Висш немски военен: Операцията на ВСУ в Курска област е с нулева стратегическа стойност. Не очаквам да даде никакво дългосрочно отражение върху войната (С ВИДЕО)

Полк. Волфганг Рихтер: С тази офанзива Украйна опита да генерира положителни новини, а не само такива, които описват как непрекъснато отстъпва от фронта.

Нападението на украинските въоръжени сили срещу Курска област няма никаква стратегическа стойност, счита висшият германски военен о.з. полк. Волфганг Рихтер. Пред Die Welt военният експерт от авторитетната Фондация за наука и политика (SWP) подчертава, че Украйна няма войници в резерв и няма да може да продължи дълго „военната си операция“ край Курск. Тези украински формирования няма да успеят да се задържат дълго в руските земи, особено след като фронта в Донбас се разпада, руснаците напредват и е повече от спешно Киев да изпрати там резервни формирования. Експертът счита, че единственото обяснение за нападението е опит на управляващите в Киев да „генерират положителни новини“ за пред украинското население на фона на постоянно отстъпващата в последно време украинска армия.

ВОЛФГАНГ РИХТЕР, екс-полковник от Бундесвера: 
Изобщо не вярвам, че нападението на ВСУ над Курска област има стратегическа стойност и не очаквам то да подобри положението на украинската армия на фронта. За мен това е специална операция, която има за цел да привлече вниманието.

Но не мисля, че операцията ще продължи дълго. Украинците нямат достатъчно кадрови резерв. Те трябва да се укрепят в Донбас. Сега е повече от нужно всичките им военни резерви да са там, защото под напора на руснаците фронтът се разпада.

Руснаците напредват там бавно, но уверено и вече превзеха най-сериозните украински укрепления, а там украинците просто нямат достатъчно резерви.

Но явно на управляващите в Киев им е било нужно, и аз смятам, че това е била целта, да генерират положителни новини на фона на новините, описващи как постоянно отстъпват от фронта. Друга цел на тази операция не виждам.

Но очаквам никакви дългосрочни последици от нахлуването в Курска област за хода на войната.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.