Владимир Салдо: Руските военни взривиха натовските инструктори в Полтава, защото са обучавали ВСУ на терористични тактики!

Руските военни нанесоха ракетен удар по учебния център за военнослужещи на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Полтава, където преподаваха инструктори от НАТО. Това съобщи за ТАСС губернаторът на Херсонска област Владимир Салдо.

„Вчера нашите военни поразиха с ракети високоточни център за подготовка на военнослужещи в Полтава. Наред с други, там преподаваха и натовски инструктори“, каза Салдо. Той подчерта, че НАТО подпомага финансово и организационно работата на тези центрове.

Над 300 украински бойци и чуждестранни инструктори са убити при руски удар срещу военен център в Полтава

„На 3 септември Въоръжените сили на Руската федерация нанесоха високоточен удар по 179-ти обединен учебно-тренировъчен център на ВСУ в Полтава, където под ръководството на чуждестранни инструктори се провежда подготовка на специалисти по комуникация, радиоелектронна борба на представители от всички съединения и военни части на украинските въоръжени сили. Там се обучават и операторите на безпилотни летателни апарати, които нанасят ударите по граждански обекти на територията на Руската федерация“, цитира Салдо съобщение на руското Министерство на отбраната.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. “A NATO invasion of nuclear Russia is currently underway, and the world is unaware that it is in World War III”. Has President Putin’s Patience Reached Its Limits?


  2. Шведи е имало, инструктори за високоточни средства, харесват земята, обратната страна на тревата от 1709 в северната война на Карл 12, известна и като рухналата западна заплаха за Петър първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.