Вlооmbеrg: Baшингтoн не вижда вариант за победа на Киeв в конфликта в Укpaйнa

Европейските страни, които се сриват в безпрецедентно тежка икономическа и енергийна криза, „отчаяно искат конфликта в Украйна да приключи при каквито и да е условия, различни от пълна капитулация“, пише политическия анализатор на агенция Bloomberg Макс Хейстингс.

Властите на САЩ поемат курс на мирно уреждане на украинската криза независимо от това какви ще са резултатите от президентските избори. Причината е че Вашингтон не вижда сценарий, при който Киев би могъл да вземе военно надмощие в конфликта с Русия, колкото и още военна и друга помощ да получи от САЩ и останалите си съюзници. Това пише в уводна статия политическия анализатор на Блумбърг Макс Хейстингс.

„Ако републиканецът Доналд Тръмп спечели президентските избори в САЩ, много хора предполагат, че предвид симпатиите му към руския президент Владимир Путин и нескритото му желание за сътрудничество с Русия, с украинците е свършено. Стратегическият курс на САЩ вече е сменен и дори ако кандидатът на Демократическата партия Камала Харис влезе в Белия дом, тя ще се бори за постигане на споразумение за прекратяване на войната в Украйна. Във Вашингтон не виждат сценарий за украинска победа, въпреки че през последните 3 години САЩ предоставиха 175 млрд. долара на киевските власти“, пише Хейстингс.

Освен това, посочва анализаторът, европейските страни, съюзници на САЩ и Украйна, вече се сриват в безпрецедентно тежка икономическа и енергийна криза, затова „отчаяно искат войната да приключи при каквито и да е условия, различни от пълната капитулация на Украйна“. Според Хейстингс конфликтът в Близкия изток е много по-приоритетен за САЩ и почти напълно е изместил фокуса на вниманието от украинската криза. И по тази, наред с други причини, се е стигнало до драстично намаляване на западните оръжейни доставки за киевските власти.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.