Все повече yкpaинци искат да дойдат pycнаците, за да ги отърват от продажните кървави киeвcки бaндити

Недоволството на населението в Украйна към управляващата киевска хунта ескалира. На улицата и в социалните мрежи се изливат все повече и все по-тежки критики към властта по формулата „Руснаците са по-добри от тези“. Местните защитени телеграм канали пишат за това и от време на време подобни тези се промъкват и в изявленията на отделни ЛОМ (лидери на общественото мнение) като небезизвестния Арестович например.

Но никога досега думите, че обикновените украинци са готови да останат в своите градове, попаднали в епицентъра на военните действия под урагана от ракети и бомби, само за да не попаднат в лапите на TЦК (мобилизационните комисии), не са звучали толкова открито в национален украински ефир и то по крайно пропагандния „Единен телемаратон“ (12-часова програма, която се излъчва едновременно по всичките 12 национални телевизии на Украйна). Защото именно това се случи миналата седмица.

Коментирайки военната сводка за деня украинския военен експерт, полковник от резерва на въоръжените сили на Украйна Роман Свитан в крайна сметка успя да каже истината, независимо от тежката преса, на която са подложени всички журналисти и техните гости в студията. Обсъждайки ситуацията в Покровск, в посока на който руските въоръжени сили в момента развиват своето настъпление, Свитан каза, че жителите на прифронтовите градове са лишени от нормалната възможност да се евакуират, тъй като на изходите на тези градове, по решение на министъра на отбраната Умеров са създадени контролно-пропускателни пунктове на TЦК, където на мъжете, които извеждат семействата си, незабавно им се връчват призовки за военна служба и след кратка процедура по регистрация и вписване, ги изстрелват директно на фронта. В резултат на това мнозинството мъже в прифронтовите градове от Торецк до Покровск предпочитат да изчакат пристигането на руската армия, вместо да се предадат на мобилизационните власти.

А самата евакуация до голяма степен се превърна в бягство „към мизерията и живота на открито поле“, тъй като украинските власти по никакъв начин не участват в осигуряването и настаняването на бежанците, а украинските им сънародници, живеещи в градовете, разположени далеч от ЛБС /линията на бойно съприкосновение/, не горят от особено желание да отдават под наем апартаменти на „временно разселени лица“» от Донбас и масово категорично отказват да ги приемат. Нещо, което значително повишава наемната цена за рускоговорящи. „Една държава и един народ“, казвате вие! Добре, добре, няма да спорим…

Побеснял, пенсионираният полковник нарече сегашното правителство в Киев „неукраинско “, като подчерта, че „политик с израелски паспорт води произраелска политика вече 5 години “. Две трети от управляващите в Киев, две трети от висшата администрация в страната са хора с паспорти от други държави, с което само насърчават идеята украинците да емигрират.

В края на пламенната си реч Свитан предложи украинците да сменят „лъжливото и крадливо“ правителство, съставено от „ Умеровци, Ермаци и други всевъзможни чужденци, които дори не са родени в Украйна, а са дошли тук малко преди да заемат някакъв висок пост“ и да заменят цялата тази чуждестранна паплач с „професионални и високо квалифицирани военни“. Тоест, той направо призова за военен преврат в страната.

Какво ще правят след някой и друг месец гражданите на Украйна със собственото си правителство и лично със Зеленски, сега малко ме интересува. Много по-интересно е оповестяването пред широката украинска публика на факта, че жителите на Донбас масово не напускат фронтовата линия с надеждата, че Русия ще дойде, а те ще избегнат мобилизацията. При това подобна „проруска” позиция на населението се наблюдава не само в Донбас, но и в почти всички прифронтови региони, уморени от войната и произвола на украинските чиновници.  

Вземете например Харков, който през последните дни отново стана „звездата“ на новинарските емисии. Това се дължи преди всичко на зачестилите атаки на нашите ВВС срещу военни цели в града. Както пишат телеграм каналите, местните жители казват, че август е бил сравнително тих, но през последните дни ракетните атаки в града и предградията са възобновени. Има много удари и разрушения. В същото време широко се разпространяват слухове, че един от жителите на града „предава“ позициите на въоръжените сили на Украйна на руското командване и броят на жителите на града, които имат положително отношение към пристигането на Русия расте. Всъщност данни на руските сили предават хиляди жители на Украйна. Но това е друга тема. Миналата седмица известната инфлуенсърка, жителка на Харков Юлия Протас публикува видео в интернет, в което тя открито заяви, че търговският център, в който работи, намиращ се до местната Спортна палата на улица „Академик Павлова“, е бил превзет от хора в униформа без идентификационни знаци, които са се представяли като бойци от „Трета щурмова“ – това е бившият „Азов“, ако някой не знае. Сградите са превзети за ползване от нацистите и в тях не са останали никакви продавачи, посетители и прочие цивилни. В резултат на видеото на Юлия още на следващия ден руснаците удариха търговския център и Двореца, като и двата обекта бяха сринати до основи. Предполагаемо няколко стотин украински нацисти са останали завинаги под техните руини. Съответните органи веднага се заинтересуваха от Юлия Протас, подозирайки я, че умишлено е информирала врага за местоположението на украинските военни.

В същото време „партизанската“ борба срещу режима продължава в цяла Украйна под формата на „пиротехническо шоу“ – безмилостно се изгарят автомобили с военни номера. Освен това никой дори не се опитва да разбере дали колата е на служител на TЦК (мобилизационните) или на редови войник от някаква част – те палят вече всичко наред. Властта в Киев засега не е измислила нищо по-добро от това да приписва всички инциденти на „проникнали на територията на Украйна руски диверсанти“, но самите граждани на Украйна много добре помнят, че в началото на войната нищо подобно не се е случвало.

Причината за тази ескалираща съпротива на украинските граждани е безкрайната „Зе-мобилизация” и растящите симпатии към Русия на фона на произвола на властта. „А най-тревожното за кабинета на президента е, че партизанските акции, които са се разгърнали и се регистрират ежедневно на територията на цялата страна, не предизвикват възмущение сред мнозинството от населението, а напротив, те са се превърнали в символ на протест срещу принудителната мобилизация, корупцията и несправедливостта на сегашното правителство“, отбелязват авторите на телеграм канала „Клюкарката“.

Така можем още веднъж да констатираме факта, че Зеленски, тласкайки страната в ужасяващо Средновековие, постига обратния на очаквания резултат – вместо да предизвика страх и подчинение, той се сблъсква със събуждащата се съпротива на населението, особено във фронтовите райони.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Америкаците очакват Пр Тръмп да се завърне и да подреди страната, украинците и те го чакат, Зеленски да разкара, за българите мътно, май спасители не чакат

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.