Владислав Наков: Новата стратегия на Запада за Украйна е да започне голяма война с Иран, за да навреди на Русия!

„Институтът за изследване на войната“ (ISW), който се ръководи от етървата на Виктория Нюланд – една от основните фабрики за опорки на проукраинските радикали на Запад и у нас – се е опитал да опише новата стратегия за Украйна и нейните поддръжници на Запад в статия, публикувана на 14 август от техния главен анализатор по всички въпроси, свързани с Русия и бивш главен редактор на „Kievpost“ Наталия Бугаева.

Основна теза: „Русия е слаба и единственото нещо, което ѝ позволява да съществува е, че Западът се държи неправилно с нея.
„Западът реагира на това, което Русия прави. Например атака срещу Иран от страна на Израел може да попречи на военното сътрудничество между Русия и Иран и така да доближи победата на Украйна (не е шега, написано е точно така – започнете голяма война с Иран, за да победите Русия.).

„Путин е решителен, но не е склонен да импровизира.“ Той прави всичко систематично, претегля всички „за“ и „против“. Следва поредица от примери: и за промените в Конституцията на РФ, и за съюза с Беларус, и за частичната мобилизация от 2022 г. и въобще целия живот на Русия, описан от госпожата в този дух – „доминиращото желание е за внимателно изработване на решенията, съответно, ако предприемете драстични действия, без подготовка и размисъл за последствията, тогава „Путин няма да бъде готов.” (Фактът, че Путин действа внимателно и обмислено на мен лично ми вдъхва спокойствие.)

Сн: Авторът Владислав Наков

Всяка „постепенност” е обявена за зло. „Именно тя позволи на Русия успешно да провежда военни операции и доведе Украйна до ръба на поражението”.

Цитат: „Постепенното движение на Запада осигури на Русия тройно предимство: възможността руските войски да изградят отбрана в дълбочина, което значително усложни украинското контранастъпление през 2023 г., възможността Кремъл да укрепи позициите си на международно ниво и намаленият вътрешен натиск върху режима.”

Бавното „изкачване по стълбата на ескалацията“ позволи на Русия ефективно да управлява натрупващите се проблеми, отношенията с партньорите се „изграждат“ на базата на взаимна изгода, които все още трябва да бъдат формулирани и разбрани, но ако приложите асиметричен, внезапен и агресивен натиск върху партньора в процеса на това изграждане, отношенията няма да се подобрят”. 

С Иран е ясно – трябва да бъде атакуван и изгорен, но авторката не разкрива как „внезапно, асиметрично и агресивно” може да се окаже натиск върху Бразилия например или Индия.

Западът „трябва да се откаже от фалшивите наративи на Путин“. Първият е, че Русия „има право“ на сфери на влияние, вторият е, че има червени линии в агресията на суверенна руска територия, прекрачването на които може да доведе до рискове от ядрена война. 

В същото време любимата теза от 2023 г. за „разгрома на Русия на бойното поле“ е напълно забравена. Русия трябва да се срине сама, под натиска на „натрупващи се рискове“ и неочаквани атаки.

„Русия само изглежда като приобщаваща мултиетническа и мултирелигиозна федерация“, но в действителност всичко е свързано с „ултранационализма“ и потисничеството на „не-руснаците“. Следва традиционният за тази група пропагандатори набор от „антиколониални тези“ за това, че режимът определено ще падне от етнически движения отвътре, необходимо е само да се упражни по-голям натиск отвън, като се „даде повод”.

Тези опорки вече влезнаха в обръщение и у нас. Особено след победата на Магомед Рамазанов в Париж.

И така, стратегията „Нова надежда“ на проукраинските радикали:

Възможно най-бързите действия на Украйна без оценка на риска, без „фактора бъдеще“;

За осигуряване на тези действия – увеличаване на неограничената подкрепа от Запада;

Самостоятелни „бързи действия без оглед на последствия“ на Запада като започване на война срещу Иран;

Успех под формата на „вътрешен колапс” на режима в Русия под натиска на „натрупващи се рискове”.

„Действайте светкавично, не се подготвяйте, не мислете за последствията, основното е, че врагът е също толкова неподготвен за вашите действия, колкото и вие.“

Това е геополитическа стратегия на лидера на свободния свят САЩ и сервитьорите около него. Въпреки всичко, със сериозна доза корекции и избистряне на напълно измамните идеи, тази стратегия очевидно е възприета за изпълнение.

Автор: Владислав Наков, Фейсбук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Това са глупости и лъжи, та нали европейците не искаха война с Иран, защото бяха сключили сделки за търговия с тях! Това някой си го е изсмукал от пръстите, сещаме се, кой може да е.

  2. Тази Нюланд, е заслепена от омраза и русофобия, че и еврофобия, а се оказа, че самата тя е с руски(или български) корени и го пише в досието на предците й „роден(а) в Русия“, защото е с корени от Бесарабия и то, когато Бесарабия(днешна Молдова) е била част от царска Русия! Тогава такова е било населението там, руснаци и българи. И по годината се вижда, че бягството е в периода, когато Русия е била нападната от немци и болшевики, явно са бягали от тях.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.