Втора Мощна Руска Атака! Руските сили на талази навлизат в Клещеевка и северен Соледар – контролират 80 % от града! Над 1000 мъртви ВСУ войници само за ден

Руснаците заключиха гр. Соледар, Местния гарнизон не може да получи подкрепления

Втората фаза на руската операция започна в 4 часа сутринта, този път откъм северната страна на Соледар. Отряди на руските въздушнодесантни сили навлязоха от север в града и заеха първите сгради. Те поеха пълен контрол над високата сграда в северната част на центъра на Соледар и прочистиха северозападната част в района на улиците Карпински и Носов.

В отчаян опит да задържи фронта в Соледар украинското командване скоропостижно насочи към града части от 46-а бригада на ВСУ към Соледар. Но опитът не успя – всички подстъпи към града са блокирани от руските сили.

Събитията в Соледар се развиват мълниеносно- толкова бързо, колкото никое командване не би могло да предположи. Особено за град като този, който беше превърнат в непревземаема цитадела, заобиколен от десетки укрепления, бункери и подземия със стотици оръжейни системи и над 10 хил. защитаващи го войници.

Само за 3 дни руските и съюзническите сили навлязоха в града и вече контролират над 80% от неговата територия, което е сигнал за сериозно изтощение на украинската армия в целия укрепен район от Северск през Бахмут до Авдеевка. Още вчера посочихме, че ситуацията вече е необратима и неспасяема за украинците.

Четете още: Соледар е превзет! Печален край за Киевската Хунта“

През нощта силите на ЧВК „Вагнер“ атакуваха целия периметър на украинската армия в града и на много места успяха да изтласкат украинците от позициите им.

За да стабилизира ситуацията, украинското командване набързо премести резерви в града. Резервите успяха да задържат основната линия на отбраната, но не успяха да защитят своите „флангове“.

Малко по-късно украинското командване се опита да прати още подкрепления от близкия град Бахмут, но безуспешно. Всички пътища към града вече бяха под огневия контрол на артилерията на руската армия. На юг артилерийските системи „Гиацинт-Б“ и „Гиацинт-С“ контролират участък от трасето между с. Благодатне и северозападното предградие на Соледар в близост до ул. „Советская“.

По тази причина втората помощ – подкрепленията от 17-а украинска бронетанкова бригада не могат да стигнат до Соледар. 

Руснаците влязоха в Клещеевка

Вчера руснаците подеха поредна атака към силно укрепения район на юг от Бахмут – Клещеевка. Атаката бе разгърната от юг, изток и север… и този път успя: Военни източници съобщиха за навлизане на руски сили в селището. В първите къщи се водят ожесточени битки.

Ако украинците загубят и Клещеевка (на юг от Бахмут), след като днес загубиха укрепленията си в Красная гора и Подгородне (северно от Бахмут), то ситуацията в Бахмут става отчайваща, защото града ще бъде атакуват от три страни и половина. И ВСУ ще трябва или да напуснат града, или да се предадат.

Други източници съобщават, че украинските сили, които се изтеглят от Соледар, се насочват към Парасковеевка, където спешно се изгражда отбранителна линия, която да не позволи на руснаците да стигнат до магистралата за Славянск и Краматорск.

Чудно е как руските войски успяха толкова бързо да преминат през грижливо подготвяните в продължение на месеци от украинската армия минни полета и окопи в северната част на Соледар.

И още един въпрос без отговор към момента: свършиха ли им мунициите на украинците, та днес дадоха толкова големи загуби

Над 1000 загинали украински войници в боевете за Соледар само днес.

Руски източници съобщават, че 1-ви, 2-ри, 30-ти и 4-ти батальони на 46-та въздушнодесантна бригада на ВСУ са претърпели много големи загуби. В края на декември тази формация беше подсилена с мобилизирани войници от Кировоградска, Сумска и Тернополска области.

Въпреки това, поради липсата на бойна подготовка, до шестият ден след пристигането си на фронта половината новобранци в тези военни формирования са умрели.

На 3 януари, поради големия брой жертви, бригадата COMM вместо пехотинци изпрати на предната линия на отбраната рота за радиационна, биологична и химическа защита.

24 часа след изпращането й на фронтовата линия връзката с ротата прекъсна и в момента същата е в неизвестност.

Рекордьор по най-големи загуби в бронирана техника и танкове е 61-ва украинска бригада.

