Военният министър: Имаме излишни свръхзапаси оот оръжия и муниции и ги даваме на Украйна, защото е жертва

„Имаме излишни свръхзапаси от оръжия и муниции, които предоставяме на Украйна. Всички пакети, които правителството е гласувало, са заминали. Ние помагаме на една жертва на агресия. Това го правят всички стани. Нашата помощ се използва на територията на бойните действия. Всичко, което се дава на Украйна е декларирано“. Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов в ефира на БНТ.

Запрянов коментира и темата с парите за отбрана като, по думите му, минималните разходи, които страната ни трябва да отделя за сектора трябва да нараснат на 2,5% от БВП. За да решат острия проблем с липсата на армейски кадри от министерството вече са заложили по-високи заплати от 1 януари, като ще бъдат предлагани и по-високи бонуси и социални придобивки.

„Това увеличение е достатъчно на първа стъпка. Тази мярка е навременна, даже закъсняла. Една от причините, която ни пречи да вземем хора в армията са наемите, които те плащат при постъпване в гарнизоните. „Мисля, че капиталовите проекти за организация ще се извършват по график“, уточни министърът на отбраната.

С това увеличение ние реално ще получим като минимална заплата на войника около 2300 лева бруто. При условие, че минималната заплата скоро ще стане 1077 лева. Това вече е чувствително отдалечаване на заплащането на войниците от минималната заплата, добави той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. А ние когато станем жертва на онези дето искат България, но без българите…… тогава..???

  2. Вижте му самодоволната мутра на тая куха и продажна лейка , нека не си мисли ,че ще му се размине.

    • Ако не е 100 процента ПРОСТАК , няма даго НАЗНАЧЪТ за тая работа !!!!!!!!!!

  3. Много са бе, много са дебилите в тоя народ.Прост ли е тоя,неграмотен ли е политически, не е ли ориентиран в световните проблеми. Че Украина е жертва, това и кокошките го разбраха, само че не на Русия, а на Запада, на колониалната „градина“, която изгради своя просперитет за сметка на своите колонии. По мое време имаше наборна армия и разноските за един войник бяха пренебрежимо малки. Сега по американски образец, един войник е на заплата и струва повече от 2000 лева на месец, многобройните депутати, субсидиите, огромното чиновничество, това е проказата, която ни убива.Отивайте на избори да поддържаме илюзията за демокрация и евроатлантическата прокоба.

    • Не ГЛАСУВйте братя /тия ,които сте с мозък в главата си/ !!!!!!!!! вече гласуват само неграмотните циганя !!!!!!!

      • Дори и циганите са по-умни от такива като тебе пасивни …! Акъл за избор няма, но за глупави призиви, кила!

  4. Шибан изкуфял дъртак.
    Гадна продажна АМЕРИКАНСКО-ЕВРЕЙСКО-НАЦИСТКА подлога.
    Заради подобни уроди нямаме армия, нямаме авиация, нямаме защита от никого. Тъпаци като него се опитват да ни внушат, че нато и америка ще ни защитят.
    Идиоти!!!!!!!!!!!!!!
    Вижте как тези същите постъпиха с бивша украйна и как съзнателно унищожават населението там, след като им изкупиха земята.
    Би било много добра идея всички „излишни“ муниции да се изстрелят срещу продажните ни „политици“.
    ТЕ СА ИСТИНСКИТЕ ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ!

  5. Това мекотело, вместо да се скрие в дън горите тилилейски, бръщолеви глупости – всички страни помагали на украинците бля, бля, бля…Боже, и той барабар Петко с мъжете. За да си мъж днес трябва да си Орбан или поне Фицо. Не му отива на белите коси, нито на възрастта да желае смъртта на много по-млади от него мъже.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.