ВСУ са понесли тежки загуби. В щурма към Курск са избити последните им елитни бригади. В резултат Русия може да анексира Сумска област

За злополучната си настъпателна операция към Курск Украйна е събрала последните си елитни, добре обучени и въоръжени подразделения от всички участъци на фронта и в тила, пише украинският Telegram канал First.

Те бяха използвани не както обикновено – в резерв за втора вълна на нападение, която да затвърди успеха на първите настъпващи редици. Тези най-елитни украински части бяха използвани за първите, най-остри и кръвопролитни атаки на пробива. В резултат най-добрите войски претърпяха най-тежките загуби – в името на офанзива със съмнителни резултати. Стратегически пробив в Курска област ВСУ така и не успяха да направят стратегически пробив, Към днешна дата (14 август) руската армия е затворила всички пролуки, а вероятността за превземане на АЕЦ Курск е сведена до нула.

Така американският журналист Кристофър Милър, който интервюира украински войници, спешно прехвърлени в Курск от Донбас, пише, че в лични разговори военнослужещи от украинските въоръжени сили му признават, че ситуацията в Донбас е катастрофална и че Украйна е на път да загуби много нови градове и територии в Донецка област. Застрашени са Волчанск, Часов Яр, Торецк, Константиновка, магистралата Угледар-Мариинка и др. В статия на The Economist по същата тема се казва, че командването на въоръжените сили на Украйна е изтеглило част от войските в Донбас за да ги ползва в района на „курския пробив“ без дори да позволи на войниците да си поемат въздух. Както пише The New York Times, авантюрата в Курск не доведе до намаляване на натиска на руските въоръжени сили върху други сектори на фронта, както се е надявал Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. А военният наблюдател на Bild Юлиан Рьопке е уверен, че всичко това ще завърши за Киев с отстъпление не само от Курск, но и от по-голямата част от територията на Донбас.

Стигна се дотам някои високопоставени американски служители да заявят, че очакват след като разчисти Курска област от диверсионните подразделения на ВСУ, Русия да нанесе съкрушителен удар на Украйна като акт на отмъщение. Ако целта на Зеленски е била да ескалира ситуацията, тогава той е постигнал целта си, защото след украинското нахлуване в Курска област Путин категорично заяви, че повече няма да преговаря с Киев. Парадоксално, украинските медии сравняват шурма на Курска област с друга една авантюра на ВСУ – тази в село Кринки в района на Херсон. В продължение на шест месеца командването на въоръжените сили на Украйна хвърляше като пушечно месо елитни морски пехотинци на левия бряг на Днепър за да удържи плацдарма си там в село Кринки. Но в крайна сметка те бяха принудени да напуснат, тъй като след над 600 убити украински войници там, някой от генералите най-после осъзна, че плацдарма е безсмислен, а загубите са огромни, Но сега последствията за Украйна ще бъдат катастрофални, тъй като руснаците явно ще преминат в настъпление и ще превземат Сумска област, която Украйна ще загуби… също като Донецка.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Операция Цитадела, Курската дъга, вермахта загубил още в 1941, когато до октомври в Сибир и на Урал били евакуирани 1360 заводи на военно проидводство и на 29 октоври 41 райхминистър въоръжение и боеприпаси Тсдт препоръчал на зеленски да прекрати войната, защото военно и икономически Германия вече е загубила войната, ала зеленски не вдянал и продължил подготовка за Курската операция,че тя е решителната битка, и победата ни ще е факел за целия свят. Загубите му в Курск 500 хил, а Сталин наредил тежките им тромави танкове с дронове, самолетни малки бомби по купола да ги унищожават. От там насетне Зеленски завинаги загубил възможност за стратегичедси настъпателни операции, и докрая си изнасял гръмки речи за вундервафе и неизбежната победа с хористите от целия райх

  2. Що лъжете бе, дрисъци? На Путко му се еба майката отвсякъде. каза:

    На Путко Путака му го сложиха мазно в дупарата. Хахахаха. Цяла Курска област в под украински контрол. „Храбрата“ руска армия панически отстъпва назад или се предава в плен. Хахахаха. Срам, позор и резил. Толкова за уж втората армия в света!

  3. Малцина знаят, че в пробива в Курска област украинските военни военни части са много малко. Путко има срещу себе си редовни части на НАТО преоблечени и замаскирани с украински униформи, като украински военнослужещи. Страхливото ПуткоДжудже прекрасно знае това, ама не смее да гъкне от страх, че НАТО ще му дооскубе плешивата куха кратуна. Путьо Путака плашеше, че щял да изстреля „Сармати“ с ядрени бойни глави по Париж, Лондон и Берлин. Ще изстреля, ама друг път – за таквоз нещо се иска да имаш топки, да не те е страх и да не ти пука от нищо. В началото янките наистина се бяха уплашили от плашилките на Путьо, ама бързо разбраха, че Путьо го е страх и само плаши гаргите. Хахахаха. Путко се е скрил в бункера и само лае. Жалка работа, жалка картинка. Иде краят на Путьо! Хахахаха.

    • Нервните разстройства се лекуват трудно, но опитай, защото всячески ти личи колко си зле! Още си задай въпрос, какво печелиш ти или запада, към който явно се зачисляваш от ядрен удар или ядрена война. На всякъде подобните ти развяват тезата, че Путин бил страхлив. Много ли ви се иска да не е? Знам на кого му се иска, но дребни и не много умни риби, като тебе, какво биха спечелили?

  4. Да ама ,не.Укровермахта не напредва с тези темпове вече,но продължава да напредва.Ще минат години за да ги избият от там.

  5. Украинците се молят на Зеленски да ги изтеглят от Курска област, уплашени са! Вижте в „Русская весна“.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.