НА СНИМКАТА: Руски дрон засне загинали украински войници след масирана бомбардировка

Виж картите: Руският удар от север и обкръжаването на гр. Соледар

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. А бре, идиоти с идиотите ви, колко пъти великият лидер ПУТИН ви предупреждаваше?!?
    НЕ БУДЕТЕ И НЕ ВАДЕТЕ ОТ БЪРЛОГАТА Й РУСКАТА МЕЧКА!!
    Днес май насирането ви е тотално и няма кой да ви бърше лайната?!?
    Тези дето ви тикаха да умирате заради техните интереси вече ви изоставиха като непотребни парцали,обърсаха си ръцете с вас и ви захвърлят! Оправяйте се вече сами! -без държава ,без икономика, без инфраструктура и накрая без население!
    Значи изчезвате като субект от картата на света?!

  2. отдавна щяха да капитулират ако не бяха едновременно подпомагани,заплашвани,насъсквани,контролирани,поощрявани,лъгани,мамени,заблуждавани..но ще има видов ден..а за комика и свитата му не ми се мисли,ако не се спасят с бягство…те няма да могат повече спокойно да управляват…много стават живите роднини на убитите-и не се знае с кво ще им отговорят..

    • Няма спор, но мен ме гложди една друга мисъл. Дали ще има Видов ден за тези дето ги насъскаха и продължават да избиват православни?

      • ще има-но ние няма да сме живи..както се казва във филма за баба ванга..нищо не остава ненаказано на тоя свят..и всичко ке си дойде на местото…аз в това съм убеден,защото който каквото прави-първо за себе си го прави,независимо дали е добро,или зло..и е просто-защото това,което вършиш,преди да го обективираш в реалния свят,минава първо през сърцето и душата ти-и тогава причинява резултата..в този смисъл твоите действия влияят първо по един или др.начин на самия тебе..това е също като диалектическия закон за действие-противодействие..и затова в библията е записано и всеки умен човек знае,че трябва да прави добро-за да му е добре и на него..е ако си зле настроен към нещо-не прави нищо…и недей да мразиш-вредиш си..абстрахирай се..надявам се написаното да ти е било полезно..

    • Комикът и свитата му ще се спасят с бягство ако господарите им решат да им предложат убежище. Ако са решили да ги оставят курбан на разярената тълпа – до там са. Мен така са ме учили – не си завирай главата там, където не ти се събира пръста – клоун ще ми управлява държава. Е, доуправлява я до край, занули я.

      • има сложна игра на надлъгване между зеления еврейн и бандерите, те го считат нещо като заложник,за да легитимират чрез него пред запада, скрупули за хиляди убити евреи през 1943-1944г..той като защитник на краварски интереси,смята,че той и господарите му използуват бандерите за техни цели..кравите и те си мислят,че използуват бандерите..въобще всеки си мисли,че е по хитър и използува другите..клоунът не се счита за бандер..неговият етнос е потърпевш от тях..но в името на краварския интерес е готов да бъде заложник..заложниците понякога ги спасяват,понякога си отиват..аз обаче смятам,че той няма да успее да избяга-ще видим..

  3. ПОБЕДА БРАТЯ,ПОБЕДА!НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ ВИ ЧАКА,ЗАЩОТО ВЛАСТТА ВЪРВИ СРЕШУ НАРОДА!СМЕНИХА КАЛВНДАРА,ПОДМЕНЯТ ИСТОРИЯТА,САМО ЛЮБОВТА НА НАРОДА КЪМ РУСИЯ НЕ МОГАТ ДА ИЗТРЪГНАТ ОТ СЪРЦАТА НИ!ОТ 22.02. СМЕ НА ВАША СТРАНА,НИЕ,ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА! ВЕЛИКИ БРАТЯ,СМАЖЕТЕ ВСИЧКО ПО ПЪТЯ СИ,ДЖЕНДЪРИ,ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ПЕДАЛИ,БЪЛГАРСКИ КАТИЛИ,ВСИЧКО! ВЕЛИКИ СТЕ!ПОКЛОН!СЛАВА!

  4. Погледнете само каква помийка се лее в другите ни вестничета,в СЕГА, в АКТУАЛНО, във ФАКТИ и т.н, гнусна презряна манипулация.Това, че брадърите съсипаха Ирак с лъжливата версия на Майк Помпео с епруветката. Меркел и Оланд си признаха, че са лъгали Русия и нищо,абсолютно нищо. Нашите медии и тези , които си изкарват хляба и сиренцето са абсолютни отрепки.

  5. Дядо Ташко бивш мотопехотинец от Маркца каза:

    Много ще майки да плачат по множко млади невести ага се Дельо реши да мъсти. Дельо забавя но не забравя, жълтите павета накрая ще почерве еят от кръвта на нашите политици продажници.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.