Военният разузнавач полк. Тони Шафър: Путин ни изигра така, както Рейгън – СССР през Студената война

В момента руското ръководство действа срещу Запада, както САЩ срещу СССР по време на Студената война. Това заяви бившият офицер от американското военно разузнаване, подполковникът в оставка Тони Шафър в интервю за американския телевизионен водещ и блогър Андрю Наполитано.

„Путин прави с нас същото, което ние направихме с тях по време на Студената война. Той днес действа като Рейгън. Той е един изключително силен играч, застанал начело на една изключително силна страна. На този фон идеята да се проведе конференция като тази, която Зеленски проведе в Швейцария, без да покани отсрещната страна, е лудост. Мисля, че Путин е прочел учебника на реал политика Рейгън и го вкарва в действие срещу Запада…“, коментира бившият военен разузнавач.

„В момента Путин прави същото, което администрацията на Рейгън направи на Съветския съюз. Той укрепи и продължава да укрепва връзките със своите съюзници. Споразумението със Северна Корея всъщност е официален военен пакт. Същото е с Иран и Китай. Между другото, от известно време насам руснаците предоставят ядрени технологии на Северна Корея, той (Путин) работи, за да помогне на Северна Корея да избегне санкциите и това е голям проблем“, каза Шафър.

US-военният разузнавач полк. Тони Шафър

„И между другото Путин разигра китайската карта срещу нас, точно както Никсън я разигра през 1972 г. срещу СССР. И след като го направи, Путин успя да стабилизира икономиката си и да намери алтернатива на системата SWIFT. Сега Русия и Китай работят със саудитците, за да гарантират, че доларът ще престане да бъде основната валута за всички глобални енергийни транзакции. Никой на Запад не говори за това, защото Русия играе ефективно картите си, а нашият отбор от аматьори глобалисти-утописти изобщо не играе“, каза американецът.

Цяло поколение от мъжкото население на Украйна ще загине на фронта в името на налудничавата идея на американските неолиберали да свалят Владимир Путин, използвайки проекта на Бандера по границите на Русия като таран, каза Тони Шафър.

„Путин беше напълно искрен в желанието си да има точки на масата за преговори, които да могат да бъдат придвижвани, обсъждани и съгласувани. Но Зеленски и Западът са затънали в смъртоносна битка за спасяване на империята на САЩ, а НАТО изглежда напълно ангажиран с това да унищожи цяло поколение украински мъже, защото не желаят да направят необходимото, за да сложат край на конфликта. Ние не можем да победим руснаците на бойното поле. Зеленски не действа в интерес на своя народ, не се опитва да постигне мир“, твърди бившият военен.

„НАТО води провокационна политика без никаква причина, продължават да дразнят мечката. Но когато тази мечка ги удари в отговор, те какво ще правят? Защото обединения Запад вече даде на Украйна всичките си ресурси, всички свои оръжия, които му трябваха в случай че влезе във военен конфликт с Русия. Мисля, че Путин знае това. Знае, че Западът в момента изпомпва последните си останали ресурси. Личи си по това, че САЩ и НАТО наблягат основно на това да сеят хаос и колкото се може повече кръвопролития“, категоричен е Шафър.

„В момента Западът продължава да вярва, че по някакво чудо, използвайки Украйна като крепост, като точка на скъсване с Русия, те ще унищожат Русия и ще се отърват от Путин. Това е лудост, няма как да стане. И не знам колко провали трябва да се случват отново и отново, преди неолибералите и неоконсерваторите да осъзнаят, че това, което се опитват да направят, няма да проработи“, обобщава полковник Тони Шафър.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. Играч е Путин, затова кибонго-майна му се радва, все едно е навирал в задника му обрязания си банан. Разбира ги Путин военните тактики, все пак еврейка го е раждала. Междувременно така се разрушава нацията отвътре. Докато белите християни се избиват на франта, за да освободят територии за новия израИл, руските жени раждат от негри и араби, които да заместят белите русначета с черни „руснаци“. Всичко е по план.

  2. Има една огромна, принципна разлика в това надиграване.Докато всички усилия на англосаксонците,че и на европейските колониални страни през последните векове и конкретно сега имаха за цел да унищожат Русия и да заграбят суровините и, действията (надиграването) на Путин и Русия е само и единствено за собственото си оцеляване като народ и държава.В тази мръснишка война,Западът,начело с досегашния хегемон не само не постигнаха целта си да разрушат Русия, досущ като игра в КАЗИНО, ТЕ СА НА ПЪТ ДА ЗАГУБЯТ ЦЯЛАТА СИ ВЛАСТ И ВСИЧКИТЕ СИ ПАРИ, ЧЕ И ЦЯЛОТО СИ ПРЕВЪЗХОДСТВО, ПРЕД останалия свят.Така че действията на Русия и на ПУТИН са ръката на ПРИВИДЕНИЕТО, на Божието възмездие,което наказва Запада за неговия многовековен бандитизъм, като се започне от алчността на колониалната БЕЛИКОБритания и се напомни за ограбването на Латинска Америка, целия Африкански континент , че и Азия досега.Тези досегашни „демокрации“ векове наред носеха смърт,разрушения и насилствена миграция, затова в Щатите,Франция а не в Русия е пълно с негри.А какво общо имаме ние с тези евроамерикански ценности, разбира се не е за нивото на Банкянския мъдрец, че и на цялата му банда поклонници.Не го мразя човека, ние всички сме за съжаление.

