-началникът на Главното военно-политическо управление на Въоръжените сили на Руската федерация и командир на специалните части „Ахмат“ генерал-майор Апти Алаудинов.

Той напомни, че през изминалото денонощие в района на Мартиновка и в Суджанското направление бойци от специалните сили „Ахмат“, съвместно с бойци от 2-ра бригада на специалните сили и специални сили на руското Министерство на отбраната, унищожиха един танк , седем БТР-бойни машини на пехотата, 13 единици бойни бронирани машини от различни марки и производители, един камион, един микробус, девет пикапа, оръдие Д-30, станция „Пластун“ и огромен брой бойци.

„Надявам се, че нелегитимния (Володимир Зеленски) и бандата му вече са осъзнали провала на блицкрига. И това са жертвите и пораженията на ВСУ само в нашия участък. Представете си колко фашисти са изгорели в целия Курски участък само през последните 24 часа. Такова количество унищожени противници на ден не сме имали нито веднъж в цялата специална военна операция. За щастие, Суджанския район не е Донбас. Тук няма дупки, в които да се наврете и от които да вадим всеки от вас поотделно. С това действие вие ​​сами ускорихте пълното си унищожение“, написа Алаудинов в канала си в Telegram.

Масираната атака на ВСУ в Курска област започна на 6 август. В района многократно бе обявявана тревога заради обстрели с ракети и дронове на неселените места. По данни на Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация, заради атаки на украинските въоръжени сили през последното денонощие повече от 8000 души са били евакуирани от граничните райони, над 6000 души са в центрове за временно настаняване. 69 пострадали при обстрела на Курска област от ВСУ са в болници, състоянието на 17 от тях се оценява като тежко, съобщи руският здравен министър Михаил Мурашко.

По последни данни на руското Министерството на отбраната Киев е загубил до 1350 военнослужещи, 29 танка и 23 бронетранспортьора от началото на военните действия в Курска област.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.