Володин: Европейският парламент призова за ядрена война с Русия. Време му е да се саморазпусне

Европейският парламент призовава западните държави за нова световна война с искането си да отменят забраната за нанасяне на удари по Русия. Една нова световна война със сигурност ще ескалира до размяна на ядрени удари. Преди да вземат такова решение обаче, западните държави е необходимо да си припомнят годините на Втората световна война и Сталинградската битка, в която загинаха милиони хора. Това заяви председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин.

ЕП призова страните от ЕС да махнат ограниченията Киев да използва западни оръжия срещу Русия

„Това, за което призовава Европейският парламент, ще доведе до световна война с използване на ядрени оръжия. Преди да вземат такова решение, призованите от Брюксел ядрени държави трябва да си спомнят уроците от Втората световна война“, заяви Володин в Телеграм.

ИЗКАЗВАНЕТО НА ВЯЧЕСЛАВ ВОЛОДИН В ПРОФИЛА МУ В ТЕЛЕГРАМ ВИЖ ТУК

Той отбеляза, че по време на борбата срещу фашизма са загинали около 27 милиона граждани на СССР. Според председателя на Държавната дума руснаците знаят какво е война.

Вячеслав Володин припомни загубите на Англия и САЩ през същия период. Те са загубили по-малко от 800 000 души, докато загубите на Русия само в битката за Сталинград през 1942-1943 г. възлизат на 1 130 000 души. „След такива цифри… да вземеш подобно решение… Европейският парламент трябва да се саморазпусне“, каза още Володин.

По-рано Европейският парламент призова страните от ЕС незабавно да отменят всички ограничения пред Украйна да използва доставените й от тях оръжия за нанасяне на удари по военни обекти в Русия. Според парламентаристите съществуващите сега ограничения да се удря с далекобойни ракети по руска територия пречат на Киев да упражнява правото си на самозащита и правят страната по-уязвима за нападения.

Източници: ТАСС, ura.news

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.