Велизар Енчев: Грандиозен скандал! Турският посланик се срещна с Пеевски, за да осигури подкрепата на ДПС за кабинета на ГЕРБ. Това е брутална намеса във вътрешните ни работи

Автор: Велизар Енчев, Фейсбук:

Грандиозен дипломатически скандал: Час преди гласуването в Народното събрание турският посланик се среща с ДПС в парламента, за да осигури вота на етническата партия за кабинета „Желязков“.

Турция брутално се намесва във вътрешните ни работи. Часове преди гласуването на новото правителство турският посланик погази Виенската конвенция за дипломатическите отношения и публично притиска ДПС да гласува за кабинета на ГЕРБ.

След като днес Пеевски обяви, че ще подкрепи новото правителство и отказа да се подчини на Доган, който е против кабинета „Желязков“, посланикът на Турция нахлу в парламента, за да даде рамо на Делян Пеевски.

Ето преливащото от византийщина официално съобщение на Пресцентъра на ДПС:

„Председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски и председателят на ДПС Джевдет Чакъров проведоха среща с посланика на Р Турция в България Мехмет Саит Уянък.

На срещата, преминала в приятелска атмосфера, бяха обсъдени добросъседските отношения между България и Турция, геополитическата ситуация в Европа и света, както и необходимостта от политическа стабилност в региона, заради ключовото му значение за сигурността. Тема на разговорите бе и сътрудничеството между държавите за решаването на проблемите на двойните граждани и необходимостта от засилване на междукултурните връзки между България и Турция…“

От протоколна гледна точка в Народното събрание пристигат много посланици на чужди държави, за да наблюдават вота. Но нито един от тях не си позволява среща с някоя политическа сила, защото час преди гласуване на ново правителство това ще е брутална намеса във вътрешните работи на приемащата държава.

Само един чужд дипломат гази Виенската конвенция, третира България като вилает, а ДПС – като подопечна на Анкара партия – посланикът на Турция!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. движението за отнемане правата и свободите на Българите, влязло в тази изродена сбирщина, която някои наричат „парламент“ с гласовете на мангали са агенти на чужда, враждебна на България държава, чиято религия е вечният враг на християнството.
    Тази противокнституционна партия, която се опитва да ни вкара отново под турско робство трябва да бъде разтурена и забранена, мангалите да бъдат върнати по тютюневите ниви с мотиките, а техните слуги и ибрикчии – еничари, потурнаци и мангалски мекерета да бъдат съдени за Предателство на Националните интереси на България.

  2. В „правилните“ медии са написали че шопара се бил срещнал с посланика на турция и си правили „мо’абет“. Обсъждали „приятелството“ и „добросъседските отношения“ .Само дето не сме запознати кога са ходили в клозета и какви са ги изср@ли там. Гнусният , крадлив нерез нещо много на сериозно взе да се взема. Явно го готвят за нещо от посолствата и, не дай си Боже, да му харизат колонията, тогава ни се ….. майката.

  3. Шопарът Пеевски не обясни никога какво означава евроатлантически лидер, евробразилски ли, евроканадски ли, евроаржентински ли или само и единствено евроамерикански, щото зад атлантика има много страни, не е само САЩ. Такъв деклариран примитив, с толкова крещящ мерак да управлява като подлога не е имало. И е крайно време да бъде изхвърлен като мръсен вонящ парцал като начало.

  4. Кръглият забравил Сан Стефано и всуе се бори с Магнитски. Къса памет дълги сеири

  5. Не закачайте шопара ми че да не вземе че сецне та отслабне. Требе да извадиме хубава сланинка и свинско и да раздадем за байряма на целия Гърджааали-кочина да плюска.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.