Вучич: Първата работа на западните представители при среща е да ме нахокат какъв кретен съм, че не съм наложил санкции срещу Русия

Западните представители, пристигащи в Сърбия, вече не ни поздравяват на срещите, а започват разговора с призив веднага да наложим санкции на Русия. Това заяви президентът на републиката Александър Вучич в ефира на телевизионния канал Happy, съобщава ТАСС.

„Първото им задължение е вместо „Добър ден“ или „Добър вечер“ да ми обяснят какъв кретен съм, че не съм наложил санкции (срещу Русия)“, каза Вучич, коментирайки контактите си в последно време със западни представители. „Добре, чух ви, разбрах предложението ви, желая ви всичко най-добро“, продължи сръбският президент.

По-рано Вучич заяви, че решението на Белград да не налага санкции срещу Русия е правилно и взето в интерес на Сърбия. Той подчерта, че страната му няма да се присъедини към НАТО и ще остане военно неутрална, въпреки факта, че западните представители редовно заявяват необходимостта Сърбия да се присъедини към Североатлантическия алианс, изтъквайки като причина глобалната заплаха от Руската федерация.

След началото на специалната военна операция в Украйна Вучич в обръщение към нацията след заседание на Съвета за сигурност заяви, че Сърбия няма да налага санкции срещу Руската федерация. Президентът каза, че републиката временно спира съвместните учения на армията и полицията си с всички западни партньори. Той заяви, че Сърбия смята Русия и Украйна за братски държави, съжалява за случващото се в източната част на Европа и е готова да предостави хуманитарна помощ както на Киев, така и на Русия.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. След преврата, който му спретнаха, бившия Пакистански премиер Имран Хан беше арестуван и веднага започнаха бунтове за разделяне на страната на два лагера. И там се очаква да пламне като Судан. Ескалацията в Азия предстои и ако по някаква причина спре. Сръбските сорсоидди имитиращи либоФ към Русия са следващите.

    • Въх, и с тези дето помагаха на турците да ни заробят, избиха и прогониха милиони българи в македония и западна България, ли сме братя?

      • Тия така наречени ваши братя са по-мръсни от турците.
        Съществуват благодарение на България и никога не са спирали с опитите си да затрият държавата, която ги спасява 100 пъти и направи хора. Братя били…… сигурно щото празните глави в Русия са казала така……
        Е заради такова мислене сме вечно роби. Все се търси чужденец, за да му се олигави шпека.
        Комунистите вече залитат да лапаме котайския и съм сигурен, че бая „народ“ ще залитне с лиги в устата да усети вкуса на жълтото кревирсче.

  2. FuckEU, не може да живееш с вечна омраза в сърцето заради прегрешенията на отминалите поколения.

    • Нищо не е отминало, и сега работят твърдо антибългарски. Да не мислиш че македония се е обезбългарила сама?

    • Освен това, защо наричаш омраза излагането на фактите?
      Напротив, не ги мразя, но и не мога да приема лъжи, че видиш ли убийците на българи са ни видиш ли брат близнак.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.