    • Русия е 150 000.
      Християните са 80 000, от които половината само се водят вярващи, колкото и мнозинството българи.
      Останалото е мюсюлман и негър, колкото и да не ми харесва. Тук скоро ще стане същото и българските власти ще ги въоръжат, за да си свършат предназначението.
      Иначе алкохолика-либерал Медведев яко ги наказва по няколко пъти на ден, само дето вече е смешен и в очите на отличниците в помощните училища.
      Иначе въобще не ме ебе, че във франция, дойчланд или малобритания маймуните са мнозинство и избиват католико-сатанисти, въпреки че и там играта е същата, но вече е загубена.
      Ама русофилите очевидно са на нивото на сорсоидите и виждат според правилата и законите на собствената си „религия“.

  3. А какви деца ще раждат нашите български жени приятелю, като започнем да приемаме черните мигранти от Судан и цяла Африка, щото Брюксел ще ги разпределя,пък ние ще слушкаме, щото и те ще се броят като евроидиотски ценности. И не е нужно да имаме евреин за лидер на държавата. Бойчето се е доказал, пък и курполентният вече.Унгария отказала африкански и всякакви бежанци, за което е осъдена да плаща по един милион евро дневно.Ми ние си нямаме Орбан, пък Бойчето ще ни продаде като на сергия.

    • В новината за Севастопол писах.
      Няма нужда да се повтарям.
      Иванов, първо трябва да имаш народ, а после да искаш Орбан. Дори да има 1111 Орбана организмите на Българска територия ще ги заплюят и пак ще хукнат да избират тези, които провеждат геноцид над тях и пращат децата им на запад за роби.

  4. Много често споделям твоите оценки Приятелю, и ужасно ми е мъчно.И аз съм писал,че и Христос,а не Ботев и Левски да изгреят на нашата територия, ще ги оплюем и омаскарим. Е какво да правим, такива сме, да се самоубиваме масово ли, ами правим го успешно.Днес слушам Контракоментар с Николай Марков. Питат го каква е идеологията на ПП Величие.Ами каква е идеологията на всичките ни евроамерикански партии, на ГЕРБ,на ДПС, че и на всички останали. Нима определението абсолютен слугинаж не е мотото на всички тях.Нима ролята на Щатите в света не им е пределно ясна???

    • Определено не разбирам ентусиазма ти че надполковник пухчо и селското строителче на крепости ще ни оправи, след като ги създаде кирчо-тъпото?

  5. нищо не е НАДХИТРИЛ тоЗ СЪМНИТЕЛЕН,ниЗко ОбразОван ХОЛИВУтСКИ КЛОУН!!!!СССР го ПРЕДАДЕ оДвътре „БЕЛЯЗАНИЯ“ помиЯр гОрбаЧОффф и КРАДЛИВАТА ПИЯНДУРСКА КЛИКА наЧЕЛО С елцин!!!А репликата на НЕУКИЯ шУТ от холивуТ „сега,ще ги НАКАРАМ да ЯДАТ оръжие“ Е ТОЛКОВА НЕ-вЕрна,ЧЕ СЕГА съвеТското ОРЪЖИЕ ИМ „стои“ оДзад на ЦЕЛИЯ ИМ СКАПАН запаТ(д)!!!!РУСИЯ НЕ Е ирак!!!!ТОЯ(ПУТИН) им ВЗе КРИМ ИЗ-ПОД НОСА и то „БЕЗ ПУШКА да ПУКНЕ“!!!!РУСИЯ си СТАБИЛИЗИРА икономиката ,а „на запЪд рекламират да се ЯДъТ ХЛЕБАРКИ!!!!СМЕЕЕХ!!!!

  6. Никой ли не чете Факти, „US посланикът у нас: България вече не е лесна мишена за Путин“ или Фрог Нюз
    Да признаем честно: Кремъл е свърталище на убийци и психопати, а Песков е домашното животно на Путин! или нещо от Проф. Слатински: Западът най-накрая има стратегия срещу Русия на Путин. Не влага обаче като главна цел победата на Украйна

    • Уа-ха-ха. Верно ли такива заглавия праскат атлантическите подлоги. Ще ги бесим – скоро. Има защо.

    • „Безмозъчните олигофрени“ вярват в ЕС,НАТО,“европейските ценности“ и чакат на опашка , за да си сменят пола…

  7. Украйна и украинците , трябва да се връщат в реалната си родина Русия, те винаги са били част от Русия, а не от запада. Украйна няма работа на запад, само ги ограбват, използват, убиват и ползват за експерименти и пушечно месо! Събудете се украинци и се прибирайте в Русия, за да оцелеете и живеете!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.