Въпреки Самоунижението на Кирил Петков – Скопие го Отряза! РСМ твърдо: Няма да делим Историята си с България, Гоце Делчев е Македонец!

Политиката на подмазване на Скопие и грубо потъпкване на българските национални интереси и история, която Кирил Петков реши да води при преговорите си със Северна Македония, претърпя тотален крах. Въпреки всички самоунижения на българското правителство, въпреки безсмислените посещения в Скопие на Петков и Лорер, югозападните ни съседи отрязаха тотално всички опити за диалог и възраждане на двустранните отношения между страните.

Само преди седмица Кирил Петков обяви триумфално, че на 4 февруари ще България и РСМ ще честват заедно юбилейните 150 години от раждането на революционера Гоце Делчев. Премиерът заяви, че заедно с македонският си колега ще поднесат заедно венци на паметника на националния герой в Македония. В навечерието на годишнината обаче, стане ясно, че както македонският премиер Ковачевски, така и президентът Пендаровски, са се изметнали и отказват да участват. Оказа се, че Петков ще си поднася цветята на паметника на Гоце Делчев сам. Ковачевски му предложил да го замяни министърката на културата на РСМ. На дипломатически език това е твърд и категоричен отказ и целенасочено унижение, така че Петков се отказал да пътува.

Но това далеч не беше единственият удар, който България понесе от Северна Македония. Съпредседателят от македонска страна на ключовата за преговорите обща българо- македонска историческа комисия, Драги Георгиев, най-изненадващо пожела дейността й да бъде замразена поне за две години.

Кирил Петков се сдоби с печалната слава на първия български премиер, който отива в Скопие, без да посети църквата „Свети Спас“, където се намира гробът на Гоце Делчев.

Дано след шамарите, които изяде от Скопие, канадско – харвардския възпитаник Петков най-после да е разбрал, че разривът между двете страни е изцяло на историческа и културна основа. Че въпреки инфантилните опити на правителството му да неглижира основния спор за историята, като сложи на първо място икономиката, инфраструктурата и инвестициите, такива номера пред възрастни не минават. Скопие показа, че не се предава за някакъв чартър със София, за влак или магистрала. А на глобалиста Просто Киро трябва да му е станало ясно, че погазвайки националния интерес на България, не печели уважението на опонента си – напротив, показва слабост и нищожност. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Сигурен съм, че над 50% от ганьовците няма да обърнат внимание за „двата“ народа. На тях им е все тая, че някакъв си еничар служещ на краварите прави нотариална заверка на новия народ.

    Няма държава македония
    Няма македонски народ
    Няма македонски език
    Няма македонска история
    Няма обща история, историята е българска и на българският народ!

    Смърт за националните предатели!

  2. Националния предател Киро Канадеца да стяга куфарите за Канада докато не сме му ги стегнали ние.

  3. Grindr е приложение за гей двойки – няма нищо лошо в това.
    . . .
    Това заяви премиерът Кирил Петков .
    . . .
    Info : Grindr всъщност е най-голямата световна социална мрежа за гей, би и транс запознанства и комуникация .
    . . .
    Schwester – сестричка, сестра .

  4. Докога ще робуваме на тази едностранна легенда за общото между етносите от двете страни на границата при Гюешево? Не е ли крайно време да зарежем тази кауза пердута донесла толкова страдания, кръвопролития и разорения на страната ни за спасяването на едно население което се отрича от всичко българско? Това, което с кланета турците постигнаха в Родопите със смяната на имената и религията за да се чувстват хората отделна етническа единица, сърбите (при засега запазване на имена и религия) направиха в повардарието с не-малки зверства преречупвайки езика и самосъзнанието. От всичките ежби, дрязки и съперничества на големите империи винаги сърбите са извличали полза за сметка на съседите си. Вместо да бъдат безпощадно наказани за предизвикването на ПСвВойна с милионите жертви и три войни на наша територия след освобождението ни, това коварно племе цели заграбване на нови територии в които прилага системно етническо прочистване по модела на индианското изтребване в щатите. Повториха го и след разпада на Югославия. Като наблюдавам омразата и настървението с което посръбчените нехранимайковци отбиват опитите ни да ги „прегръщаме“ и приласкаваме, и преобладаващият размер на това заразяване при тях, аз въпреки че съм племенник на офицер убит на Добро поле през 1916 и внук на комита от началото на века, се замислям защо да продължаваме като народ и държава да горим и милеем за родство с тези озлобени родоотстъпници, които нито го заслужават, нито го желаят. Щом Белград им е по-близо от София и сръбските динари карат майчиното им мляко да горчи, да спрем тази посрещана от тях с присмех наша носталгия и да ги оставим на резултатите от собствения им избор. Колкото до имената им, скоро „ов“,“ев“ и „ски“ ще станат „ич“, а земята на РСМ ще се нарича РЮС (Реп.Южна Сърбия) или направо Великосърбия заедно с Белград.

  5. Имам още по-добра идея. Да поканим скопяните да се слеят двете ни държави. Да дойдат в София и да оглавят общата държава. Поне дотук показват че по-добре си играят картите, явно елитът им е по-кадърен от нашия. Не са имали за премиер примат като Тиквата или поплювко като Плевню за президент. Така хем ние ще бъдем управлявани от по-влиятелни и по-авторитетни пред Европа и света държавници, а и те ще се озоват в Европа без препятствия. Ще отпаднат всички спорни въпроси около паметници, герои и история. Е малко ще поопростачиме езика, но той и без това след Тиквата доста се похаризматичи. Малко ще се поизмъчим докато преглътнем тяхната редакция в учебниците, но пък с каква гордост ще се наричаме граждани на Бълдония или Магария.

  6. На вниманието на Швестера от Harward !
    . . .
    Правнукът на Гоце Делчев – Христо Христов : Всички от семейството му са се определяли като българи !
    . . .
    Българският диригент, маестро Христо Христов е роднина на Гоце Делчев.
    Той е правнук на най-малкия му брат.
    Христов казва, че Гоце Делчев сам се е определял като българин.
    . . .
    „Дали на някого му харесва или не това си е негов проблем, но човекът си е казал аз съм българин, Гоце Делчев си има татко и майка, както си има и братя, и сестри“, каза правнукът на Гоце Делчев – Христо Христов.

  7. Срам, срам, срам!! Такива прости и боси в политиката галоши като тоя ,България никога не е имала в историята си! Родолюбци до мозъка на костите си -ДА!,но такива безгръбначни -НИКОГА!

  8. Натискът от запад е огромен, и СМ знае това прекрасно, кой министър председател и президент, няма да се огъне под него, КОЙ!?! Цяло чудо ще е да успеем, в което хич не ми се вярва!?!

  9. Истинската цел на г-н Петков не е да постигне някакъв успех с Македония.Истинската цел е да има оправдание пред своя началник от Козяк, който го назначи на този пост и да каже: – Ами ето, опитах да постигна споразумение както ми наредихте, но не се получи.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.